FCB_general napisao:Vidim raspravljalo se tu i Anton je u biti govorio i u moje ime,

što je sasvim uredu s obzirom da tako stvarno i mislim i s njime se u potpunosti slažem oko ove teme i rasprave.
Nitko naime ne želi odlazak Riba i Roba sa njegovog i mog gledišta, niti da oni nisu alfa i omega našeg kluba. Sve oni to jesu, no poanta su jedino oni i njihove glave. Ono što je Anton rekao, da bi mi sad umirali za njihovim odlaskom ukoliko bi oni htjeli, ne bi. Ipak je klub iznad svega i br. 1 za navijača, a ne zvijezde. To ostavljamo običnim gledateljima da doživljavaju ekstazu od njih. Svoju 'lojalnost' bi pokazali(posebice Robben) kristalno jasno. Naš klub je sa njihovim imenima i prošlosezonskim rezultatima vratio onu atraktivnost u Europi kao tamo do 2002-2003. godine. Vrhunski i supertalentirani igrači bi vrlo rado mogli pristupiti nama ukoliko bi netko od ove dvojice(ako ne i obojica) napustio klub. Jer važno je imati mjesto u 1. postavi, a u Bayernu bi se njihovim odlascima to sasvim otvorilo.
Da bi sad opet Bayern morao da stagnira ili 1-2 stepenice dolje otišao, možda i bi... a možda i ne bi. Nikad se ne zna, baš kao kad je Ribéry došao. Nije da je on Bog zna koliko star i jako iskusan te u samom vrhuncu bio(24-25 godina) kad je došao, ali sve je s njime i Tonijem krenulo daleko nabolje. Oko takvih stvari teško je predviđati rasplet oko mladih nogometnih zvijezda.
U tom slučaju, novci od njihovih odlazaka bi bili uvelike moćni za shopping gotovo svih slabih mjesta i zamjena a da ne moramo uopće misliti o računici, minusu i plusu.
U interesu Arjena je da ostane u klubu kada ima zabetoniranu poziciju u takvoj momčadi poput naše, neovisno o euro natjecanju u kojem će klub igrati, jer iduće sezone novi motiv je opet titula prvaka Njemačke, a onda tek sve ostalo. Klub ukoliko ovo kolo bude slavio u Frankfurtu, jedno 60-70% sam siguran da će biti na 3. mjestu tako da ne bi trebalo biti prevelikih briga oko toga.
I da... On svoje ponašanje i stav definitivno mora promijeniti jer to što je 1. zvijezda kluba ne daje mu baš tolika prava da može urlat na ikone Münchena, Schweinija ili Lahma, pa čak i jednog Ribéryja koji je držao konce ekipe dok nije malo zbog ozljeda pao u igri.

Ronaldo(i u ManU i u Realu) i Messi jesu zvijezde u svojim momčadima, no opet ne vrište toliko oko nedobivene lopte. Za promjenu bi i on mogao malo više gradit igru i surađivat, osim soliranja i golova što su mu zaštitni znak. Vjerujem da i tu posjeduje dobre kvalitete što bi u nekim situacijama ostatku ekipe i napadačima uvelike pomoglo.
Ponavljam, ja vas shvaćam što želite reći.
Slažem se za Robbena da glumi preveliku zvijezdu.
Ja kad bih morao prodati jednog od ove dvojice, to bih napravio samo ako ne bi bilo drugog izlaza!
A poznavajući da Bayern ima sve adute u svojim rukama da zadrži Robbena, mislim da Robben neće tako lako moći otići.
Znači, u krajnjoj opciji ako bi Robben stvarno želio van iz Bayerna onda ga ne bi trebalo zadržati. Ali to je samo zadnja opcija. Znači, osim što bi Robben trebao imati ogromnu volju da ide negdje, ima tu mali milijon stvari koje se moraju poklopiti da on zbilja ode. Nešto slično kao Ribery.
Dakle, ponavljam se. Bayern treba, želi, hoće, mora zadržati ovu dvojicu pod svaku cijenu!!!
Gledajte, stvarali smo ekipu godinama. To je stvarno jedan veći proces. Znači ekipa se gradila već duže vremena. I sad ju konačno imamo. Dakako, uz par pojačanja u koja ne sumnjam, mislim da ćemo napraviti slijedeći korak prema osvajanju lige prvaka. I sad se ja ne slažem da bi bilo dobro prodati jednog od ove dvojice! Jer oni donose prevagu ( znam da ćete sada napisati da ima i drugih takvih igrača ), jednostavno oni su posebni igrači i vrh u nogometnom svijetu, oni donose taj potez, oni imaju tu imaginarnost.Prošle sezone je taj Robben nosio naš klub do finala. Samo zbog toga bi ga ja potpisao do kraja karijere. Koliko god on bio sebičan, što naravno nije mala stvar, ja ga ne bi prodao nikad.
Još nešto, kad bi prodali njega, vjerujem da bi nastao razdor u ekipi. Ekipa ne podnosi Robbena zbog njegove sebičnosti ali oni dobro znaju da on donosi prevagu i da bez njega ne mogu. Mislite da Messi i Ronaldo nisu sebični? Pa dovoljno je pogledati samo 2 tekme da vidiš da su oni isto takvi i možda još sebičniji!
Znam da ćete sada napisati da ima odličnih igrača po cijelom svijetu koji imaju kvalitetu! To stoji kao nepobitna činjenica.
Ali u ovom trenutku ja ne bi prodao nositelja igre Bayerna. On je važan igrač i pitanje je ko bi ga mogao nadomjestiti u krucijalnim tekmama kakve je on igrao u ligi prvaka.
Svi drhte pred njim, imaju respekt, znaju ko je on. Nije isto imati na desnom krilu imati Gervinha ( kvaliteta ali još nedokazana ) ili Robbena.
Eto, ne bi si ni ja rezao žile da on ode, ali on je važan igrač u budućim ( nadamo se ) uspjesima.
Ekipa se stvarala godinama. Bilo bi nevjerojatno glupo da sada prodaju Robbena samo tako. To ja želim reći.
Dobro dosta, neda mi se više na tu temu.