marac napisao:ajde prevedi u kratko (par recenica) bit intervjua

- kaže da mu je mu je drago što je ponovo njem. prvak, samo što je to rutina u Bayernu i želi još više trofeja.
- malo se proslavilo, sad je velika koncentracija jer se želi osvojiti sve, i teško bi mu palo da se sad popusti i izgubi kad su tako blizu cilja..
- (upitan za gubitak mjesta u špici) nisam ni glup ni slijep da tražim od trenera da me pusti da igram kad je Olić igrao super u zadnje vrijeme, i dok sam bio ozljeđen on je zabio nekoliko vrlo važnih golova zato i zaslužuje da igra. ja ću dat sve od sebe da si vratim mjesto među poč. XI
- nakon prve ozljede sam se dobro vratio i izborio mjesto, nakon druge ozljede išlo je nešto teže jer s puno respekta priznajem da je Olić zaslužio svoje mjesto; nije mi laka ova faza ali neću se pustiti sve dok ne izborim mjesto.
- moram bit strpljiv, stati na gas i dokazat se treneru
- (upitan da je čak Klose bio ispred njega) trener je Klosea stavljao umjesto Müllera zato što od također više ide po loptu, ovisi sve o trenerovim vizijama
- nezgodno je rezervnom napadaču kad dobije priliku pa kad ih fula (Lyon) nisam navikao na to, trenutno sam jako motiviran, rado bih zabio 7 golova i 6 pripremio ali je to teško uraditi kada dobiješ samo 15 minuta..
- (joker bilanca = 17 ušao u igru - 0 golova...) po tome se vidi da me to opterećuje, a u utakmicama u kojima sam počeo zabio sam 14 golova, to je ustvari moja kvota
- može Bayernov napad još bolje, imamo dva izrazita individualca na krilima, još se mi špice moramo bolje uštimati..
- nezgodno mu je bilo svoju igru koju je igrao u Stuttgartu (više prostora, više lopti u dubinu, više okrenut licem prema golu) promjeniti u Bayernovu (okrenut leđima golu, 70-80% posjeda, manje prostora za šansu, više se protivnik brani, itd.)
- (kritika Scholla...) ima tu malo i istine, nisam uvijek pokazivao šta treba, ali grizem, laktam, borim se; već sam si jednom izborio mjesto, dokaz da nisam tako ne-prgav kako me Scholl karakterizira...
- ne smijem dozvoliti da me kritike i razočaranja obeshrabre nego sam se potpuno posvetiti svojoj ulozi
- nadam se da ću igrati protiv Bremena, neću se ljutit ako ne počnem, ali sigurno mogu biti vrijedan kad uđem...
- (upitan za Interovu igru prtiv Barce i Eto'o kao lijevi bek) nije ga to iznenadilo od Mourinha, i to je nekakva itepretacija nogometa i dokaz da se i tako može doć u finale. malo mu je bilo smješno kad je Cordoba ušo umjesto Milita, kad su igrali sa 6 stopera, ali tko uspije u dvije utakmica proći Barcu zaslužuje ući u finale.
- očekuje da Inter neće igrati opet sa 6 stopera ali neće sigurno ni preofanzivno igrati, nego će čekati na kontre.
- (upitan da li će FCB pobjediti Intera) uvjereni smo da možemo iako nismo možda dugo vjerovali da možemo do u finale..