Red passion napisao:
Ove sezone Freiburg je Eintracht, a ostali opet banana.
Pa dobro i šta hoćeš više, po jedan polufinalista u oba takmičenja, da je Mainz došao do polufinala Konferencijske lige, to bi bio najvećih poduhvat u nekih mislim 60-tak godina, jer bi bio po jedan njemački klub u sva tri evropska takmičenja. To se nekad davno desilo, prije nekih 60-tak godina, negdje sam to neki dan vidio, morao bi provjerit tačnu godinu.
Malo mi je to prestrogo gledanje, jer Dortmund kada dođe do finala LP (nisu tamo davno bili) to i ne bude kao neki uspjeh, a kada ispadnu od Atalante u šesnaestini onda je to propast. Mora biti istina negdje na sredini. Jeste da je anton davno na ovom forumu gledao da ukine tu sredinu, kod njega je samo crno ili bijelo.....

I ovo što je Freiburg napravio je ogromno. U ovom slučaju je stvar da je jedna njemačka ekipa u finalu EL još veća nego onda što je bilo s Frankfurtom, jer je jedan Freiburg u finalu tog takmičenja. Jedan mali Freiburg, za kojeg smo se donedavno ježili kada ostvari plasman u evropske kupove. Još su ove sezone isprašili šestoplasiranu ekipu iz Primere Celtu, što je bio onako jasan znak.
A još se pred sezonu pričalo da je BuLi nakon onih silnih prodaja igrača, opustošena, da nema budućnost, da tu neće biti uspjeha u Evropi, bilo je raznih crnih scenarija.