(17/08/2011) FC Bayern München gegen FC Zürich

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (17/08/2011) FC Bayern München gegen FC Zürich

PostPostao/la CroCHEF » 17 kol 2011, 22:02

BILD
Manuel Neuer. Note:3
Rafinha. Note: 4
Jerome Boateng. Note: 3
Holger Badstuber. Note: 2
Philipp Lahm. Note: 2
Luiz Gustavo. Note: 3
Bastian Schweinsteiger. Note: 2
Franck Ribery. Note: 3
Toni Kroos. Note: 3
Arjen Robben. Note: 2
Mario Gomez. Note: 5
Thomas Müller. Note: 3
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 17 kol 2011, 22:05

pa jeste li vi čuli šta je komentator govorio na početku 2.poluvremena? :o
Uli je ušo na poluvremenu u svlačionicu i bilo je jaaaako glasno... puno mu čekati 4 poluvremena za prolaz, on tio sve u prvom riješiti, igro ko i ja 8+ golova :D

pobjeda je najvažnija, znam ja to, ali igra... :| špekmez :doh:

idemo dalje, hsv čeka za par dana, to je sad bitno, bitno da je Bayern počeo pobjeđivati bez primljenog pogotka... ;)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 17 kol 2011, 22:32

al koji gol :legendo:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6W_PXk0FahQ#at=51[/youtube]

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Axe » 17 kol 2011, 23:08

Ono sto nas sve moze radovati je povratak Riberya u onu formu iz 2007-e. Nije to jos tako kako je bilo te sezone, ali se vidi da ide prema najboljem.

Drugo poluvrijeme smo odigrali mnogo, mnogo bolje za razliku od prvog, jer smo cijelo vrijeme vrsili pritisak na Svicarce i samo se cekao taj trenutak za gol. Isti se mogao desiti mnogo ranije da nam je Gomez bio prisebniji, ali losa noc je ucinila svoje. Barem je upisao asistenciju. :hehe:

U subotu idemo na tri boda protiv HSV-a i napokon po popravku te igre.
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 17 kol 2011, 23:26

Nerviral' vas ona odvratna niska kamera na Allianzu :? :?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la cruz » 18 kol 2011, 00:12

počelo je počelo :lol:

robben: da, bio je uli u svlačionici, to su emocije jebiga

hoeness: ne nisam bio u kabini

neuer: bio je u kabini, ali nije ništa rekao

heynckes: ma nije on bio s nama

:haha: panika
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 18 kol 2011, 00:22

pobjeda i solidna zaliha, možemo biti zadovoljni al mogli smo ih totalno dotuć
robben i ribery su unosili protivniku najviše nemira, a obojica još nisu pri punoj snazi, nakon povreda obojica još trebaju da u potpunosti budu spremni...robben priznao da je imao bolove tokom utakmice al da je ovu utakmicu po svaku cijenu želio igrat i rekao da je sada na nekih 80 % spremnosti, a čovjek onakvu golčinu zabio

zanimljivo naravno da jedino jupp nije vidio ulija u svlačionici :D :D :D
uli je na tribinama bio legendaran a vjerujem u svlačionici još bolji al to kamere ne snimiše naravno :D :D :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Murta » 18 kol 2011, 00:51

Ak je Uli bio u svlačionici i popizdio, onda možda dođe jedno iznenađujuće pojačanje. :mrgreen:
Recimo Sneijder. 8-) Al bih ja bio presretan s Montolivom. :bravo:
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la anton 1983 » 18 kol 2011, 07:25

Ja bum se zasad samo zadovoljil sa rezultatim i ništa drugo me ne zanima. Budu li rezultati dobro sve bu valjda sjelo na mjesto tam negdje u 10. kolu i kad to ozbiljno krene. Gomeza nikako na klupu nego čekati da proradi. On je vrsta igrača kojeg se jednostavno mora ćekati i to je to. To je u biti zakon nogometa. Šteta što nisam imao vremena kada mi se jedna ideja motala po glavi a to je da otvorim temu i napišem kako će koji igrač odigrati sezonu. Za Gomeza sam bio siguran da ću napisati da će on u jednom djelu sezone biti kriminalno loš po pitanju zabijanja golova jer to je normalna stvar kod golgetera kada tako odigra prethodnu sezonu. Ista stvar je bila sa Tonijem u drugoj sezoni u Bayernu. Dobro je da se to Gomezu događa na početku sezone i da zasad rezultati, bar u posljednje dvije tekme drže vodu. On će proraditi, bez brige, a do tada će drugi zabijati....Izgleda da Gomez još uvijek nema onaj respekt od navijača koji zaslužuje! Zanimljivo je koliko dugo su navijači a i još uvijek trpili Schweinija!

Obranu smo popravili i naravno da sada napad šteka jer ne napadamo kao muhe bez glave. kao što je Jupp rekao meni su zanimljiviji razultati 1:0 od onih 4:3...To se sada provodi u djelo i trebat će vremena da to naučimo...E sad pitanje je da li je Uli sa tim zadovoljan ili bu nam dopeljo neku zvijerku da nam malo olakša dolazak do gola...

Igrački ovo je loš start Bayerna u sezonu, ali bitno je da krize nema i da prvih par tekmi u BUNDESLIGI preživimo skupa sa prolaskom u skupinu LP-a. Nemojte zaboraviti da je ovo bila tekma koja je već u glavama igrača bila odigrana...
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 18 kol 2011, 08:30

Ipak se Gomezu ne smije događati da fula onakav zicer, Ribery mu je sve savrseno servirao ali jbg. oslo kraj gola. Kod ona dva pokusaja mu necu toliko zamjeriti jer je ona lopta cini mi se Lahma bila mrvicu prejaka i Gomez je tu sve dobro napravio, zaobisao golmana i imao dobar pokusaj ali na nasu nesrecu nasao se branic Zuricha da izbije tu loptu s gol linije... Nesto slicno kao onaj gol Gotzea protiv Brazila...

Ona treca prilika je bila jebeno teska a jos ga je igrac cijelo vrijeme vukao za dres. Međutim, to ne smiju biti nikakva opravdanja. Ja mu sinoc zamjeram samo na onom prvom ziceru jer je to MORAO zabiti ali ako nista drugo barem je asist upisao iako je sve to bilo sveukupno gledajuci uzasno izdanje Gomeza.

Ali zato ima i pozitivnih stvari, obrana nam je djelovala uistinu sigurno sto je ohrabljujuce. I sam Jupp je rekao da ce posebno poraditi na obrani i vec se vide rezultati, nece tu vise biti debilnih remija i poraza kao sto je to bilo kod Gaala ali nece biti ni one leprsavosti u napadu...

Badstuber-Boateng su sinoc jako dobro izgledali i zbog toga mi je drago, vidi se da Truba kad ima nekog kraj sebe koji zna da igra odmah izgleda sigurnije u sebe. Jos bi Boateng mogao napraviti od Trube spek stopera! 8-)
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Miki » 18 kol 2011, 09:46

Ma sve je to ok, Antone, Speedy i ostali, ali GUSTAVO (moram napisati velikim slovima) :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :legendo: :bravo:
Ja sam odusevljen kako on igra, ne samo sinoc, vec svaku tekmu. Znaci, ne da smo napravili pogodak kad smo ga doveli, nego ce nam on postati vrlo bitan igrac, ako vec sada nije. Odbrana je djelovala dobro, ali Cirih nije imao nikakve sanse za napad, jer smo ih pritiskali. Da bi se stvorila prava slika o jacini odbrane i cijele ekipe, potrebno je jos nekoliko tekmi. Za sada je sve ok, osim Gomeza i previse petljanja u napadu. Mora to jednostavnije da se radi.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Lizarazu » 18 kol 2011, 10:25

Prva polutka me uspavala (danke Jupp), i sve tako dok nahorozeni Uli nije uletio u svlacionice i upozorio momke da ima preko 60 tisuca gledatelja koji non-stop zijevaju. :D
Epilog: Dosta bolji nastavak uz nekoliko zaista izglednih prilika (Marion se obrukao). 4-5-1 formacija zahtjeva pravog spielmachera, a to Kroos jos nije. Pumpaju ga ne bi li dosao do potrebnog samopouzdanja pa su jednog Müllera ostavili na klupi (cak je i u Elfu poceo kao starter. Dobro, ici ce to dosta teze kada Özil bude igrao). Zürich je bas pruzao mogucnost da se Toni pokaze, medjutim sve se zavrsavalo na jalovim pokusajima udaraca sa distance.

Ljudi, odbrana nam postaje beton. Znam, da treba sacekati teze rivale (i vece ispite) pa onda vidjeti pravu snagu. Ali vec sad se da naslutiti da ce svakome biti tesko doci do prilike da Bayernu zabijaju golove, a kamoli da neke prosjecne ekipe prave preokrete protiv nas kad god pozele.
Gusta je motor, radilica koji se potpuno podredjuje ekipi (kad to kazem, mislim da bi mogao vise dati ofanzivi i ponekad unatoc zabrani (?) trenara, okusati svoju srecu. Ne, on to prepusta Bastianu i igra posljednjeg osiguraca prije odbrane. Uporediti njega sa proslosezonskim Ottlom i Pranjom, koji su tu ulogu imali, nezamislivo! Decko mi se definitivno svidja ( :oops: ). Na BB (toliko ismijani) stoperski par nemam vecih zamjerki.

Robben los, ali ipak sa postignutim golom i upisanom asistencijom (ali onom pravom, ovu od Gomeza ne bi trebalo racunati :D ). Kao sto kolege rekose, nije jos potpuno spreman. Mene brine nesto drugo, nekako mi ne djeluje sretan. Razmisljanja o produzenju ugovora ili mogucem odlasku...ko ce ga znati. Bayern ce sigurno do zime pokusati produziti ugovor, ne uspiju li se dogovoriti, vrlo je moguce da ga prodaju naredno ljeto. Vise zavisi od njega samog, bolje uslove (vise love) ce sigurno dobiti, na njemu je da prihvati ili ne.

Ribery strasan, rastrcan, zeljan igre. Vidi se da puca od snage (jeste se nabildov´o, yebo ga kogod :mrgreen: ) ali mora malo smiriti uzavrelu krv. Neka od krivih reakcija lako moze zavrsiti sa crvendacem i onda opet Jovo na novo. Malkice je izgubio na brzini, zato se ne bi trebao puno zavlaciti ka korner zastavici, nego se prije lopte oslobadjati ili vise pokusavati kroz sredinu, kada to protivnik dopusta.
Schweini sinoc na granici vrlodobrog ka odlicnom, weiter so Sminkeru.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la CroCHEF » 18 kol 2011, 10:51

TZ pise da je Robben igrao 90. minuta s bolovima smile44

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 18 kol 2011, 10:54

CroCHEF napisao:TZ pise da je Robben igrao 90. minuta s bolovima smile44

To je odmah posli tekme sinoć za SKY izjavio.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 18 kol 2011, 12:13

Odlično, pobjeda bez primljenog gola je tu i sad mirno na uzvrat i da se uđe u skupinu. :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012