Naravno da kod mene uvijek ima optimizma, ali ako pokušam i skroz realan biti onda smatram da naravno Bayern i BVB sigurno prolaze. Bio sam prilično siguran i u Schalke, ali s obzirom na njihovu formu, tu će biti guravije nego što se misli, ali moguće da njihova taktika baš bude dobra za ovog takmičenja. Nekako bi morala 3 proći.
Što se Hoffenheima tiče, koliko god oni da su dobili grupu koja je laka s obzirom na ono što su mogli dobiti. Ali baš je ovdje i poenta u ovome:
S čime bi generalno bio pravo zadovoljan, neki možda idealni scenario, ali koji nije toliko nerealan:
3-4 tima u osminifinala, 2 u četvrtfinalu i jedan tim ode do kraja, najvjerovatnije (a i najpoželjnije
Ili manje dobar, ali ipak dobar scenario ( ne idealan ali dobar) da svakako 3-4 prođu grupnu fazu, a da jedan ode do kraja. E sada neke pojedinačne ocjene nastupa u K.O. fazi možemo tek davati kada bi vidjeli s kime su se bundesligaši tamo sastali i od koga su eventualno ispali. Prilično sam siguran da će ova sezona u Evropi biti bolja nego prošla, jer mnogi su timovi ostali prošle sezone ispod mogućnosti, a 2-3 tima su zalutala u Evropi. Pogotovo je bio još problem što se Koeln borio za opstanak, a igrao Evropu. E samo da ta sranja ne sjebu i Schalke.
A kod Hoffenheima, kojem dajem nekih 50 % šansi za prolazak dalje, malo očekujem onako ovaj scenario što je anton opisao. Naravno uvijek se očekuje najbolje, ali govorim i realno...
melodyne napisao:Leipzig je jedva izbacio Zoryu. O cemu mi pricamo.Svake sezone navijam da ostali Bundesligasi nesto urade u Evropi i uvek zaseru samo se dzabe nerviram. Gledam samo Bayern i boli me uvo za ostale.
Pa nekad su očekivanja prevelika. Naravno da su zasrali prošle sezone. Ali u dvije sezone zaredom, ne tako davno kada su bila po 4 u osminfinala, nije se to gledalo, nego im se odmah sralo kako su tu ispali. Znači skroz se prekriži ono što su 4 dotle došli. A nije mala stvar imati 4 među 16 najboljih u Evropi. Znači napominjem u tom slučaju govorimo o 4 ekipe iz jedne lige među 16 najboljih.
Međutim, kada se BVB blamira protiv Apoela i osvaja samo 2 boda u grupi ili kada se u EL ekipe blamiraju protiv Zoryje, Basaksehira, Ludogoretsa, e to se onda zove pravo blamiranje.
Leipzigov prolaz protiv Zoryje ne treba umanjivati, jer Zorya se sastala s Leipzigom a da je već u prvenstvu bila u punom pogonu, a Leipzig u sred priprema. I sve ekipe iz liga petice imaju probleme u tim kvalifikacijama, jer 3 kola je u sred ljeta i priprema Leipzig morao igrati. Pa kada ti dođe ukrajinska ekipa, onda to definitivno nije lako. Bitno je zato da je u EL sada BuLi kompletna.
width="960"