Liga Prvaka 2018/19

Arhivirane teme...

Re: Liga Prvaka 2018/19

PostPostao/la effe__sa » 18 ruj 2018, 18:44

Kada bi se bundesligaši vratili na neki svoj nivou, bar onaj od prije 2-3 godine, sva 4 bi prošla. Grupe nisu teške, pomalo su neugodne (za Bayern znamo naravno garantovano da je ta grupa laka). Mnogi govore, pa tako i neku večer na Sky90 kako je ovo možda i prijelomna sezona za BuLi, s obzirom da je reprezentacija pala na zadnjem SP te da prošla sezona za klubove je bila daleko od bajne.
Naravno da kod mene uvijek ima optimizma, ali ako pokušam i skroz realan biti onda smatram da naravno Bayern i BVB sigurno prolaze. Bio sam prilično siguran i u Schalke, ali s obzirom na njihovu formu, tu će biti guravije nego što se misli, ali moguće da njihova taktika baš bude dobra za ovog takmičenja. Nekako bi morala 3 proći.
Što se Hoffenheima tiče, koliko god oni da su dobili grupu koja je laka s obzirom na ono što su mogli dobiti. Ali baš je ovdje i poenta u ovome: :D laka s obzirom na...... Sve 3 ekipe imaju više iskustva u Evropi od Hoffenheima i sva 3 tima nisu nepoznanice u evropskim razmjerima. Za Hoffenheim su Schachtar i Lyon itekako poveliki kalibri, a City pogotovo. S tim da ako budu imali sreće i budu na nivou mogli bi proći. Ali mislim da je realno da 3 prođu.

S čime bi generalno bio pravo zadovoljan, neki možda idealni scenario, ali koji nije toliko nerealan:
3-4 tima u osminifinala, 2 u četvrtfinalu i jedan tim ode do kraja, najvjerovatnije (a i najpoželjnije :D ) Bayern.
Ili manje dobar, ali ipak dobar scenario ( ne idealan ali dobar) da svakako 3-4 prođu grupnu fazu, a da jedan ode do kraja. E sada neke pojedinačne ocjene nastupa u K.O. fazi možemo tek davati kada bi vidjeli s kime su se bundesligaši tamo sastali i od koga su eventualno ispali. Prilično sam siguran da će ova sezona u Evropi biti bolja nego prošla, jer mnogi su timovi ostali prošle sezone ispod mogućnosti, a 2-3 tima su zalutala u Evropi. Pogotovo je bio još problem što se Koeln borio za opstanak, a igrao Evropu. E samo da ta sranja ne sjebu i Schalke.
A kod Hoffenheima, kojem dajem nekih 50 % šansi za prolazak dalje, malo očekujem onako ovaj scenario što je anton opisao. Naravno uvijek se očekuje najbolje, ali govorim i realno... :)

melodyne napisao:Leipzig je jedva izbacio Zoryu. O cemu mi pricamo. :? Svake sezone navijam da ostali Bundesligasi nesto urade u Evropi i uvek zaseru samo se dzabe nerviram. Gledam samo Bayern i boli me uvo za ostale. ;)

Pa nekad su očekivanja prevelika. Naravno da su zasrali prošle sezone. Ali u dvije sezone zaredom, ne tako davno kada su bila po 4 u osminfinala, nije se to gledalo, nego im se odmah sralo kako su tu ispali. Znači skroz se prekriži ono što su 4 dotle došli. A nije mala stvar imati 4 među 16 najboljih u Evropi. Znači napominjem u tom slučaju govorimo o 4 ekipe iz jedne lige među 16 najboljih.

Međutim, kada se BVB blamira protiv Apoela i osvaja samo 2 boda u grupi ili kada se u EL ekipe blamiraju protiv Zoryje, Basaksehira, Ludogoretsa, e to se onda zove pravo blamiranje.

Leipzigov prolaz protiv Zoryje ne treba umanjivati, jer Zorya se sastala s Leipzigom a da je već u prvenstvu bila u punom pogonu, a Leipzig u sred priprema. I sve ekipe iz liga petice imaju probleme u tim kvalifikacijama, jer 3 kola je u sred ljeta i priprema Leipzig morao igrati. Pa kada ti dođe ukrajinska ekipa, onda to definitivno nije lako. Bitno je zato da je u EL sada BuLi kompletna.
Zadnja izmjena: effe__sa; 19 ruj 2018, 13:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 18 ruj 2018, 20:19

Koja sexualna tekma LIV-PSG
Nema još golova ali tempo tempo :O:

Nisam ni napiso ono već usporilo hahaha
Normalno, ne može se onako Non stop letit
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 19 ruj 2018, 20:58

Prošle švabe bez poraza, do sada, Bayern još igra 45 min

I Schalke i Hoffenheim su izvukli X protiv snažnijeg protivnika, čak je Schalke imao nesreću da ih je sudac pokrao.
Dortmund jedva ali pobjeda je pobjeda
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 19 ruj 2018, 21:04

Hofić ugodno iznenađenje! Visili su na kraju ali mislio sam da će ih ovi natamburat. Možda i bi da su išli tamo kasnije po zimi, uvijek je nezgodno
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 19 ruj 2018, 21:07

Ma je l' ovo magični Gvardiola plaši konkurenciju od starta ovim sjajnim početkom grupne faze? Pa on ni uz milijarde ne zna u LŠ kako treba. Mesiju da digne spomenik kao što sam već napisao. :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la ivan » 19 ruj 2018, 22:11

Miki napisao:Ma je l' ovo magični Gvardiola plaši konkurenciju od starta ovim sjajnim početkom grupne faze? Pa on ni uz milijarde ne zna u LŠ kako treba. Mesiju da digne spomenik kao što sam već napisao. :D

Pep nije vodio momčad danas jer ima suspenziju :haha: :awyeah:
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Miki » 20 ruj 2018, 04:27

ivan napisao:
Miki napisao:Ma je l' ovo magični Gvardiola plaši konkurenciju od starta ovim sjajnim početkom grupne faze? Pa on ni uz milijarde ne zna u LŠ kako treba. Mesiju da digne spomenik kao što sam već napisao. :D

Pep nije vodio momčad danas jer ima suspenziju :haha: :awyeah:

Kakve to veze ima? Ako mu je zabranjeno da bude na utakmici, nije na treningu. Nije ih valjda Pinokio trenirao prethodnih xy dana... :D
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la anton 1983 » 20 ruj 2018, 07:13

Ovo bez Vipa ne bu išlo, tak da bum uskoro moral krenuti u neku akciju. Taman si nabavim Tcom internet do daske i oni mi ga metnu, em su spušili BUNDESGHNOOJ, em sada LP :neee:

Kaj se tiće švaba bolje nego očekivano, no tak i onak kod njih ništa ne znači dok baš nije gotovo... Schalke i Hofić su tak i onak za mene prvi kandidati za ispadanje...

Poraz od Citya, fakat nisam očekivo. Malo su lošije ušli u ovu sezonu opčenito. očito da je SP uzelo svog maha... Ko zna morti po prvi puta u povjesti nogometa PEP bolje odigra drugi dio sezone...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 20 ruj 2018, 10:03

Sramota je za Pepa da je City prva eng. ekipa u povijesti LP-a koja je izgubila 4 utakmice zaredom.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 20 ruj 2018, 12:26

The Scarface napisao:Sramota je za Pepa da je City prva eng. ekipa u povijesti LP-a koja je izgubila 4 utakmice zaredom.

Yep, ali na kraju tak ti je jedino bitno dal prođeš skupinu i kaj te kasnije čeka.

Cityu nigdar ta europa nije ležala, neke klubove to jednostavno neće. A treba biti pošten i reč, očito da i PEPA viš ne leži...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 20 ruj 2018, 13:04

:lol:

U valu gluposti koje skoro stalno pišeš o Guardioli, napišeš kako njega "ne ide". :haha: Ako nekoga baš ide u nogometu, onda ide baš Katalonca. Čovjek rastura ligaška natjecanja i osvaja kupove ko od šale i ove sezone će stvoriti nevolje Chelseaju i Liverpoolu. Na stranu što se ovdje i drugdje priča o njemu kao treneru koji je veličinu i rad stvorio na transferima od par milijardi eura, Iniesti i Xaviju i sl. priče. Tako stvari funkcioniraju u propalom nogometu zadnjih 15-16 godina.
Osvajati Premier ligu u 38 kola na onakav način kako je osvojio prošle sezone s onakvim klubovima koji su mu stvarno konkurencija je skoro veći uspjeh nego LP u kojoj zadnjih 8 godina do četvrtfinala praktički nemaš ozbiljnu ekipu za pobijediti i 3-4 kluba koji igraju polufinale je već 8 godina praktički isti.
Nije isto igrati dvomeč gdje bi i Borussia Mönchengladbach iz najboljih dana s Favreom imala realno jako dobre šanse za prolaz u kupu i LP ili igrati od 8. mjeseca do 5. mjeseca iduće kalendarske godine.
Shvatio sam zadnje 2 godine da je bolje za Guardiolu što duže ostati u Cityju, barem jedno 7 godina i vidjeti kakav će uspjeh imati u Premier ligi pa ga na tome suditi kao trenera jer tu ima konkurenciju u minimalno 6 klubova što nigdje nije imao u svojoj karijeri prije toga.

Ako nekoga u nogometu ne ide, onda je to jedini José Mourinho. Čovjek je propao prije 4-5 godina kao trener jer je odavno pročitana knjiga i ništa novog nije uveo u svoj rad dok je s druge strane nova generacija nogometaša toliko ležerna i arogantna da im je skoro ispod časti slušati trenere stare škole koji su šefovi i naređuju što točno moraju i kako, a k tome ne znati stvarati šanse i napadati protivnika, nemati neke slobode u igri itd.

Guardiolin najveći problem u LP je njegova igra na neprestanu kontrolu i posjed i on sam sebi ne može pomoći a svi ga već 10 godina poznaju da je s time opsjednut. Nikad se neće povući i nekad pustiti malo protivniku da igra pa da ga kontrama kažnjava.
Real je sinoć isto igrao, stvarao šanse, kontrolirao utakmicu, no svejedno je uvijek nakon uspješne obrane išao juriti kontru i koristiti svaki mogući prostor, a opet pred kraj utakmice se opustio i dopustio Rimljanima da kod 2:0 krenu čak i šanse i udarce stvarati i onda ih kažnjavali kontrama i korištenjem velikog prostora što je rezultiralo šansama i još jednim golom za 3:0.

Ova igra i treneri će opet dobiti na velikoj vrijednosti kad LP opet ode u drugi plan i bude natjecanje za prestiž, a nacionalne lige budu opet prvo i glavno mjerilo uspjeha klubova i trenerskog rada kako je to bilo tamo do 2002., a ne gledati nekakve očajne i smiješne ideje UEFE o uvođenju 3. europskog natjecanja da nogometne selendre poput sjeverne, istočne i jugoistočne Europe i zemlje srednje i zapadne Europe kao Austrija, Mađarska, Irska, Wales i sl. dobiju natjecanje gdje će ih netko možda opaziti. :D
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 21 ruj 2018, 13:22

Slažem se fcbgeneralom u vezi pepa al ono bitnije treba pohvalit bundesligaše koji su bez poraza odigrali 1 kolo...hoffenheim vodio 2 puta a schalke pokraden.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 02 lis 2018, 19:16

MA kud puklo da puklo, kaj kurac imam čekat! Ak HoffenGnjili zeme punkdu dam im kunu! :mrgreen: Ak zeme sve 3, prolaze skupinu! :lol:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 02 lis 2018, 19:35

Evo 10 min do kraja i dobro stoje

EDIT primiše ga konji u 86.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 02 lis 2018, 20:01