Atmosfera se zagrijava polako. Još par sati do žestokih, paklenih, uzavrelih, fanatičnih duela BiH-Portugal i Turska-Hrvatska.
Večeras će opet svi da navijaju i strepe s ovog foruma, ali ovaj put ne za Bayern, nego za Hrvatsku i BiH. Tako da su svima opet večeras preokupirane emocije.
Bit će zanimljivo. Ova 2 duela su dosta u fokusu i stranih medija, to su 2 najjača duela u ovom baražu ili ti play offu ili ti doigravanju za Euro 2012. Goal.com tako posebno predstavlja duel BiH i Portugala i govori o duelu
der Tormaschinen stavljajući tako poseban fokus na duel Džeko-Ronaldo. Nji dvojica naravno da mogu biti bitna za svoje repke večeras ali mislim da će tu dosta i drugih faktora odlučivat. Inače što se tog duela tiče, nadam se našoj pobjedi, pobjedi BiH, ali sam i realan da je Portugal favorit, samo draže mi je igrat i protiv Portugala nego protiv Španije, Njemačke , Holandije koje su tri najjače reprezentacije Evrope pa i svijeta trenutno. A neozbiljnim Portugalcima možda malo bude i discipline falilo, dok će naši da grizu i nadam se da neće podleć atmosferi.
Duel između Hrvatske i Turske će biti jako tijesan, mislim na cjelokupni duel. Igračka prednost je na strani Hrvatske, prednost trenera na strani Turske, znamo da je Hiddink jedan od najjačih trenera opće.Iako i Bilića dosta cijenim, ali u zadnje je vrijeme na udaru kritika i malo se atmosfera u hrvatskoj reprezentaciji promijenila, jer npr na Euru prije 3 godine Bilić je stvorio sjajnu atmosferu i odlično vodio repku. Vidim da i večina proslavljenih hrvatski nogometni legendi očekuje tijesan duel. A dobra je izjava i Vlaovića : "Mi smo mala država velikih apetita". O tome sam često prije govorio ovde, kada sam govorio o svim državama bivše Jugoslavije, uvijek veliki apetiti a nikad zadovoljni postignutim.