cruz napisao:doro napisao:Elf u prvih 11 9 kmica i to sam dozivio

Nisam rasist, ne igra boja nego noge, ali brate šta je ono?!
Ovi igrači u penziji stalno naglašavaju kako se njemalka repka mora vratiti svojim nogometnim korijenima...
Ovako će to teško postići.
S druge strane, kakvi su ono bijelci u repki? Nema tu "švaburine" prave, možda eto Kimmich, Šrotašpek ali i to mi djeluje nako na silu.
Više se Tah ponaša ko švabo nego npr Woltesmeće, Wirtz i ostale balerine
Znam, kafanski komentar par excellence, ali evo sve ako nije tako

Čuj 9 kmica od 11, ne bi da su francuska ili senegal
Nemaju se oni čemu vratiti. Ta u centru velikih gradova im 10 Döner/Kebab shopova i tek jedan Bratwurst Geschäft/Imbiss. Droga se usred bijela dana prodaje i ubrizgava u dječjim parkovima, domaćih ljudi jedva da vidiš(a i to što se vidi nisu normalni), nije im uopće svejedno nakon 22h hodati 'svojom' državom i 'svojim' gradovima.
Od Rusije do danas je to čisto propadanje u svakom smislu. Ta generacija iz 2010. nije uspjela 2018. ponoviti rezultat, a ni 2016. uzeti Euro, nakon toga je sve bilo gotovo.
To je sveopća nacionalna i društvena kriza - na njihovu žalost. Natrpali su se strancima, sada oni kolo (sve više) vode, ovi krupni i duboki će još nekih 5-6 desetljeća brati financijsko vrhnje dok im se ne dogodi slučaj Libanon, Detroit i sl. mjesta zadnjih 60 godina kada zamjena stanovništva odradi svoje. Baš kao i u Švedskoj, Francuskoj i Britaniji.
Sreća je što imaju rukomet i tu je baš njemački štih naglašen dok im je košarka isto dosta obojana.
Samo pogledajte sadašnju U-19 ili U-17 reprezentaciju Italije zadnjih godinu dana... pa to je da se prevrnete od smijeha.

:haha
Kvaliteta Elfa neovisno o boji kože je jasan dokaz koliko je se klasa nogometaša zadnjih 10 godina srozala, a općenito unutar i izvan Njemačke se srozala. Jedine iznimke koliko-toliko su Španjolska i Engleska, pa i Portugal. Ovo sve ostalo je postalo preplaćeni šrot. To nema nikakav karakter i mentalitet. Dogodit će im se nizozemski, brazilski i talijanski scenarij kako stvari stoje.
Nijemci su mutikašakulturu stostruko platili, naročito od 2015. do danas. Pa neka Goretzka šalje homo puse i srca Mađarima koji su mu jebali mater prije 5 godina.

Jancker, Basler, Effenberg, Matthäus te ostala bagra sigurno nisu.