Remont će tek biti okončan kada uradimo slijedeće (po važnosti):
1. Trener znalac = jebački bolji Bayern.
2. Sane = pravi nasljednik Robbena
3. Alternativa za Thiaga = Bayern ne gubi glavu kada srce ne igra.Obrana je 4. ali smo nju već odradili. Dobro smo ju pripremili za iduće sezone i tu sam zadovoljan.
---
Krenimo s Thiagom i trenerom jer su skroz usko povezani:
Uzevši činjenicu da na tržištu nema puno opcija za 2 tipa veznih igrača: 6ica playmaker i 6ica radnik (svi redom su box-to-box danas) zasad ćemo gledat tu playmakersku poziciju i malo je problem nabrojati klasne igrače koji su dostupni i da nisu prestari. Od takvih dragulja mogu nabrojati de Jonga (Barca), Veratti (PSG), Pogba (Utd) i Thiago. Igrači koji imaju nevjerovatnu tehniku, nevjerovatnu inteligenciju povezano s izuzetnim trkačkim sposobnostima i timskim spiritom. Možda tu spadaju i Pjanić, Rabiot, Saul, Rodri, ne znam, možda… ali ovi prvi su apsolutna klasa. Modrića, Kroosa i slične ne ubrajam jer nisu više najmlađi.
Ovo pišem iz razloga što mi nemamo backup za Thiaga. A možemo se udarati nogom u guzicu što imamo takvog igrača u momčadi. Ako je Thiago odradio sezonu bez ozbiljne ozljede, ko nam može garantirati da će i slijedeća biti takva? Onda se nađeš u situaciji da ekipa koja je navikla na njega ostane 'hendikepirana', uskraćena za organizatora.
NPR: thiago se ozljedio protiv rodinghausena, bez njega gubimo od dortmunda, neriješeno s freiburgom, dusseldorfom, igra ne liči ni na što. Kad se Bayern vratio u formu, falio je samo jednu tekmu i upravo nju izgubimo od leverkusena… Za Liverpool kriv je Kovač.
Mi imamo igrače koji su jaki u svojim ulogama, ali nemamo alternativu za playmakera u srcu naše igre. Pošto imamo trenera kakvog imamo bojim se da ćemo još teže prebroditi njegov izostanak ako potrefi da ga nema 15-20 utakmica!
Svi pričamo o krilu – i slažem se da nam je to top prioritet, ali vjerujte mi, ideja da dovedemo GündoŠPEKa mi se sve više sviđa. Da se razumimo, ja ne bi po svaku cijenu turčina, ali žao mi je što po svaku cijenu nismo gonjali de Jonga, koji je FANTAZIJA od igrača i za 2 godine će biti najbolji veznjak svijeta. Pošto je Kovač krkan, njemu je važnije imati krkana u sredini, zato Martinez i igra jer mu prosto odgovara takva igra, da on gilja, stiže udara, presijeca itd. ali da nam dođe bolji trener koji teži dominantnoj igri (kako priliči Bayernu) onda možeš komotno igrati i bez zadnjeg krkanskog veznog jer imaš Thiaga koji SVE obavlja i Gündogana koji je perfektan suplement Thiagu, kao Kroos Modriću. Oni su imali Casemira koji je igrao kada je taktički trebalo, ali je Zidane vrlo rado igrao bez njega kako bi dobio naprijed igrača, a Modrića malo povuko nazad di više ovisi o njemu.
---
Trener:
Zašto je trener tako bitan, evo primjeri su Zidane i Pep, koji vole posjed i dominaciju. Pep je npr u zadnje vrijeme igrao s vezom sastavljenom od Gundogana (jedini zadnji vezni!), de Bruynea i Silve. Nekad je i Bernarda stavljao u vezu a Mahreza na krilo, prosto iz razloga što želi tehničare i dominaciju. Želim reći da – kada je trener sexualan i zna šta radi, kada uzme loptu, povuče štopere na pola igrališta, tada mu trebaju isključivo tehničari, ništa fenomenalni Fernandinho, ništa fenomenalni Sane, ništa fenomenalni Jesus (samo Aguero)… zato što to može i zato što mu to treba.
Bayern ne treba igrati kao City, Bayern treba igrati svoju igru, ali za svoju filozofiju nam treba trener koji će to sve potaknuti i KOJI ĆE IZVUĆI MAKSIMUM od tih momaka, kao što Pep i Zidane rade. Anton je reko da su svi igrači bolji uz Pepa, pa naravno da je tako kada čovik zna. Zašto su svi igrači Reala bolji i ekipa bolja kada je Zidane tu, zato što čovik zna šta radi, zna kakav klub trenira. Zna iz njih izvući najbolje i najvažnije za ekipu.
Ja sam uvjeren da Bayern ima strašne momke, ali nema strašnog trenera. Neka Kovač uspije u ovoj sekundarnoj ligi uzet double, svaka čast, posebno kada nije dobio pojačanja i sve te druge okolnosti.. Ali dovedi rođo trenera sa HANDSCHRIFT-om i vidit ćeš sexualnosti.
---
Sane:
Antona npr zabrinjava zašto Pep odobrava prodaju Sanea… Pa Pep je tvrdoglavi genijalni idiot koji će rađe staviti Mahreza nego Sanea... Pep Guardiola equals mnogo žrtava, ali sve podređeno njegovoj igri i uspjehu. Zato ga mrze Zlatan, Eto, Mandžo itd. Oni kažu da je on pizda, ali on je jednostavno tvrdoglav i zaboli ga kurac za tvoj renome. Sane je bolji od svih krila u Cityu kada treba driblat i gol zabit, kada treba 1na1 i probijat obranu. Ali Pepu više trebaju igrači za NJEGOVU igru, ne individualci, trebaju mu igrači koji ne gube loptu često, koji će rađe odigrat povratnu nego ući u riskantan dribling, koji će se dobacivati dok protivnik ne zamanta.. Zato Sane više ne igra puno. Ne zato što je lošiji, dapače bolji je od svih krila citya, nego on ulazi u 15 solo akcija di mu samo 5 uspjeva… dok drugi igrači manje igraju solo.
Sane je JAKO DOBRO KRILO koji bi se idealno uklopio u Bayern, jer Bayern je naviko na takva krila koji lome koplja ispred sebe koji driblaju i čine razliku. Prevedeno: Bayernu treba Iverson, Pepu treba Kevin Love
Ja sam APSOLUTNO za Sanea jer bi se dobro i brzo uklopio. Ganabry bi punio ozljede Comana i to je isto izvrsna okolnost! Sane je najbolja DOSTUPNA zamjena za Robbena i nadam se da ga nećemo propustiti kao de Jonga (iako mi se on činio da isključivo želi u Barcu).
----
Glede remonta, sve ostale (rezervne) stvari su nebitne. Ko će biti rezervni bek, rezervni štoper, rezervni napadač, šta s Müllerom, bla bla bla
To nije remont, to je facelift.Remont su ove četiri stavke i drago mi je što smo krenuli s obranom.
Trener će novi doći nadam se. Sane možda isto.
Problem je zamjena za Thiaga.