Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 19/20

PostPostao/la Red passion » 25 ožu 2019, 15:16

ivan napisao:E vidiš generale zaboravio sam taj komadić informacije od Xavija... Ako jedan od najboljih veznjaka svih vremena to kaže, onda to valjda nešto znači. Ali trener mora bit pravi da ga nauči i profilira...

Barcelona legend Xavi: Bayern Munich's Joshua Kimmich "One of the best in the world"|Bundesliga.com

Such versatility has impressed Xavi, who revealed that Kimmich is hoping to make the move into central midfield a more permanent one: "I thought before I met Joshua that he wanted to be a defender. But he's already told me that he has another big wish. Joshua can play perfectly in midfield as number six.

Asked whether Kimmich has what it takes to become the 'new Xavi', who came to exemplify that midfield role en route to winning four UEFA Champions League titles and the FIFA World Cup between 2005 and 2015, he was unequivocal in his response:

"Definitely. He can make the difference. He can be one of the best players in world football in several positions, maybe he already is. That distinguishes him from me: I could play in one position, he's versatile."

Sad kad malo bolje pogledam, Kimmich koji je igrao par utakmica stopera kod Guardiole me asocira na to da on može izrasti u veliku 6-icu, no proveo je 2 sezone na desnom beku. To je sasvim u uredu.

Ono što mi sad dolazi na pamet je da Kimmich koji je igrao stopera silom prilike i odigrao ok tamo ispada kako može biti neka verzija našeg Frenkie de Jonga kad bi prešao u vezni red gdje bi mogao od stopera do 10-tke pičiti jer Nizozemac je to sve prošao pa ga određeni uzimaju kao igrača koji bi trebao pokrenuti revoluciju u nadolazećem periodu.

UPOZNAJTE IGRAČA KOJI JE BUDUĆNOST NOGOMETA: Znamo, dosta vam je praznih priča, ali ovog dečka morate vidjeti

Jedino što nisam siguran da bi Kimmich bio veliki majstor za uklizavanja, super driblinge, iznošenje lopte i prodore kroz sredinu za što ovog stavljaju + onda sve ostalo što spada pod veznog: dodavanja, kreacija, pregled igre i dr. Sinoć je bio taj duel njih dvojice u sredini terena. Brzina je isto dosta bitna za takvog igrača.
Trebaš postati kompletan veznjak; izvrsna 6-ica i 8-ica, biti dosta dobra 10-tka, a k tome imati i jaku dobru defenzivnu igru od braniča, a zasad tu Kimmić kao bek mora još raditi i napredovati.

Za sve to je najvažnije da moraš imati učitelja koji stvara takve polivalentne i multifunkcionalne igračine, ne samo talenta/igrača.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 05 tra 2019, 13:46

Znači stanje je takvo da smo odbili Thomasa Tuchela za trenera kad je bio slobodan i čekao nas.

Juliana Nagelsmanna isto tako nismo doveli i teško bi i on ovu sezonu uopće mogao preživjeti kad nije bilo nikakvih velikih transfera i remonta zadnje 2 godine.

Favrea smo zauvijek prekrižili i završio je u Dortmundu.

Zašto onda ne okrenuti se Marcu Roseu i Eriku ten Hagu?

Taktička analiza: Marco Rose će brzo prerasti RB Salzburg… ako već i nije

Spoiler:
Marco Rose je u igračkoj i trenerskoj karijeri međuostalim surađivao s Kloppom, Tuchelom i Schmidtom. Prvu dvojicu nekako najčešće ističe, a zapravo bi se igra njegove momčadi mogla opisati baš kao dobar koktel gore spomenutog dvojca. Fantastičan i frenetičan presing, te ubojit tranzicijski napad “preuzet” od Kloppa, pomiješao je sa sjajnom Tuchelovom vertikalnom interpretacijom pozicijske igre. Da se razumijemo, nije to kopiranje nečijeg rada, jer i sam Rose kaže kako moraš zadržati autentičnost u radu. Ali ova dvojica trenera su sigurno imala utjecaja na njegov razvoj i opredljenjenje za određen način.

Njegov pomoćnik Rene Marić, inače tek 25-godišnjak, ima veliku ulogu u radu stručnog stožera. On je poznati taktički analitičar na renomiranom portalu Spielverlagerungu. Kontaktirali su ga mnogi poznati stručnjaci kao međuostalim i Tomas Tuchel, ali isto tako i mnogi klubovi koji su mu navodno nudili poslove vezane uz analizu i skautiranje. Malo je reći da je svojim razmišljanjem, idejama i zapažanjima o igri dojmio velik broj ljudi, čak i one koji rade u najvećim ligama svijeta i koji svojim idejama i autoritetom znanja već prilično visoko kotiraju na nogometnoj karti.

Rose je bio najbrži, ili najkonkretniji. Tko će ga znati. Znamo samo da su se “spojili” i zapravo je tu započelo razdoblje ovog sjajnog tandema koji će vrlo skoro austrijsku ligu zamijeniti nekom od najvećih liga svijeta. Zašto? Zato što RBS igra sjajan nogomet, a k tome ima i sjajne rezultate s prilično mladom momčadi i razvojnom preokupacijom. Bez obzira sviđala se nekom njihova vlasnička struktura i model upravljanja ili ne (a meni se prvom ne sviđa), gledajući prema terenu tamo se ima puno toga (dobroga i zanimljivoga) za vidjeti. I naučiti.

Prije dva dana je RB Salzburg izgubio od Marseillea rezultatom 2-0, ali igrom nipošto nisu bili u podređenom položaju. Dapače, prilično sam siguran da je ova utakmica još uvijek itekako otvorena i da bi mogli gledati izvrsnu utakmicu u uzvratu.

Salzburg igra napadački nogomet, u posjedu teže dobrom pozicioniranju koje im nudi mogućnost okomitosti i brze progresije napada. Loptu žele imati u svom posjedu, a to međuostalim znači implementaciju popularnog gegenpressinga. RBS to izvrno radi u formaciji 4-3-1-2 gdje “desetka” često iskače visoko naprijed.

Razina debilizma kod odabira trenera Bayerna i način na koji se to radi zadnjih nekoliko godina je gotovo pa neviđena u top ligama i klubovima.

Pitam se hoćemo li nakon Kloppa, Tuchela, Nagelsmanna sada to ponoviti i Roseom, a možda i Ten Hagom koji je čak i radio kod nas?

Neki spominju Marc van Bommela kao jednog od kandidata, ali mislim da on tome nije dorastao. Bit će jako zanimljivo vidjeti kako će Bayern ovog ljeta birati novog trenera ili će čak napraviti užas pa ostaviti Kovača na klupi.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 05 tra 2019, 13:54

Ma sve ove skupa je jedna teska i debilna logika, no Bayern je tak uvijek radio. Pa ko slaze kadar? Koga se pita da hoce Hernandeza il Pavrada?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 05 tra 2019, 14:15

Glupo je tu sad pričat šta bi bilo kad bi bilo. Zašto bi nagelsmann prošao bolje od kovača? Ili tuchel? Valjda je svima jasno da koliko god kovač bio kriv, dobar dio krivice je i na igračima. Odnosno povezano je jedno s drugim. Ovog možda ne poštuju, a bio im je CA pa su ga igrači istjerali jer nisu htjeli igrat kako je on htio...
Uprava je sjebala na više razina - prvenstveno s kadrom i odatle sve ostalo polazi ..
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 05 tra 2019, 14:21

anton 1983 napisao:Ma sve ove skupa je jedna teska i debilna logika, no Bayern je tak uvijek radio. Pa ko slaze kadar? Koga se pita da hoce Hernandeza il Pavrada?

Dobro pitanje! :D Mozda bi bilo najbolje da nas Dortmund otkine od zivota! :lol:
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 05 tra 2019, 20:42

Ovak to ide tim redom krivnja za ovu godinu:Uprava,igraci,trener.....

Uprava se trgnula iz sna,igraci neki Idu proc bit CE I novih imena za odstrel te dolazak i zadnje ostaje trener...Mislim da uprava Itekak svijesna limitiranosti Kovaca.

Novi igraci i hijerarhija te napadacki trener.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 06 tra 2019, 10:05

ivan napisao:Glupo je tu sad pričat šta bi bilo kad bi bilo.

Zašto? Pa to je najveći SEX u povijesti nogometa! :D prvenstveno ja ne pratim nogomet da bi ga gledao jer to prekratko traje; ja ga pratim da bi mogo srat, komenirat, klocnirat! :mrgreen:

Zamisli da ti neko kaže, prati situaciju, al nesmeš o ničem niš reč, rađe odeš kopat jamu :D

ivan napisao:Zašto bi nagelsmann prošao bolje od kovača? Ili tuchel? Valjda je svima jasno da koliko god kovač bio kriv, dobar dio krivice je i na igračima. Odnosno povezano je jedno s drugim. Ovog možda ne poštuju, a bio im je CA pa su ga igrači istjerali jer nisu htjeli igrat kako je on htio...
Uprava je sjebala na više razina - prvenstveno s kadrom i odatle sve ostalo polazi ..

U tom i je najveći problem. Ja se još uvijek nemrem zbrojiti niti se nekako odlučiti...

Primjerice, ovaj maltene isti kadar je prošle sezone s drugim trenerom Reala mit rucken tu wand gespielt, a ove godine nema niti glavu niti rep. Sigurno je da odnos igrača i njihova samostalna nekvaliteta igra ogromnu ulogu. Teško je, ali baš fakat teško kad pogledaš sve skup, odrediti u kojoj je količini Kovač kriv!

No mene ovdje toliko ne muči krivica, mene muči stručnost i kvaliteta. U tom pitanju što bi bilo kad bi bilo, bitno je reči da Kovač nema te potrebne kvalitete za trenera Bayerna, no mediji se nekako sramotno boje to izjaviti. Kad se samo sjetim kakva je hajka u medijima bila na Pepa DOK JE RAZARAO! Pa ovog Kovača bi trebalo satrati. No čak i mediji znaju da Kovač kao takav nije doraso Bayernu pa njega niti nenapadaju, veća je odgovornost na igračima i upravi pa se tim putem i ide. Kod CA koji uživa respekt u nogometim krugovima i van Gaala krivica je pala na njih jer oni to mogu za razliku od NK podnjet.

Ovaj BAyern nemreš vodit ko papak. Moraš doć ko van Gaal i napraviti nešto NOVO i čudno, neočekivano, a ne reč da kvotam NK: "Zato kaj niš nisam promijenio to ne znači da ne valja"...Mislim wtf...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 06 tra 2019, 11:50

ORF: Rangnick „enthüllt“ Abschied von Rose

Der 60-jährige ergänzte die Transferspekulationen um eine weitere Facette. „Er hat, ja glaube, ich inzwischen auch verkündet, dass er Salzburg verlassen wird und möchte“, sagte Rangnick am Rande der Pressekonferenz vor dem Bundesliga-Spiel von RB Leipzig gegen Bayer Leverkusen. „Ich glaube, dass er sich in Salzburg grundsätzlich in der Stadt und beim Verein wohlfühlt, deswegen war es eine Entscheidung, die ihm sicher nicht leichtgefallen ist“, orakelte Rangnick – von 2012 bis 2015 Sportdirektor des österreichischen Serienmeisters.

Auf die Frage, ob Rose für einen Job in der deutschen Bundesliga bereit sei, äußerte sich Rangnick in Leipzig ebenfalls freimütig. „Ich finde, er ist ein herausragender Trainer und wunderbarer Mensch. Wenn Sie bei Salzburg die Spieler einzeln befragen würden, da gibt es keinen, auch nicht die, die nicht spielen, die nicht voll des Lobes über ihn und seine Arbeit sind.“ Rose sei für jeden deutschen Club ein guter Fang: „Dass er für jeden Bundesliga-Verein ein Gewinn sein kann, steht für mich außer Frage“, so der 60-Jährige: „Egal, wohin er geht, den Verein kann man eigentlich jetzt schon dazu beglückwünschen.“

Uvijek smo bili blesavi pa je zato umjesto Kloppa došao Klinsić, a umjesto Tuchela Kovač. Sad će ukoliko se nastavi poštovati ova praksa umjesto Rosea i Ten Haga doći neki novi trenerski 'mag'. :) :roll:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 06 tra 2019, 11:55

Valjda Budemo nakon Juppa Konacno dobili trenera koji nam pase u svim segmentima...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 06 tra 2019, 11:56

Pa baš kako anton kaže, ovaj put baš čovjek i ne zna na čemu smo...Zapravo kako je moguće da nekad u nekim utakmicama sve štima, a onda ništa ne štima. Kako se može desiti onakva utakmica u revanšu protiv Liverpoola, ako smo baš pred tu utakmicu (bar naizgled) digli formu...Ja sam npr siguran bio da će Kovač itekako dobro izgurati sezonu nakon utakmice s Benficom, u kojoj je krenulo sve da štima...Onda je stvarno krenula serija dobrih rezultata i igara, sjećam se te utakmice protiv Eintrachta pred kraj polusezone, gdje je nekako sve štimalo i Muller se bio probudio...

Mislim da Kovač može ostati u narednoj sezoni, ali tada je definitivno da bi se Bayern morao riješiti određenih igrača i definitivno se tu onda odričemo i Jamesa. Ako sve naopako krene i ovo još malo sezone nam pokaže neke baš katastrofalne stvari, onda se naravno riješavamo i Kovača i par igrača. A trebalo bi se zamisliti o nekim još promjenama (ali do toga neće doći, ovog zadnjeg..).

Ono što je sigurno je, da je npr Boateng propao i da on definitivno ide...Ostalo je sve neizvjesno...Šteta za Boa-u što se još nije vratio, jer nevjerovatan je nivo svojevremeno imao i naravno i Bayern Ligu prvaka i Njemačka titulu svjetskog prvaka su uzeli, ne samo sa Boatengom, nego jednim značajnim dijelom zbog Boatenga... Ali jbg došlo vrijeme za rastanak, kod njega više nema povratka. A eto trebalo bi moguće se riješiti i Hummelsa, tu nisam skroz načisto ali nekako naginjem ka rastanku, pa čak možda i Alabe....Do kraja sezone bi se moglo još o nekima razmisliti...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la ivan » 06 tra 2019, 12:26

E zbog toga što ste napisali ja sam počeo sumnjat (opet) da su igrači veći problem. Pisao sam već, teško je odrediti uzročno posljedičnu vezu. Mislim da se svi slažemo da je Kovač "ratnik" i tip koji želi maks zalaganje. A već samo s time možemo pojest Bundesligu i bez pretjerane taktike. Ali rekao bih da svi igrači ne puše tu priču. Pomoglo bi im da ih Dortmund ispraši i uzme prvenstvo... Povrijeđen ego zajebana je stvar
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 06 tra 2019, 12:56

Trener je sam po sebi još u startu bio problem jer je bio opcija E prije godinu dana, a opciju A smo prepustili PSG-u potpuno nepotrebno i krajnje glupo.

Igrači nisu uopće amnestirani jer su nam rezultati(ne igra na terenu) dosta dobri bili nakon onih velikih turbulencija u 11. mjesecu. Mi smo zasad od 8 igrača odstranili njih 5(Wagner, Ribery, Robben, Rafinha, Boateng). To još nije dovoljno jer ostaje odstraniti i problematičnog Hummelsa, te riješiti se prije ili poslije Müllera i Martineza. James tu non-stop opako visi i tako će biti do 15.6. kada je rok za otkup.

Kod Alabe mi je najveći problem što godinama nikako nema konkurenciju i zamjenu koja bi ga stavila na klupu kad nije bio godinama na svojoj razini. Renato nije dobio nikakvu priliku i on bi isto mogao odletjeti.

Mnogi igrači već godinama igraju i ne brinu se za svoje pozicije jer nam na klupi 4-5 godina fali kvalitete i širine i znaju da mogu spakovati Ancelottiju i Kovaču.

Problem s Kovačom je što je isto pokazao da nije kalibar za Bayern. Njegov Bayern odigra užasno s Augsburgom, Freiburgom, Fortunom, Herthom, Hannoverom i takvim ekipama gdje ti jednostavno ne primaš niti jedan jedini gol, natovariš ih i uzimaš 6 bodova protiv njih u sezoni. Motivacija problem? Ma malo sutra... Vidjeli smo Liverpool i Ajax, pa i Dortmund, Gladbach i Luzerkusen ove sezone.
Užas kad se to sve zbroji i podijeli pa dobije nekakva srednja vrijednost.

Uprava je za apsolutno sve kriva zbog 5 godina iznimno lošeg rada, a nakon njih igrači(opet uprava za to zaslužna) pa onda Kovač koji je nesposoban voditi Bayern. Ovo što je Anton rekao za Van Gaala i Kovača te ona izjava Nike... U tome se najbolje vidi razlika između njih dvojice, a o taktici nećemo ni govoriti jer Nizozemac je za njega perzijski Šah.
Nizozemac ima stav, viziju i posebice aroganciju za koju su svi rekli zadnjih 15-20 godina kako se ona ne može izmjeriti imao on uspjeh s klubovima ili ne dok Kovač se ponaša i daje izjave kao trener kluba koji pripada sredini ljestvice.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 06 tra 2019, 13:52

ivan napisao:E zbog toga što ste napisali ja sam počeo sumnjat (opet) da su igrači veći problem. Pisao sam već, teško je odrediti uzročno posljedičnu vezu. Mislim da se svi slažemo da je Kovač "ratnik" i tip koji želi maks zalaganje. A već samo s time možemo pojest Bundesligu i bez pretjerane taktike. Ali rekao bih da svi igrači ne puše tu priču. Pomoglo bi im da ih Dortmund ispraši i uzme prvenstvo... Povrijeđen ego zajebana je stvar

Odprilike je na tom putu plus Kovac ocito NEMA autoritet kod vecine nije veliko trenersko ime I na kraju se sam zakopal konzervatinim pristupom te ziheraskom igrom bez kvalitetnog potpisa....

Ako mi slucajno hapimo I De Ligta Alaba moze bit samo rezerva a I mogo bi proc, ni nalo ga nebi zalio jer igra za racku valjda 4 sezone.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 09 tra 2019, 10:05

Ova sezona završava za 39 dana, a ako uđemo u finale kupa onda za cca mjesec i po.

Dolasci: Lucas, Pavard i Arp (2020.), odlasci: Robben, Ribery, Rafinha.
Nekako očekujem da će otići još i James, Boateng & Renato.
Nadam se posudbama za Daviesa, Maia, Shabanija, Jeonga, Früchtla.

Rolex je najavio da sigur dovodimo krilo, a dolazak Wernera je također moguć, ja sam ga čak zabilježio kao riješenog.
Nadam se da se Wernera ne ubraja kao krilo.
Havertz je sigurno želja uprave ali upitno je koliko će moguće biti realizirat taj transfer. Mislim da ove godine nećemo uspit. A odlaskom Jamesa i revitalizacijom Martineza i Tolissoa, očekujem da se Müller sve češće pojavljuje u udarnom sastavu....

Kada vidimo kako rezervni sastav izgleda vidimo da ima itekako prostora za nove igrače....
Dakle, ako odu Boa, Renato i James, mi nećemo dovest samo Wernera i još jedno krilo, već još pokojeg igrača. Osim ako ćemo namjerno ići s malim sastavom na steroidima.. :roll:

Slika
Slika
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 09 tra 2019, 10:22

I sad baš ovo što je cruz napisao. Pogledajte tu ekipu. Pogledajte "najjačih" 11. Ona je dosloFce izmjenjena s jednim igračem što znači da Kovačevo umijeće mora doči do izražaja i ništa drugo. On mora biti taj koji će znati kako "POZITIVNO ISKORISTITI" odlaske "prošlih" igrača i iskoristiti situaciju nove svlačionice.

No ja bi htio da Kovač na nekom kurcu inzistira, da tuče po svojem pa makar puklo, a ne da ide na neku zihericu! Pa reci im da prodaju jebenog Martineza i nađi nekog mladiča koji je sličan igrač poput Kantea i reci da ti je takav igrač toliko važan da te boli kurac i za Jamesa i Havertza i Wernera i Pepea jer ak ne buš imo takvu vrstu šestice kao alfu i omegu veznog reda da je to sve ostal za kurac!
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi