S 2 prava beka u idućoj sezoni ti imaš totalan problem u slučaju ozljeda bez obzira na Lucasa i Pavarda koji to mogu pokriti, no na stoperu isto može ti se rupa otvoriti ako Lucas ode lijevo, Pavard desno.
Alphonso Davies cijelo vrijeme smrdi iz razloga što je igrao u MLS-u u 3-5-2(5-3-2) tog lijevog wing-backa, ali to je sasvim nešto drugo od igranja full-backa jer si u daleko ozbiljnijoj i zahtjevnijoj ulozi nego kad imaš 3 stopera u zadnjoj liniji pa igraš jednu liniju ispred i prema naprijed si orijentiran. Mi njega i želimo za krilo kao i Shaqirija svojevremeno gdje su neki htjeli gurati na lijevog beka, ali se on nije dao niti je Jupp to ikad imao u glavi s njime raditi.
Zato bih volio da nam klub priušti De Ligta isto ovog ljeta ako je to ikako (još) moguće, proda Hummelsa i kupi zamjenskog desnog beka koji je u ovom trenutku važniji od lijevog u ovakvim situacijama pošto je Lucas dobar za obje pozicije, a na stoperu bi se uvijek otvorilo mjesto za 3. i 4. stopera da imaju minute i još k tome ozljede stopera kod nas su opća praksa od 2014./2015. do danas.
Ja bih na mjestu uprave tako razmišljao upravo zbog povijesti ozljeda i činjenice da liječničke ekipe mi nećemo kompletno mijenjati u klubu.
Gdje je što se ljudima kosa diže kad se krene raditi matematika pa dobiješ da na 4 nova igrača u obrani bi sprašio preko 200 milijuna eura, heh... Jebiga, totalni nerad na transferima iz 2017. i 2018. svoje donio, a s druge strane preogromne odštete za sve i svašta danas.
Ne želimo P. Maxa, nismo htjeli Ricarda Rodrígueza svojevremeno... Ne znam...
width="960"