CroCHEF napisao:Realno i Inter je imao puno losiju ekipu pa su ih dobili (ne govorim za drugu utakmicu, vec prvu kad su ih dobili 3-1)
Nit je Guardiola toliki strucnjak, ima najvise trofeja posto ima najbolju generaciju igraca. Ja da dodjem na klupu vjerovatno bi osvojio Primeru...
Najveci plus je taj sto se igra na 2 utakmice gdje je sve moguce...
Pazi, Gvardiola je veliki trener, jer je osvojio sve te silne trofeje. ALI, zapamtite ovo. Barsa godinama, mnogo prije Gvardiole, igra po jednom ustaljenom sistemu kroz koji njeni igraci prolaze od malih nogu u cuvenoj La Masiji. Dakle, od pionirskih dana, pa do 1.tima. Zna se tacno ko igra na kojoj poziciji i nema rotiranja. Zna se tacno ko ima kakav zadatak, a ne kao kod nas prosle godine da nam vezni igrac bude na stoperu (znam da je to zbog ludog Gaala, ali to se desilo, jer mi nemamo kontinuitet)??? U tome je ogromna prednost Barse u odnosu na ostale klubove. Gvardiola nije nista izmislio, on se samo prilagodio tom sistemu, dodao malo svoje mastovitosti i sa tako fantasticnim igracima koje ima, to izgleda savrseno. Da ode u bilo koji drugi klub, ne bi postigao ni blizu ovako dobre rezultate kao u Barsi, jer je Barsa jedan VELIKI SISTEM, sto mozda donekle ima jos samo MU zbog Fergusona, koji je tu 25 godina. E, zbog tog sistema, u kome se zna ko sta igra, sta je ciji zadatak u odredjenoj situaciji, Barsa ovako dominira. Pa pogledajte samo kakve igrace je izbacila njihova skola: Messi, Xavi, Inijesta, Pique, Puyol, Valdes, Alkantara, Busquets, Fabregas (mada se poprilicno izgradio u Arsenalu) itd. Zato, Nele, maste ostavi na 2.mjestu. Ako se otvori tema MASTARIJE, onda ti tu pisi kako smo sposobni da dobijemo ovu Barsu.