(14/09/2011) Villarreal CF -:- FC Bayern München

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

(14/09/2011) Villarreal CF -:- FC Bayern München

PostPostao/la CroCHEF » 12 ruj 2011, 10:24

Slika

Liga Prvaka
1. Kolo
Skupina A

Srijeda 20:45h
Live: Sat1

Slika Villarreal CF-:- FC Bayern München Slika

Slika:Cuneyt Cakir (Tur)

Stadion:
Estadio El Madrigal
Kapacitet:
23,000

Bayer ce igrati bez Robbena, Olica i Brene, a za VIllarreal vjerovatno Borja Valero (crveni karton, jos nije 100% potvrdjeno).
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Re: (14/09/2011) Villarreal CF -:- FC Bayern München

PostPostao/la Miki » 12 ruj 2011, 11:00

Bez Olica smo igrali citavu proslu sezonu, tako da smo na to navikli. Bez Robena se moze igrati. Najbolji primjer Frajburg. ;) A, ko jos moze reci za Brena da nam fali, kad je ionako 4. izbor?! :D Ocekujem pobjedu, naravno. Spanska liga postaje sve nekvalitetnija, a nas super tim sije strah po BL, a sada ce to da prenese i na ostale evropske terene. Od onih 7:0 protiv Frajburga i 6:0 protiv HSV-a, meni mnogo vise godi podatak sto u skoro svim tekmama od pocetka sezone na kontu protivnika stoji 0, iliti KRTOLA. :lol: Mnogo me to ohrabruje, pogotovo kada se zna kako smo prosle sezone lako i bezveze primali golove. Jup je odlicno ukomponovao odbranu, samo se nadam da nece eksperimentisati sa Van Bujtenom na stoperu i Boatengom na mjestu desnog beka. Mislim da nema mjesta tome, pa sam i ubijedjen da ce Jup poceti sa istim sastavom kao protiv Frajburga. To je trenutno nas najjaci sastav i ne vidim razlog da ga mijenja, pogotovo nakon sexa od subote. Takodje, tek je 1. kolo LS, ocekuje nas sigurno teska bitka sa 3 rivala, tako da se od starta mora krenuti maksimalno ozbiljno, sa najjacim sastavom, jer nam vec u narednom kolu dolazi Siti. Viljareal me ne zanima, jer jednostavno ova tekma zavisi samo od nas. Ako odigramo kako znamo, tj. kao u prethodnih par tekmi, sigurno je da lagano dobijamo. Znam da oni znaju biti nezgodni domacini, ali cini mi se da nisu toliko opasni kao unazad 2-3 godine. Sve to zahvaljujuci Barsi i Realu, koji sve prihode iz lige grabe za sebe, sto je sigurno dovelo do ovakvog manjka kvaliteta u spanskom fudbalu, pa sada nas Hanover izbacuje Sevilju, koja je prije 3-4 godine bila dvostruki uzastopni pobjednik Lige Evrope. I bolje po nas sto je tako. Dakle, ocekujem pobjedu, mozda ne toliko laganu, ali recimo 2:0.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 12 ruj 2011, 11:13

Kad si vec napisao za Buytena, nevjerujem posto je on bio stavljen zbog skokova u obrani, a Villarealovi napadaci su dost niski... i cini mi se rijetko daju golove glavom.
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Miki » 12 ruj 2011, 11:23

CroCHEF napisao:Kad si vec napisao za Buytena, nevjerujem posto je on bio stavljen zbog skokova u obrani, a Villarealovi napadaci su dost niski... i cini mi se rijetko daju golove glavom.

Slazem se, ali bez obzira i da su visoki napadaci kod Viljareala, mislim da stoperski par treba da bude Boateng-Badstuber. Nekako mi ulivaju najvece povjerenje. :yeee:
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la cruz » 12 ruj 2011, 11:31

ovo će biti skroz drugačija utakmica, sasvim drugačiji pristup će trebati

realno, Bayern je bolja momčad, bolje su startali u sezonu i imaju bolje individualce

koliko god neki srali na španjolske klubove, meni su oni najopasniji, tako i villarreal, zato što su tehnički na drugom nivou nego bundesligaški klubovi... lako je dobiti hsv-a i freiburga kući sa 6-7 golova
ali sad se ide u goste protivniku koji će biti motiviran (za razliku od freiburga i hsva koji su ulazili s bijelom zastavicom u AA), koji će goriti da postavi nogu favoritu i koji igra dobar nogomet!

ja tvrdim da se uz pravi pristup i ova tekma može dobiti s više zabijenih golova i s nulom kod Neuera!

kako? ne dozvoliti da villareal uzme igru, i da osvoji sredinu.. jer će tako lako dolaziti do prilika a napadači su im (po meni) super dobri!

švajni i gustavo će biti ključni a od riberya i müllera očekujem show!

mislim da će Fronck opet pokazati who's the Boss 8-)

a dođe li do odbijanaca, bude li penala, počnu li nas napucavati, tada očekujem špekmeza da bude na pravom mjestu :lol: :haha:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 12 ruj 2011, 12:11

Ne očekujem skroz laku utakmicu, pakleno je igrati kod villareala, atmosfera je naoštrena....Rossi je na prvi pogled jedina prava prijetnja i taj Nilmar je solidan, po kvaliteti smo sigurno ispred, jači smo od njih to samo treba pokazat na terenu, od početka ozbiljno igrat i odradit utakmicu na pravi način. U dobroj smo formi ali utakmice u ligi prvaka su nešto drugo u odnosu na BuLi, ali očekujem dobru igru i pobjedu. Bilo bi bitno startat pobjedom , iako u nekim opcijama nama i bod odgovara, ali kad smo več jači i u ovakvoj formi onda bi trebalo pobijedit.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Hantraga » 12 ruj 2011, 13:58

cruz napisao:kako? ne dozvoliti da villareal uzme igru, i da osvoji sredinu.. jer će tako lako dolaziti do prilika a napadači su im (po meni) super dobri!

To je to.
Ipak, ja sam ubijedjen da ce ih nasa vezna linija izdominirati. Misljenja sam da bi nas jedino Barcina sreda mogla nadigrati i imati veci posjed lopte, niko vise! 8-)

Kao sto ste i vi rekli, njihova najveca snaga je u napadu gdje imaju dva jako kvalitetna, niska, brza i tehnicki vrlo potkovana igraca. Zato se ne smiju dozvoliti neke situacije 1 na 1 pogotovo sa Badstuberom kojem brzina i nije najjaca strana.

Nadam se da ce Marion sutra otvoriti svoju veliku seriju golova. Bio bi red da jednom imamo i najboljeg strijelca LP, odavno ga nismo imali. Sad imamo pravog covjeka za to. :zivio: (joj kol'ko volim ovaj smajli)
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la Francky boy » 12 ruj 2011, 14:09

SVe osim pobjede je razočarenje.Nema se tu šta pričati o Villarealu.Taj tim je u zadnje 2-3 godine poprilično rasprodao ekipu i ako pogledmao prošlu sezonu onda najveće zasluge idu Cazorli.Nisu bezopasni i nisu naivni, ali kvaliteta je debelo na stani gostiju.Njihova odbrana je prosječna bez neki poznatih imena izuzev Zapate i ako se uzme da im VAlero koji je jedan od ključnih kreativaca neće igrati onda je i bod za njih veliki uspjeh.Ali mi smo Bayern i zadnjih godina smo očajno ulazili u evropske tekme.Ne smije nam se Bordo ponoviti jer su ostala gostovanja puno teža.Ovdje se moraju uzeti tri boda jer bi kiks imao ozbiljne posljedice po naše ambicije.

Igraju u formaciji 4-2-3-1 ili u 4-4-2

-----------------------------Lopez---------------------------

Gaspar-------Musacchio-----------Rodriguez-------Oriol

-------------------Marchena-----Soriano-------------------

Cani---------------------Guzman---------------Rossi

----------------------------Nilmar--------------------------

To bi trebalo biti ovako.Jedina promjena je da Zapata zamjeni nekog od štopera i da promjene formaciju u 4-4-2 sa dva klasična napadača Nilmar-Rossi.Blizu prve je i Camunas.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la cruz » 12 ruj 2011, 15:09

Hantraga napisao:Ipak, ja sam ubijedjen da ce ih nasa vezna linija izdominirati. Misljenja sam da bi nas jedino Barcina sreda mogla nadigrati i imati veci posjed lopte, niko vise! 8-)

a dobro, ima u nogometnom svijetu još podosta jako jako dobrih, nije Bayern baš pri vrhu, nećemo ih sad precjenjivati, pa kad izgubimo dvije zaredom pljuvati po njima ;)

Francky boy napisao:... najveće zasluge idu Cazorli.Nisu bezopasni i nisu naivni, ali kvaliteta je debelo na stani gostiju.Njihova odbrana je prosječna bez neki poznatih imena izuzev Zapate i ako se uzme da im VAlero koji je jedan od ključnih kreativaca neće igrati onda je i bod za njih veliki uspjeh.

nisam zna da Valero ne igra :shock: Valero je skroz dobar igrač! a i Cani je važan kreativac u njih! Cazorlin odlazak im je najveći gubitak, on je njima bio ko Bayernu recimo Ribery..

bez obzira na sve, Bayern bi (realno) trebao ovdje pobjediti, ali dok je lopta okrugla nikad se ne zna ;)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Francky boy » 12 ruj 2011, 15:45

Valero je dobio crveni protiv Odensea i mislim da ne bi trebao igrati sutra.
Francky boy
akademski građanin

PostPostao/la Hantraga » 12 ruj 2011, 15:58

cruz napisao:a dobro, ima u nogometnom svijetu još podosta jako jako dobrih, nije Bayern baš pri vrhu, nećemo ih sad precjenjivati, pa kad izgubimo dvije zaredom pljuvati po njima ;)

Ima dobrih, ali boljih osim Barce nema.
S Realom mislim da smo tu negdje, a ovo sve ostalo je po meni slabije. ManU je odlican, ali veza im realno i nije nesto. Arsenal je slab, Chelsea (kao sto Torres rece) spor i star. Inter i Milan nemaju veznu liniju.

Ne znam zasto mislis da Bayern nije pri vrhu. :?
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la cruz » 12 ruj 2011, 16:06

Hantraga napisao:
cruz napisao:a dobro, ima u nogometnom svijetu još podosta jako jako dobrih, nije Bayern baš pri vrhu, nećemo ih sad precjenjivati, pa kad izgubimo dvije zaredom pljuvati po njima ;)

Ima dobrih, ali boljih osim Barce nema.
S Realom mislim da smo tu negdje, a ovo sve ostalo je po meni slabije. ManU je odlican, ali veza im realno i nije nesto. Arsenal je slab, Chelsea (kao sto Torres rece) spor i star. Inter i Milan nemaju veznu liniju.

Ne znam zasto mislis da Bayern nije pri vrhu. :?

nećemo ovdje o ovome, idemo na chat :)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Lizarazu » 12 ruj 2011, 17:35

cruz napisao:a dođe li do odbijanaca, bude li penala, počnu li nas napucavati, tada očekujem špekmeza da bude na pravom mjestu :lol: :haha:

:bravo: :D
Ili je možda vrijeme da Gomez uradi nešto što se od njega ne očekuje. Naprimjer, da napravi mali slalom, pređe golmana i onda petom zabije gol. :mrgreen:
Nikada ga ja i ti nećemo zavoliti do kraja, ali priznajem da se sve više radujem što ga imamo u ekipi.
Neka Mariona. 8-)

Pobjeda kod njih bi nam itekako dobro došla. Nije ni bod smak svijeta, ali treba iskoristiti našu dobru formu i ne baš zavidan početak Villarreala u španjolskom prvenstvu.

Hantraga napisao:Ima dobrih, ali boljih osim Barce nema.
S Realom mislim da smo tu negdje, a ovo sve ostalo je po meni slabije.

Pa tu je to. Većina misli (i ne griješi) da su Barca i Real (ovaj put najviše zbog Mourinha) najveći favoriti. Slijedi ManU i Chelsea, dok je Bayern sa još par kandidata favorit iz sjene.
Lizarazu
Bixente

PostPostao/la cruz » 12 ruj 2011, 17:41

Lizarazu napisao:
cruz napisao:a dođe li do odbijanaca, bude li penala, počnu li nas napucavati, tada očekujem špekmeza da bude na pravom mjestu :lol: :haha:

:bravo: :D
Ili je možda vrijeme da Gomez uradi nešto što se od njega ne očekuje. Naprimjer, da napravi mali slalom, pređe golmana i onda petom zabije gol. :mrgreen:
Nikada ga ja i ti nećemo zavoliti do kraja, ali priznajem da se sve više radujem što ga imamo u ekipi.
Neka Mariona. 8-)

Neka Mariona, izgledamo sexualnije :yes:

ma ja sam njega zavolio (nisam ga nikad ni mrzio jer nije "kreten" ko neki drugi igrači), a to što neke stvari nema, hah.. koji to igrač ima sve, a da uz to još sexualno izgleda :cool:
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 12 ruj 2011, 17:44

@Lizarazu: zavolit češ ti pored mariona uskoro i holgera :D :D :D :D

A meni je to najdraže što smo favoriti iz sjene, to nam leži :D
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

Sljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012