Švapska repka

Pišite o događanjima u njemačkom prvenstvu...

Re: Švapska repka

PostPostao/la effe__sa » 07 lip 2025, 08:55

Ovo protiv Portugala je bila jedna od najlošijih utakmica u zadnje vrijeme. I dokle se samo ekipa dovela, da je sada krenula gubit od Portugala, redovne mušterije. Pobijediš Talijane krug ranije i onda izgubiš od Portugala... :neee:

I nekako surova činjenica je da otkako su Kimmich i Goretzka glavni ili bi trebali biti glavni u repki Njemačka nije ništa osvojila i jedva dolazi i do polufinala. Kimmich je bio u polufinalu EURO-a 2016. i sada su evo i on i Goretzka bili u ovom polufinalu NL.

Ono što me još više buni, jebo te taj Goretzka je bio proigrao u drugom dijelu sezone i razvaljivao po kvartu, pa je i protiv Talijana rasturio utakmicu i onda npr protiv Intera u revanšu i sada ova protiv Portugala tako užasne statistike, ja ne znam jel ovo opšte moguće i objašnjivo.
A protiv Portugala je u par navrata i Tah bio jako spor. S njim se ne bi smjelo previše visoko stajati, dobar je s dobrim postavljanjem, ali brzina mu nije jača strana nikad bila...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 07 lip 2025, 10:34

Zato VK mora konacno promjeniti taktiku ili budemo i opet dobivali od svakog golove ko na traci!

Svi su bili loši u repki osim Kimmicha i Ter Stegena ni trener je sve fulo u ovoj tekmi sa 3 spora igraca izad glupavi leonim i šaneom itd a još nema ni Musiale i Stillera sve je profulao.

Cim sam vidio 343 i igrace reko sam poraz i loša igra tak je i bilo
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 07 lip 2025, 19:52

effe__sa napisao:Ovo protiv Portugala je bila jedna od najlošijih utakmica u zadnje vrijeme. I dokle se samo ekipa dovela, da je sada krenula gubit od Portugala, redovne mušterije.

Mentalitet Njemačke se jako promijenio od 2016. do danas. Od one politike i ideologije 2015. kada je sve bilo na vrhuncu, bombe pucale i kamioni gazaili po Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji, pa Rusije 2018. i što već ne, Njemačka se skroz izgubila, pogubila i strukturno, upravljački i nogometno. 2012. i 2014. je situacija bila skroz drugačija, drugačiji zrak se disao i život tada živio u svim segmentima nogometa.

Portugal je bio baš mušterija i bez provjeravanja sam uvjeren da oni nisu ni jednu jedinu utakmicu neriješeno odigrali već su sve pušili, naročito kada je "miljenik" Schweinsteiger nosio dres i igrao protiv njih, pa i njihovih klubova. :mrgreen:

effe__sa napisao:Ono što me još više buni, jebo te taj Goretzka je bio proigrao u drugom dijelu sezone i razvaljivao po kvartu,

Mislim da ovdje pretjeruješ pa se onda samom sebi čudiš kako i zašto on tako igra. On je nešto proigrao, ali razvaljivo po kvartu definitivno nije. Goretzkino razvaljivanje po kvartu smo zadnji put gledali u sezoni 2019./2020. i 2020./2021. te ajmo reći ono što je pod Kovačem jesenski dio polusezone kao 10-tka znao igrati kada je tek stigao. Znači ni 2 i pol sezone on nije razvaljivao nogomet na planetu u dresu Bayerna.

On je za mene zapravo najveće razočaranje, daleko veće od Sanéa jer sam znao za Sanéa od vremena Schalkea da neće postati igračina i duša mi zadnjih 4 i pol godine na mjestu zbog toga. Goretzka je djelovao kao igrač da posjeduje potencijalni mentalitet za napredak, razvoj samo kada dobije priliku, a posebie jer ga je Flick samo prividno uspio kroz tu svjetsku sezonu gdje je kao eksplodirao u jednoj povučenoj liniji izgledati super pa je ispala samo sezona i pol.
Dobio je i svjetski ugovor, jaja su mu se gladila u javnosti na račun nacionalnosti i Bayerna kao i do dan danas no Leoncito ne može, ne zna više i jednostavno neće, a očito je dovoljno sabran zadnji pravi ugovor odraditi u karijeri do isteka nakon čega slijedi nova stvarnost.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 07 lip 2025, 20:05

Naglesmann je isto očito počeo sam sebi raditi sranja jer je iste one igrače koje je sam odstranio odmah kada je došao i ekipa proigrala sada počeo vraćati nazad u momčad(Goretzka, Gnabry), a to nikad nije dobar znak za izbornika kao i samu reprezentaciju.

Očito je kako Njemačka ništa novo ne stvara osim Englezima počela razvijati talente, a to je loše u kontekstu slike koja se šalje svijetu kao nogometna zemlja: "svoje nemam, uzimam tuđe" i to na 2-3 godine i onda opet gube.

Nije lako biti izbornik Njemačke zadnjih 8 godina, a kamoli Nijemac i trenirati. Prebrzo mi izgaraju treneri u kojima sam vidio veliki ili svjetski potencijal(Tuchel, Nagelsmann, Rose, svojevremeno Roger Schmidt...). Flick se još dokazuje jer je prekratko u nogometu i sada samo treba s trenutnim klubom to ponavljati, posebice ako s domaćom, lokalnom i nacionalnom jezgrom igrača krene razarati u Španjolskoj kao ove sezone.

Ista priča i sa sportskim direktorima iz 2000-ih i ranih 10-ih koji su razarali i zadnjih 9-10 god. nestali i gdje je nakon odlaska Bobića sada Markus Krösche postao novi Klaus Allofs.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 07 lip 2025, 22:51

Malo preduboko analizirate cijelu priču oko Njemačke. Opća razina njemačkog talenta nikad nije bila viša, ali problem je što nema ekstra klasa. Danas Švabe imaju 15 stopera reprezentativnog kalibra, ali niti jedan od njih nije značajno bolji od ostalih.

Jedina njemačka ekstra klasa je Kimmich.

I onda izbornik bira defaultne igrače, one iz Bayerna i top klubova, al ti su zapravo potajno loši. Pa ubaci 2-3 iz ovog rostera od 15 po poziciji, oni odigraju proljev i onda se mijenja taktika, formacija, pristup...

Lakše je kad ti imaš kadar od 30 igrača koji su reprezentativni kalibar pa onda samo siječeš par njih kako dođu ozljede i mijenjaš taktiku istim igračima.

Španjolci imaju isti problem, ali oni imaju jedan sustav, jednu viziju, jedan pristup. Tko god uđe, ne mora se učiti.

Švabe malo igraju 3-5-2 pa malo 4-2-3-1 pa onda 3-3-1-3. Onda dođu utakmice di kad vidiš formaciju tebi nije jasno zašto su tako igrači posloženi jer to nema smisla, ali očito su odabrani oni na papiru najbolji.

Ali apsolutno se slažem s tvrdnjom da je Nagelsmannov povratak otpisanima jako upitan potez.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la effe__sa » 08 lip 2025, 12:56

Red Passion napisao:
effe__sa napisao:Ono što me još više buni, jebo te taj Goretzka je bio proigrao u drugom dijelu sezone i razvaljivao po kvartu,

Mislim da ovdje pretjeruješ pa se onda samom sebi čudiš kako i zašto on tako igra. On je nešto proigrao, ali razvaljivo po kvartu definitivno nije. Goretzkino razvaljivanje po kvartu smo zadnji put gledali u sezoni 2019./2020. i 2020./2021. te ajmo reći ono što je pod Kovačem jesenski dio polusezone kao 10-tka znao igrati kada je tek stigao. Znači ni 2 i pol sezone on nije razvaljivao nogomet na planetu u dresu Bayerna.

Jedan dio u drugom dijelu sezone je stvarno dobro igrao.
A protiv Talijana je za Elf dvije utakmice protiv Italije bukvalno rasturio, bio je fantastičan. I jasno da je onda enigma da se dese utakmice gdje nema u statistici normalnog dodavanja ili normalnog duela, kao što je bio slučaj protiv Intera ili sada protiv Portugala. Mislim takve razlike i to brutalne statističke to je stvarno jedinstveno danas u fudbalu. Al naravno da se i bez statistike vidjelo da je loše te utakmice odigrao. A statistika onda baš pokaže crnilo.... :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 08 lip 2025, 14:50

Puno statistika zna zeznuti stvari. Kada dominiraš, onda se to vidi na terenu. Da, imao je onaj niz od 3-5 utakmica gdje je bio izgledao između prilično dobar i odličan, no do kraja je uspio opet biti ono što je.

Ja se u njega ne mogu pouzadati.

I evo gledam sada utakmicu s Francuskom, fenomenalno igraju kada se pogledaju šanse, udarci, zaposlenost Magniana na golu, odnosi snaga na terenu, Sanéa i Gnabryja se odstranilo, igra se kao 4-4-2 ili barem 4-4-1-1... sve gotovo za 5 i sada Francuzi spakuju gol tik pred poluvrijeme.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 08 lip 2025, 14:59

Evo Elf kao Bayern iz 6 šansi nijedan gol totalno nesposobni u završnici i onda dobe gol iz nicega u 45 min.

Nema dosljednosti kod trenera i sve nesto stihijski.

Ter Stegen je klasa brani odlicno nakin teške ozljede,Kimmich je klass i Musiala kojeg nema.

Ono što svi noviji treneri Elfa nemaju je sto nemaju nos i talenta izabrati igrace koji su baš za repku makar recimo tekucu sezonu u klubu su npr solidni ili slabiji al u repki skoro uvijek jako dobri.

To su znali prepoznati stari majstori treneri.
Novi se ponašaju stihijski prođe jbt 100 igraca kroz repku i delaju sami sebi poremecaj.

Sad nema Šrotenberga,malog Stillera odlicnog,Musiale i jako dobrog Kleindista koji se odlicno snaso u repki i to se jako osjeti.

Izbor i sistem protiv Poetugala nije mogo biti gori.

Danas to malo popravio i repka puno bolja al opet stavio lošeg Leona u vezu.
Danas nažalost nema tko zabiti.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Murta » 08 lip 2025, 15:05

Al ubili su Francuze do te mjere da sam se pitao hoće li bit šta za gledat nakon što povedu 2:0 i onda im ovi spakuju gol.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la doro » 08 lip 2025, 15:47

Murta napisao:Al ubili su Francuze do te mjere da sam se pitao hoće li bit šta za gledat nakon što povedu 2:0 i onda im ovi spakuju gol.

Badava kad neznaju zabiti i drugo pol završilo u top maniri Bayerna gdje stoper radi teški kiks ala Upa-rupa ili Kimko.

Kaj ti znaci visoki presing,puno dodavanja i puno šansi kad neznaš zabiti,neki to nikako da shvate.

Izgubili danas zbog trecerazrednih napadaca.

Wirtz loš u obje tekme.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 08 lip 2025, 16:46

Murta napisao:Al ubili su Francuze do te mjere da sam se pitao hoće li bit šta za gledat nakon što povedu 2:0 i onda im ovi spakuju gol.

E pa čim su ih ubili a da gol nisu zabili, odmah to nije onaj Elf koji je kroz historiju poznat. Tako da...
To promašivanje šansi je nevjerovatno, a to se Elf-u u zadnjih par godina toliko uvuklo. Pravi kiler instinkt fali još od 2014. pa hajd da kažemo bilo ga je još i 2016.
Ako gledamo na sportskopolitičkom planu, tu vidimo isto da ni vrh UEFA-e njemački fudbalski savez s ovim amaterima na čelu ne shvata ozbiljno. I danas pomalo diskutabilne odluke, a da je savez drugačiji ko u doba kada su vedrili Niersbach ili još ranije pokojni Franz, onda se nikad (na domaćem tlu pogotovo) ne bi desio slučaj Cucurella. Pa tu ranije sudija ne bi sekunde ne bi razmišljao da svira penal, a ne da bude slučaj da ni VAR kao ništa ne vidi. Tu se već vidjelo da je mnogo toga truhlo oko repke i njemačkog nogometnog saveza. Vidjet ćemo hoće li poradit na tome da im se i to u skorije vrijeme vrati...
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 08 lip 2025, 17:32

U 2. dijelu su Francuzi nadošli k sebi i odmah zaprijetili nakon 3 minute preko Mbappéa i sreća pa je promašio inače bi ih odmah zakucao do kraja utakmice.

Njemačka je danas odigrala dosta dobru utakmicu kada se zbroji 90 minuta, a samo 1. poluvrijeme jednu fantastičnu utakmicu gdje na kraju su gubili 0:1 na odmoru umjesto 2:0 imali.

Ipak, nogomet se igra na golove, ne na ljepotu. Za nju ne dobiješ ništa ako ne pobijediš.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la cruz » 03 ruj 2025, 16:13

Šta primjećujete? :mrgreen:

Slika
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 03 ruj 2025, 16:17

Pojma neam smile12
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 03 ruj 2025, 19:49

Ovo je naravno samo sky-ova prognoza, tako da... Ali su mi zanimljive pozicije Gnabrya i Wirtza (u odsustvu Musiale).
Goretzka svugdje gesetzt. Sigurnije mu mjesto u vezi od Kimmicha
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Bundesliga