Momčad i sve vezano za ekipu 2024/25

Arhivirane teme...

Re: Momčad i sve vezano za ekipu 2024/25

PostPostao/la Red passion » 18 ruj 2024, 18:40

Meni se to s Jamalom baš ništa ne sviđa. Potencijal on može dosegnuti do kraja u Bayernu, no čini mi se kako i on je odlučio ići krivim nogometnim stopama u razvoju i fokusirati se na novac umjesto na razvoj pa onda će sve ostalo doći s igrom - najveća greška što su nogometaši koji su se zadnjih 15 godina pojavili na sceni mogli sebi učiniti i na kraju ništa.

Sané je to dobio i ništa pokazao nije, a on je trebao već biti nivo Robbena ako ne i iznad njega - užas.

Gnabry je dobio plaću i sada kada ga se stisnulo odlučio je opet hvatati onog sebe do ljeta 2021. kada je bio još odličan.

Goretzka - totalni promašaj.

Davies - totalni promašaj u svojim zahtjevima kada gotovo 3 kalendarske godine stagniraš u razvoju i samo se jede govna o njegovoj brzini. Mogli smo potpisati nekog olimpijca i šampiona Zlatne lige da nam bude maskota u brzini i trčanju.

Kimmich igra jako dobro, bitan je, ima jako veliku plaću - kod njega ipak postoji ono nešto što ga je izbacilo iz takta s COVID-om krajem 2021. i s druge strane počeo je sebi dizati nekakvu važnost da je on 6-ica u nogometu gdje ipak to nije pokazao da je u stanju igrati koliko je realno on 8-ica koja može, treba(i štoviše voli) ići naprijed i sudjelovati u napadu i njihovim završnicama.

Mi sada trebamo držati do svog integriteta i ne dopuštati da nam klinci uvaljuju kajmak kada oni tom novcu apsolutno nisu dorasli. Za novac se moraš pokazati na terenu ajme, a ne imati PR i neku propagandu šiljiti. Zato danas nogomet nema svjetske bekove, svjetske 9-tke, svjetske stopere i svjetske klasične 6-ice već se plasiraju razni talenti koji prerano svoje karijere zaključuju i nogometu u 15 godina karijere možda daju najviše 3 super sezone i adiós, no me busquen más y no preguten por mi. :tstnd:

Tako se rezovi ne rade, stav se treba izgurati, a Jamal se treba ugledati na Olma.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 19 ruj 2024, 07:11

Red passion napisao:Meni se to s Jamalom baš ništa ne sviđa. Potencijal on može dosegnuti do kraja u Bayernu, no čini mi se kako i on je odlučio ići krivim nogometnim stopama u razvoju i fokusirati se na novac umjesto na razvoj pa onda će sve ostalo doći s igrom - najveća greška što su nogometaši koji su se zadnjih 15 godina pojavili na sceni mogli sebi učiniti i na kraju ništa.

Ako ugovor još nije produžen ne znači da neće. Opet taj katalizma style... :roll:

Šta je Musiala reko? Ništa.
Šta je klub reko? Jasno i glasno "želimo da ostane, da bude lice kluba".
Šta mediji vele? Bayern je odavno kreno s razgovorima i ponudom. (Izvor: Fabrizio Romano)

Čudno mi je stoga što već sad zaključuješ da je Musiala kreno krivim putem.

Ja mislim da je kreno pravim putem kada se umjesto chelsea-a odlučio za Bayern.

doro napisao:Baš me zanima kak bude Musiala završi, sadašnji filing mi govori 60-40 da bude bio prodan i nebu produžio u onda idemo svim silama po Wirtza.

U mene je filing 80-20 da će produžiti s Bayernom.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 19 ruj 2024, 09:52

A gle te, rugala se Sova Sijenici kaj ima brutalno veliku glavu.

"Davne tamo" 2022 hvalili smo upravu kako je dala miljardu eVra, Saneu, Leonu, Comanu, Kimmichu, Gnabryu i što smo ih sve zadržali i niko nas nije napustio, niti nam ga metnuo. Sad dve godine posle, Bog Mater i upravi šta je dala te ugovore! Sad smo se našli u situaciji da mi igračima ne dajemo ono što žele i oni nas jebu kod produživanja ugovora.

Sa svima njima mi možemo produžiti ako hoćemo. Samo trebamo dati ono što žele, ali sada smo okrenuli pilu i sad to više nedamo.

Zato je sada svugdje POOP...

Nejde to tak ;)

Bitno je napraviti dobru prosudbu da li je Musiala, sada 19 milja igrač i za 4 godine 25 milja igrač - neki puta moraš ić all in, a neki puta dobiješ Leona i kompaniju...

Ni to tak, jednostavno, ali takav je bussiness naš futobol.

Pravo pitanje i odgovor je da li mi moramo dati 2 milje više nego drugi da igrači s nama produže. E to je ono kaj mene zanima...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 19 ruj 2024, 17:39

cruz napisao:Čudno mi je stoga što već sad zaključuješ da je Musiala kreno krivim putem.

Samo mi se čini, ništa ja prijatelju nisam unaprijed zaključio. Birao sam riječi kako ne bi rekao da to uzimam kao činjenicu ili gotovu stvar.

Predugo to sve traje gdje za to apsolutno nikakvog razloga ni utemeljenja nema. Krenimo redom:

- Jamal nigdje nije istaknuo da je nezadovoljan ili želi otići iz kluba
- nema razloga da FC Bayern čeka ne znam što oko Jamala već godinu dana jer da se razumijemo on je došao 2019. u klub, a to je meni da se skoro onesvijestim kada pogledam koliko je meni jednako kao i svima nama život proletio a da ne znam što pretjerano događalo u mom životu
- ista stvar vrijedi i za Kimmicha koji sam sebe zastupa i već smo trebali zadnjih mjesec dana odraditi to sve ili ako ništa drugo idućih 10-15 dana objaviti produljenje

cruz napisao:Ja mislim da je kreno pravim putem kada se umjesto chelsea-a odlučio za Bayern.

Slažem se, no kako će raditi daljnje korake jer su oni iznimno bitni za Bayern?

Mi smo preveliki klub za njega da bismo sebi dopuštali predugo sve i svašta od mladića koji nisu dosegnuli svoj potencijal i imaju pred sobom 10 godina vrhunskog nivoa pa sada da grabe plaće koje realno prije 26. rođendana ne bi smjeli ni vidjeti.

Na koju foru se igra za manje novaca u Madridu i još nekim elitnim klubovima u puno jačim ligama dok je kod nas situacija potpuno suprotna?

anton 1983 napisao:"Davne tamo" 2022 hvalili smo upravu kako je dala miljardu eVra, Saneu, Leonu, Comanu, Kimmichu, Gnabryu i što smo ih sve zadržali i niko nas nije napustio, niti nam ga metnuo. Sad dve godine posle, Bog Mater i upravi šta je dala te ugovore! Sad smo se našli u situaciji da mi igračima ne dajemo ono što žele i oni nas jebu kod produživanja ugovora.

Sa svima njima mi možemo produžiti ako hoćemo. Samo trebamo dati ono što žele, ali sada smo okrenuli pilu i sad to više nedamo.

Ovo @cruz neovisno u kojem kontekstu Anton priča iz vrlo jednostavnog razloga - mi nismo dobili što smo htjeli od tih igrača za sve te novce.

Sve smo im dali, sve smo ispunili, mi to sve imamo za platiti i samo jedno-dvije stvari od njih tražili, no međutim... oni ne mogu igrati na nivou Schweinsteigera, Robbena, Ribéryja, Lahma, Effenberga i brojnih drugih legendi i igračina koje su igrale ili da budem još jasniji - ne mogu ih nadmašiti što je možda važnije jer mi se nadamo uvijek onome boljem, kvalitetnijem nego prethodno ili u konačnici jednako tako i to sezonama u nizu. No zarađivati isto ili više od njih i lupetati po trenerima na traci već 7 godina, e to može.

Oni to jebiga - ne mogu. Ne ide im. Dobili su sve moguće trenere i oni se zajebavaju na velikoj lovi.

Nisam ja zaboravio na grobare nogometa iz Madrida, Barcelone i čitave Engleske koji su preplaćivali davali zadnjih 20 godina bolesne odštete i ugovore svakome, naročito poluproizvodima i vječitim talentima kojih se na kraju nitko ne sjeća.
To ipak i dalje ne znači kako mi to želimo pratiti i završavati na scenariju u jednoj Bundesligi kao prethodne 2 sezone i godinama unazad - 1 trofej ili svježe nijedan. Da smo mi igrali kao prije 3-4 godine ili prije 11-12-13 godina pa ispušili ligu i kup i Europu, onda bismo svakako rekli da smo nadigrani i bolji je bio prvak Njemačke i to smo tražili i čekali. No to nije bio slučaj.

Ja i dalje ne shvaćam što naši igrači žele prije i nakon Flicka da ne mogu dosegnuti ono što se od njih traži. To mene iznimno frustrira i s vremena na vrijeme naljuti jer Bayern više od 3 trenera nije nikako smio promijeniti zadnjih 12 godina s obzirom na rezultate i uspjehe. Problemi s motivacijom na ugovorima od 15-25 milijuna € godišnje dok igraš slabije od svojih prethodnika na njihovim pozicijama je jadno najblaže rečeno.

Uprava im još asistirala u gluposti sve ove godine s trenerima. Iza nijednog nisu stali, čak ni Heynckesa prije 12 godina kada ga je trebalo zadržati na još 2-3 godine.

Ovo s Flickom u Barceloni ako se pokaže nečim s jebenim bankrot klubom gdje on s jednom ekipom satkanom od 80+% Španjolaca i igrača iz akademije krene razarati i ponavljati Bayern, Hoeneßu nikada neću oprostiti koga i što je on žrtvovao po 2-3. put u 30-ak godina zbog čiste gluposti i one poznate arogancije iz južnih njemačkih država i doveo klub na razinu zahrđale trubetine koju sada jedan nedokazani Kompany ima zadatal naveliko popravljati i ispravljati nakon što su klub odbila 4 trenera prije toga.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 20 ruj 2024, 07:12

A ma razumim te, sve je to messed up. Ali šta je tu je.
Ne treba više gledat šta je bilo i ko je kriv, ne mogu se minjat stare odluke..

Šta se sada može je postaviti jasan plan i startegiju provedbe tog plana.
Ako je to smanjenje razine plaća onda ajde da vidimo.

Osobno sam razočaran što do 1.8. nisu riješene situacije sa Kimmichem, Musialom i Saneom.
Previše se nonšalantno pristupa ulasku u zadnju godinu ugovora.

___

Ne volim real ali poštujem kako posluju. Naročito što imaju muda reći zasluženim igračima da idu.
Kod Ronalda su prepoznali da je opao, prodaja, Casillas, Ramos, Raul itd. Čim vide da nema u njima budućnosti - ćao. U Bayernu bi dosta tih igrača vjerojatno završilo karijeru ili ostalo čak i da su rezerve sezonu dvi

Klub bi trebao biti iznad igrača, ciljevi iznad legendi, budućnost iznad prošlosti.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 20 ruj 2024, 09:29

Cruz sve si reko zadnjim postom i to je činjenica.

Problemi glavni neznamo reci NE i Stop i drugi kasnimo sa produljenjem ugovora zato se sve ovo i desilo.

Svaki klub fula nekim procjenama,transferima placama itd al iz toga nauciš nešto naša uprava ne.

Ok sjebali su teško a sve je pokrenulo preplacivanje šanea i mi umjesto da se riješimo njega ostavimo ga i dovedemo u brutalne probleme sa placama.

Sad ih teško prodat ok al nisi riješio ni ugovore a to je neprostiva greška!
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la cruz » 20 ruj 2024, 13:20

Jeste vidili šta je Real sad uradio... huhuuuu Opasna igra, podjseća me na postupke naše uprave.

Mbappe je došo igrat za cca 31,25 mil (15 mil netto. Pravilo je u Realu koje traje odavno, da nitko ne smi imat više od toga, nije ni Ronaldo imao).
Vini i Jude su imali do sada po 20,83 mil.
Sada je real produžio obojici ugovore i MEČIRAO plaću Mbappea. Sad imaju tri igrača od 31,25 mil.

Evo izvor.

Bit će veselo ako netko krene putem Hazarda ili Balea... (ili Goretzke :mrgreen: )
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 20 ruj 2024, 19:17

cruz napisao:Ne treba više gledat šta je bilo i ko je kriv, ne mogu se minjat stare odluke..

Slažem se oko stava no ipak ne mogu reći da je to u našem slučaju tako. Ovo u Bayernu je meni ono što u engleskom jeziku se zove present perfect - nešto je započelo u prošlosti i još uvijek u sadašnjosti traje i još se ne zna koliko dugo no zna se kada je počelo.

cruz napisao:Šta se sada može je postaviti jasan plan i startegiju provedbe tog plana.
Ako je to smanjenje razine plaća onda ajde da vidimo.

Strategija je vatrogasac Kompany koji će ispravljati greške Ulija i Karla onog što je bilo prije točno 4 godine u ovo vrijeme i još uvijek traje.

cruz napisao:Osobno sam razočaran što do 1.8. nisu riješene situacije sa Kimmichem, Musialom i Saneom.
Previše se nonšalantno pristupa ulasku u zadnju godinu ugovora.

To je jedna bespomoćna situacija koja se non-stop ponavlja od slučaja Ballack prije gotovo 20 godina. Od tada do danas mi nakon toliko vremena nismo u glavama sredili ozbiljne probleme. Košta nas financijski no ono puno važnije je kako nas je dosad koštalo kadrovski jer nismo u dosta perioda znali nadomjestiti igrače ili zadnjih 10 godina klupu kvalitetom pojačati.

Mene baš zanima kako će Sanéu i Kimmichu ići smanjivati ugovore, posebice ovom prvome.
Kod ovog drugog još i mogu zamisliti da to riješe kapetanskom trakom i kažu mu da ukoliko bude igrao vanserijski kao nikad prije bude dobio novi, poboljšani ugovor koji bi nadmašio i trenutni koji ima.
Ja bih takve ideje pokušao sprovesti jer na kraju krajeva Messiju su svake kalendarske godine dizali ugovor(pa su se lijepo ubili zajedno s Dembéléom, Coutinhom i Griezmannom), onda se i Kimmichu može dignuti ukoliko nadmaši samog sebe.

cruz napisao:Ne volim real ali poštujem kako posluju. Naročito što imaju muda reći zasluženim igračima da idu.
Kod Ronalda su prepoznali da je opao, prodaja, Casillas, Ramos, Raul itd. Čim vide da nema u njima budućnosti - ćao. U Bayernu bi dosta tih igrača vjerojatno završilo karijeru ili ostalo čak i da su rezerve sezonu dvi

Klub bi trebao biti iznad igrača, ciljevi iznad legendi, budućnost iznad prošlosti.

Na koga aludiraš? Jer ne vidim baš da su naše legende nekakav problem, štoviše... samo Neuer bi potencijalno mogao biti problem dok mi se čini kako Müller svoju situaciju i stvarnost prihvaća. Znam... imaju obojica goleme ugovore a imaju 35 i više godina, no to je na klupu da riješi s njima; bilo umirovljenjem, istekom ugovora i odlaskom ili smanjenjem primanja.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 21 ruj 2024, 12:39

Nama se sada čini da smo mi ove gore pobrojane igrače preplatili, ali si ih tada i morao tako platiti inače bi otišli i bila bi priča pa eto Bayernu ode bitan igrač ili igrači....Sada koliko se mogao postići neki balans to je drugi par cipela. A loš je nama timing kada nekad nekog trebamo prodati, to bi ja prije kritikovao. Mi smo uvijek znali napraviti dobar transfer, pa izvući igrača i iz naftalina, ali zato smo loši u prodaji. Dugo i nismo morali prodavati, ali kada dižeš plaće i ideš u neke sfere druge moraš i prodavati.

A nevažno za sve ostalo, po pitanju Musiale se moralo već napraviti više koraka i sve završit, jer je to takav individualac i takva zvijezda, s kojim moraš produžiti odmah i brzo. Tu vidim neko oklijevanje i tu se nešto ko finansijski vaga. Sve možeš druge zamijenit, njega ne možeš, jer ti je dragulj... 8-)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la melodyne » 23 ruj 2024, 15:50

Bayern trennt sich von Chefscout Pilawa

Er kam 2022 aus Dortmund, sollte beim FC Bayern das Scouting verbessern. Nun aber ist für Markus Pilawa nach zwei Jahren schon Schluss.

Wie der kicker bereits vor zwei Wochen berichtet hatte, wurde an der Geschäftsstelle beim FC Bayern intensiv über die Zukunft von Chefscout Markus Pilawa diskutiert. Jetzt haben die München Sportchefs eine Entscheidung getroffen: Der 47-Jährige, der 2022 noch unter dem damaligen Sportvorstand Hasan Salihamidzic aus Dortmund kam, und der FC Bayern trennen sich.

Pilawa hatte an der Säbener Straße sein eigenes Scoutingteam installiert - parallel zur Scoutingabteilung am Campus. Die Kosten dafür, so heißt es beim FCB, stehen nicht im Verhältnis zum Nutzen. Was mitunter ein Grund für die Trennung ist. Ebenso ist die Führungsetage daran interessiert, in mehreren Abteilungen das Personal zu reduzieren, wurde es doch in den vergangenen Jahren arg - und teilweise unnötig - aufgebläht.

Gut möglich also, dass der Ersatz für Pilawa aus internen Kreisen kommen wird, wohl wissend, dass es kompetente Optionen im Klub gibt.

Pilawa was hired by Hasan Salihamidžić and Marco Neppe. Max Eberl now wants to fill the position according to his own ideas - ideally with one of his confidants.[@BILD]
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 25 ruj 2024, 02:55

https://x.com/iMiaSanMia/status/1838641510201381148

https://x.com/iMiaSanMia/status/1838622655513084076

Contract negotiations between Bayern and Jamal Musiala have started. Max Eberl and Christoph Freund had a meeting with Musiala and his management last week at the 'Käfer' restaurant in Munich. It is now clear to everyone which 5 points will be crucial in order to reach an agreement over a new deal

1- Musiala should be the #10 in the system around which the team is built. During the meeting, the bosses made it clear to the player that he's the legitimate successor to Thomas Müller in the position

2- Musiala should be Bayern's driving force in the international market. Eberl reiterated during the meeting that he sees Musiala as one of the faces of the club in the future, representing Bayern especially abroad

3- The team should continue to be strengthened - Eberl and Freund were impressed with how Musiala is intensively thinking about the structure the team. The transfer of Michael Olise, in particular, impressed him. Musiala is also in regular contact with Florian Wirtz. A contract extension of Musiala would be an incentive for Wirtz to join Bayern next year

4- The collective goal is to win the Champions League. The individual goal is to win the Ballon d'Or - Musiala insisted during the meeting that his biggest goal is to win the Champions League. Although he already has the title in his cabinet, he was only a substitute in 2020 and doesn't feel like a 'real Champions League winner'. He wants to contribute to the title, which would then improve his chances of winning the Ballon d'Or

5- The salary: all 4 points above were discussed in last week's meeting, but the salary was not discussed yet. Musiala currently earns around €9m gross per year, which should be significantly increased with a contract extension making him one of the club's top earners. It remains to be seen whether Bayern's offer would be over or under €20m/year. This point should be discussed in the next meeting.[@cfbayern, @SPORTBILD]

https://x.com/iMiaSanMia/status/1838626418986750300
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 25 ruj 2024, 09:49

Pa dobro, ako je točno to za Musialine uvjete, sve je to legitimno. Ima pravo tražiti da bude 10ka i da klub kontiunirano napada LP. Sve ostalo bi meni bilo čudno.

A to za balon d'Or, drago mi je što Jamalu to nije na prvom mjestu, već osvajanje LP. Ta svak zna da je balon d'Or manje-više nagrada za PR, da ne kažem namještanje.

Imati u ekipi Musialu, Kanea, Olisea i Wirtza bi bilo sexualno, iako skupo. Ali ako to znači da će se stvoriti overkill napad koji će zadržati Musialu....

___

E sad, Wirtz za 130 do 150 mil?? Zvuči previše ali nije ni propast svijeta...
Koje su pozitivne i negativne stvari?

Negativne:
- Puno bi novca otišlo iz kluba (što se može ublažiti prodajom i smanjenjem troškova plaća Müllera, Neuera, Goretzke, Sanea, Comana)

Pozitivne:
- dobivamo ultra jaku ekipu koja će biti ne samo aktraktivna i lukrativna, nego povećava mogućnost velikih uspjeha.
- Sjetimo se utjecaja Robberya i Robbena na cijelu Bundesligu i na Bayern. Ovdje se radi o sličnoj kompoziciji.
- Investiranjem u Wirtza trošak bi se podijelio na više godina (...) pa onda ispada manje bolno. Uzeći u obzir da Bayern ima zamjene u Zaragozi, Zvonareku, Irankundi, Arijonu itd. neće biti potrebne veće investicije na tim pozicijama.
- S Wirtzem i Musialom dobili bismo dvojicu njem. reprezentativaca, generacijska talenta, lica kluba. Ako postoji prilika da ih se spoji, ja bi platio.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 25 ruj 2024, 11:00

cruz napisao:Minjae jest odigro kriminalno protiv WOB, ali sam čitao da je od tada treniro ko lav. Trener je nagradio taj mentalitet i postavio ga opet u prvi sastav. U prošloj tekmi Kim je kiksao u dodavanjima, a u ovoj je oborio rekord točnih dodavanja.

Posebno se nadam da će obrana poraditi na stabilnosti i da će kroz kontinuitet dobrih tekmi doći i samopouzdanje. To je naša najslabija točka ali sam uvjeren da će se popravit, samo da uđu u neki kontinuitet bez kardinalnih felera.

Izgleda da obrana nadolazi, upravo zbog samopouzdanja kroz kontinuitet.

Šta kaže statistika za naše štopere?

Uspješni pasovi - Upa je 3. u ligi, a Minjae 10.
Duels won - Upa je 6. u ligi, Minjae je 22.
Zračni dueli - Minjae je 1. u ligi, Upa 10.

Ovo je samo kvantitativni prikaz, koji je dobar. Glede kvalitativnog to izgleda još bolje, bar meni. Jer nisam upratio puno velikih pacera.

Naravno, Upu poznajemo po tome da 95% tekmi igra dobro pa zezne u onim najvažnijim. Tako da neću padat u optimizam preveliki. Vidit ćemo kako će izgledat kroz sezonu.

Samo želim reć da ovakav način igre kakvog Kompany forsira - znatno olakšava štoperima život. Najviše što su rasterećeni u playmakingu i mogu se posvetiti svojim snagama. Kimmich radi odličan posao u izgradnji igre (kao i Pavlović i Musiala) i štoperi zbog toga nisu izloženi opasnim situacijama često kao prije, da moraju često plasirat pasove u zahtjevnim situacijama.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la melodyne » 25 ruj 2024, 15:39

https://x.com/iMiaSanMia/status/1838933366583755117

https://x.com/iMiaSanMia/status/1838947524817588397
melodyne
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 27 ruj 2024, 08:55

Da nastavim, vezano za prethodne postove ovdje, o našoj obrani i konkretno o Kimu.

Ona loša tekma protiv WOB, jeli ona bila prekretnica?
A rano je za taj zaključak, ali mi se u ovom trenutku čini da je Kim od tada 'očepio'.

Evo par grafova, uspoređujući njegovu statistiku sa:

- de Ligtom

Upamecanom

Ruben Dias

i van Dijk

___

Naravno, statistika je bikini i ne pokazuje najbitnije. Ali moj je generalni dojam (iako možda prerano stječen) da je Minjae Kim krenuo pravim putem.
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva