Ja sam baš razmišljao kolika će biti razlika između live pogleda na utakmicu i onako sa TV-a i ispada da nije nešto značajno drugačije, barem prema ovome što sam ovdje pročitao.
Vidim ovdje se malo zateglo s pričom oko Gomeza. Nije mi drag igrač, sumnjam da će ikad i biti, smatram da ni na ovoj utakmici nije odigrao nešto SPEKTAKULARNO, ali neke stvari se ne mogu zanemariti. To su najprije borbenost, a potom svakako i gol za pobjedu. Zbog toga mislim da nema mjesta za kritikovanje Gomeza, barem ne za ovu utakmicu, kasnije ćemo još vidjeti.
Po mom mišljenju najslabiji naš igrač je bio Müller. Mislim da se zaista premalo vidio, i što je najbitnije, on je zapravo trebao igrati tu neku našu desetku da provuče kakav kvalitetan pas u prostor, a on to nije radio. Zbog toga smo u nekoliko navrata tokom utakmice zastajali negdje na prostoru između 16 i 20 metara bez neke pretjerane ideje šta dalje, a takvo nešto je upavo Muller trebao probati riješiti. A naše rješenje se uglavnom zasnivalo na prebacivanju lopte na krilo prema Robbenu.
Riberya u prvom poluvremenu baš nikako nije išlo, a onda da stvar bude gora, Pranjić koji je do svog izlaska iz igre bio možda i najbolji igrač, ostavlja Riberya samog sa Badstuberom i takva kombinacija već dokazano nema neku ubojitost prema naprijed. Robben s druge strane standardno dobar, direktno odgovoran za naš pogodak i nema se šta posebno za dodat.
Tyxmoshchuk uživo izgleda još bolje nego na TV-u.

Mislim da su on i Breno solidno odigrali, mada se generalno može reći da nam odbrana kao što je već poznato, ne uijeva nimalo sigurnosti i ne odaje neki samouvjeren utisak. Badstuber je jedini krivac za onu bogovsku šansu Cambiassa, a one ostle Interove 2-3 dobre prilike su čini mi se više rezultat neke generalne neorganizovanosti naše odbrane, kombinovano sa malo nesreće po pitanju nekih odbijanaca.
Naš najbolji igrač Luiz Gustavo. Ja sam na stadionu bio među interovim navijačima, i to jednom dosta aktivnijom skupinom, i podosta se puta u toku utakmice čulo kako nešto viču oko Gustava (šta tačno veze nemam jer talijanski ne znam ni beknut). Uglavnom, Gustavo je stvarno bio fantastičan, Sneijdra je baš, kako se kaže, strpao u džep, a to rijetko ko može.
Bayernovci su bili na trećem spratu stadiona na jugu, dakle suprotno od Interovaca na sjeveru. Početkom drugog poluvremena su bacili dvije baklje dole na niži sprat, što je uzrokovalo nekakva komešanja tamo, ali nije ništa preozbiljno bilo. Mada taj njihov potez i nije baš za neke pohvale.
Stavit ću valjda nekad kasnije i par slika ako koga bude zanimalo, mada sam generalno jako malo slikao jer me nervoza uhvatila od kako smo ušli u stadion, a nakon što je utakmica počela ni na kraj pameti mi nije bilo slikanje već koncentracija na dešavanja na terenu.