ivan napisao:E vidiš generale zaboravio sam taj komadić informacije od Xavija... Ako jedan od najboljih veznjaka svih vremena to kaže, onda to valjda nešto znači. Ali trener mora bit pravi da ga nauči i profilira...
Barcelona legend Xavi: Bayern Munich's Joshua Kimmich "One of the best in the world"|Bundesliga.com
Such versatility has impressed Xavi, who revealed that Kimmich is hoping to make the move into central midfield a more permanent one: "I thought before I met Joshua that he wanted to be a defender. But he's already told me that he has another big wish. Joshua can play perfectly in midfield as number six.
Asked whether Kimmich has what it takes to become the 'new Xavi', who came to exemplify that midfield role en route to winning four UEFA Champions League titles and the FIFA World Cup between 2005 and 2015, he was unequivocal in his response:
"Definitely. He can make the difference. He can be one of the best players in world football in several positions, maybe he already is. That distinguishes him from me: I could play in one position, he's versatile."
Sad kad malo bolje pogledam, Kimmich koji je igrao par utakmica stopera kod Guardiole me asocira na to da on može izrasti u veliku 6-icu, no proveo je 2 sezone na desnom beku. To je sasvim u uredu.
Ono što mi sad dolazi na pamet je da Kimmich koji je igrao stopera silom prilike i odigrao ok tamo ispada kako može biti neka verzija našeg Frenkie de Jonga kad bi prešao u vezni red gdje bi mogao od stopera do 10-tke pičiti jer Nizozemac je to sve prošao pa ga određeni uzimaju kao igrača koji bi trebao pokrenuti revoluciju u nadolazećem periodu.
UPOZNAJTE IGRAČA KOJI JE BUDUĆNOST NOGOMETA: Znamo, dosta vam je praznih priča, ali ovog dečka morate vidjeti
Jedino što nisam siguran da bi Kimmich bio veliki majstor za uklizavanja, super driblinge, iznošenje lopte i prodore kroz sredinu za što ovog stavljaju + onda sve ostalo što spada pod veznog: dodavanja, kreacija, pregled igre i dr. Sinoć je bio taj duel njih dvojice u sredini terena. Brzina je isto dosta bitna za takvog igrača.
Trebaš postati kompletan veznjak; izvrsna 6-ica i 8-ica, biti dosta dobra 10-tka, a k tome imati i jaku dobru defenzivnu igru od braniča, a zasad tu Kimmić kao bek mora još raditi i napredovati.
Za sve to je najvažnije da moraš imati učitelja koji stvara takve polivalentne i multifunkcionalne igračine, ne samo talenta/igrača.
width="960"