Remont momčadi za sezonu 26/27

Dolasci, odlasci, špekulacije...

Re: Remont momčadi za sezonu 19/20

PostPostao/la Red passion » 11 tra 2019, 12:28

Razmišljaš ti itekako dobro i najkritičnije u obrani bi mogli biti bekovi jer sad je 3. bek Rafinha i nitko više a to vokaciji je desni bek dok pokriva i lijevog jer nema tko više.
S 2 prava beka u idućoj sezoni ti imaš totalan problem u slučaju ozljeda bez obzira na Lucasa i Pavarda koji to mogu pokriti, no na stoperu isto može ti se rupa otvoriti ako Lucas ode lijevo, Pavard desno.
Alphonso Davies cijelo vrijeme smrdi iz razloga što je igrao u MLS-u u 3-5-2(5-3-2) tog lijevog wing-backa, ali to je sasvim nešto drugo od igranja full-backa jer si u daleko ozbiljnijoj i zahtjevnijoj ulozi nego kad imaš 3 stopera u zadnjoj liniji pa igraš jednu liniju ispred i prema naprijed si orijentiran. Mi njega i želimo za krilo kao i Shaqirija svojevremeno gdje su neki htjeli gurati na lijevog beka, ali se on nije dao niti je Jupp to ikad imao u glavi s njime raditi.

Zato bih volio da nam klub priušti De Ligta isto ovog ljeta ako je to ikako (još) moguće, proda Hummelsa i kupi zamjenskog desnog beka koji je u ovom trenutku važniji od lijevog u ovakvim situacijama pošto je Lucas dobar za obje pozicije, a na stoperu bi se uvijek otvorilo mjesto za 3. i 4. stopera da imaju minute i još k tome ozljede stopera kod nas su opća praksa od 2014./2015. do danas.

Ja bih na mjestu uprave tako razmišljao upravo zbog povijesti ozljeda i činjenice da liječničke ekipe mi nećemo kompletno mijenjati u klubu. :roll:

Gdje je što se ljudima kosa diže kad se krene raditi matematika pa dobiješ da na 4 nova igrača u obrani bi sprašio preko 200 milijuna eura, heh... Jebiga, totalni nerad na transferima iz 2017. i 2018. svoje donio, a s druge strane preogromne odštete za sve i svašta danas.

Ne želimo P. Maxa, nismo htjeli Ricarda Rodrígueza svojevremeno... Ne znam...
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 11 tra 2019, 13:13

Mozemo mi ono govno iz Atl mad uzet kojeg hoce BvB...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 11 tra 2019, 15:39

Treba nam min 7 igraca za obranu a kombinacija je nekoliko...

Meni jos ni jasno kaj bu Lucas igro u prvoj beka il stopera.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 11 tra 2019, 20:42

doro napisao:Treba nam min 7 igraca za obranu a kombinacija je nekoliko...

Meni jos ni jasno kaj bu Lucas igro u prvoj beka il stopera.

Osim u ludoj kombinaciji gdje Alaba ide na klupu - igrat će stopera. Što se meni nikako ne sviđa jer onda opet ispada da nemamo pravu konkurenciju za Alabu, a to mu jako jako treba...
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 12 tra 2019, 08:18

Zato nam treba Jos 1 stoper jaci da Alaba malo zicne na klupicu...
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la ivan » 12 tra 2019, 08:26

doro napisao:Zato nam treba Jos 1 stoper jaci da Alaba malo zicne na klupicu...

A gle u situaciji gdje ode samo Boateng, može se dogodit da Alaba ode na klupu, a Hernandez igra. Onda bi na klupi imali recimo Pavarda (stoper i desni bek) i Alabu (lijevi bek i stoper za nuždu). Mogu se te pozicije solidno pokrit, pa ove godine smo uspjeli s jednim rezervnim bekom. Problem je naravno što kad nas ne sjebu ozljede moraju kartoni pa je Rafinha morao igrat protiv Poola. Malo mene više muči što bi za razliku od ove godine imali dvojicu na klupi koji traže veću minutažu.

Boateng i Rafinha su se možda povremeno bunili ali su propali svejedno i koga briga. Ali nagodinu s ovim kadrom ne želiš da itko propadne (eventualno Hummels je manje bitan)
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 12 tra 2019, 09:12

Ono sto mi se nesvida sto bi vi ovdje na forumu prve zamjene za bekove radili sa DLC i DRC. Ja smatram da je obligatorno imat 3 prava beka!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la ivan » 12 tra 2019, 09:25

anton 1983 napisao:Ono sto mi se nesvida sto bi vi ovdje na forumu prve zamjene za bekove radili sa DLC i DRC. Ja smatram da je obligatorno imat 3 prava beka!

U smislu da znaju igrat samo to ili da se na njih računa samo na tim pozicijama? Jer mislim Pavard i Hernandez su osvojili svjetsko igrajući na bekovima. Pretpostavljam da misliš onda na drugu opciju?
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 12 tra 2019, 09:30

Os protuargument za tako glupi argument za SP? I Howedes je osvojio SP kao lijevi bek...

Tip igraca koji je prvenstveno stoper a onda bek je ono sto nije dobro u ovom slucaju. Treba nam bas bek ala Hakimi, Carvajlo, Sandro, Azipilicetta, Rodruigez koji su bas bekovi. Ako mogu jos koju poziciju ili obje strane igrat to je samo plus.

Ja bi bas Lazara iz Herthe...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 12 tra 2019, 09:33

anton 1983 napisao:Ono sto mi se nesvida sto bi vi ovdje na forumu prve zamjene za bekove radili sa DLC i DRC. Ja smatram da je obligatorno imat 3 prava beka!

s jedne strane se slažem jer vidjeli smo u ovoj sezoni da nam hitno trebaju tri beka. Posebno jednog beka koji igra obe strane.

s druge strane imamo sada tako sexualnu kombinaciju fleksibilnih igrača u obrani da sam ja zadovoljan kako odavno nisam bio s obranom.

Alaba - Hernandez - Süle - Kimmich
to je prvi sastav

onda opet (uz ovu današnju obranu) imaš super kombinacija:

Hernandez - Hummels - Süle - Pavard
Hernandez - Hummels - Pavard - Kimmich
Alaba - Hernandez - Pavard - Kimmich (Pep)
Alaba - Hummels - Süle - Pavard
i tako dalje i tako dalje i tako dalje.

Dakle imamo problem tek kada su 3 igrača u isto vrijeme ozljeđena.

---

Na stranu ovo, slažem se da treba imati trojicu bekova, ali ovom kombinacijom omogućuješ playing time doslovno svima.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la ivan » 12 tra 2019, 09:36

anton 1983 napisao:Os protuargument za tako glupi argument za SP? I Howedes je osvojio SP kao lijevi bek...

Tip igraca koji je prvenstveno stoper a onda bek je ono sto nije dobro u ovom slucaju. Treba nam bas bek ala Hakimi, Carvajlo, Sandro, Azipilicetta, Rodruigez koji su bas bekovi. Ako mogu jos koju poziciju ili obje strane igrat to je samo plus.

Ja bi bas Lazara iz Herthe...

Pa jasno mi je što govoriš, to stoji. Ali mislim da nisu ova dvojica toliko izrazito stoperi kao Hummels. Možda se varam??
ivan
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 12 tra 2019, 09:40

Nema veze jel jesu il nisu. Mi ovdje pricamo o 7 igraca u obrani a ne 6. I sad ak se vec dovodi taj sedmi onda on nesmije biti stoper da se otvori veca minutaza za Pavrada i Lucasa na beku, vec bek koji ti daje slican nacin igranja bez Alabe ili Kimmicha...

Neko ko prodire i nabacuje i sprinta PK.

Znaci stvar je u vrsti 7. Igraca...
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la doro » 12 tra 2019, 10:00

U svakom slucaju trebamo 7 igraca za obranu jer nemogu Hummels I Pavard pokrivat 4 igraca....najpotrebniji je za ovakav kadar je desni bek.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 12 tra 2019, 10:13

Ono što je za mene šteta je to da Davies ove sezone na toj poziciji neće dobiti priliku, s predpostavkom da bi to trebao igrati prošle sezone. Ista stvar kao što je CA forsirao Rafinhu kad nije mogao igrati Lahm umjesto Kimmicha.

Ja nemam ništa protiva ako je plan da Davies slijedeće sezone bude 3. bek, ali da se onda to i PLANIRANO I PAMETNO ODRADI!

Jebeš ti to ako ga ove godine uopće ne probaš, daš mu malu šansu pa taman zasere i ako će slijedeće sezone i Luca i Pavrad imati prednost nad njim pa mali skupi 500 minuta...

Što se tiće onog propadanja kojeg je ivan spomenuo. Toga uvijek MORA bit ali moramo se naučiti s tim živjet. Nemremo imati zacementiranu ekipu već te koji su nezadovoljni mjenjat jer tak nogomet funkcionira.
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 12 tra 2019, 10:39

oklen Daviesa na beku krvi ti?
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Transferi