Rummenigge: Zaradili smo ogromno poštovanjeKako je trenutno na programu stanka zbog reprezentativnih obveza, predsjednik Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge dao je intervju za službenu stranicu kluba. Uglavnom, govorio je o transfer politici kluba, utakmici protiv Dortmunda u subotu te o povratku Arjena Robbena.
fcbayern.de: Gospodine Rummenigge, kao predsjednik udruge europskih klubova često se sastajete s drugim predstavnicima klubova iz inozemstva. Kakva su mišljenja vaših prijatelja iz Madrida, Barcelone i Manchestera o Bayernu ove sezone?
Rummenigge: Prisustvovao sam kongresu u Zurichu prošlog tjedna gdje su svi veliki klubovi poput Real Madrida, Manchester Uniteda, Intera i Milana također bili prisutni. Stekao sam dojam da smo postali uzor u nogometnom svijetu u ovom trenutku. Već smo sada više nego ispunili financijski "fair play" ali isto tako imamo vrlo jaku momčad na terenu. Naši nastupi u Bundesligi i Ligi prvaka ove sezone zaradili su ogromno poštovanje.
fcbayern.de: Prije nekoliko tjedana predsjednik Bayerna, Ulli Hoeness pohvalio je momčad i pričao o nogometu kao obliku umjetnosti. Kako ocjenjujete Bayernov napredak ove sezone?
Rummenigge: U velikoj formi smo u ovom trenutku ali dopustite da vam ponovno ponovim moje riječi, sada je studeni a trofeji se osvajaju u svibnju. Pred nama je još uvijek dalek put pa se trenutno trebamo zabavljati s trenutnom situacijom i to smireno i hladnokrvno.
fcbayern.de: Usporedbe s Barcelonom i samo je pitanje kada će Bayern osigurati naslov?
Rummenigge: Momčad je zaradila sve ove pohvale i to zaslužuje ali iz vlastitog iskustva znam da treba biti oprezan s pohvalama. Srećom, trener s takvim stvarima radi vrlo oprezno. Uspješno motivira momčad za svaku utakmicu. To je jedan od najvećih Juppovih uspjeha.
fcbayern.de: Mediji su okarakterizirali ozljedu Bastiana Schweinsteigera kao veliki šok za Bayern? Po vašem mišljenju, koliko je velik udarac Bastianov izostanak?
Rummenigge: Ne treba uvijek medije uzimati za ozbiljno. Prije nekih šest mjeseci napisali su da Bastian nije istinski vođa a sada je „ultimate boss“. Očigledno je da je njegova ozljeda loša vijest za nas ali bili smo i Robbena izgubili na nekoliko mjeseci. Međutim, momčad ga je vrhunski nadoknadila. Tako da sam siguran da će trener nastaviti igrati uspješan nogomet s momčadi koju ima na raspolaganju čak i bez Bastiana ali nadam se uskoro s Robbenom.
fcbayern.de: S ozljedom Bastiana i suspenzijom Tymoschuka, Toni Kroos će morati preuzeti više odgovornosti. Kako vi ocjenjutete njegov napredak do sada?
Rummenigge: Toni igra vrlo dobro pod palicom Juppa Heynckesa. Kako se dalo vidjeti i prošle godine, on je izuzetno nadaren što smo mu priznali na kraju sezone i nagradili ga novim trogodišnjim ugovorom do 2015. godine. Toni je sada napravio jedan ili dva koraka naprijed. Razvija se i postaje vitalni dio momčadi.
fcbayern.de: Pričali smo o povratku Robbena ali kada će se on uistinu vratiti?
Rummenigge: On je nastavio program treniranja na kraju prošlog tjedna i bilo bi sjajno kad bi se vratio u momčad u utakmici protiv Borussije Dortmund. Nadam se tome a i on i medicinsko osoblje su vrlo optimistični.
fcbayern.de: Zimski prijelazni rok se uskoro otvara. Hoće li biti promjena u kadru?
Rummenigge: Mi sigurno nećemo pordavati niti jednog igrača. Trener to ne želi i mi se upotpunosti slažemo s njim. Imamo vrlo malu momčad s samo dvadeset igrača i to je donja granica što se tiče broja. Nadam se da ćemo biti u konkutenciji na sva tri fronta i nakon Božića i zato trebamo sve igrače koje trenutno imamo.
fcbayern.de: Nekim igračima istiću ugovori na kraju sezone uključujući Daniela van Buytena, Tymoschuka i Ivicu Olića. Kada možemo očekivati bilo kakve vijesti oko toga?
Rummenigge: Neće se ništa odlučivati u 2011. Želimo prvo završiti prvi dio sezone prije bilo kakvih razgovora jer igrači morajo biti 100% fokusirani na igru. Sjest ćemo i razgovarati s njihovim agentima u siječnju.
fcbayern.de: U subotu se igra utakmica protiv Borussije Dortmund. Kako vidite tu utakmicu?
Rummenigge: Postoji ogroman javni interes za tu utakmicu i ona je važna za stanje na tablici. To je susret najuspješnijeg kluba u zemlji i prvaka. Mišljenja sam da postoje velika poštovanja između dva kluba. Mislim da je Borussija Dortmund, ne samo trener i igrači, učinila jako dobar posao u zadnjih nekoliko godina. I zato nije slučajnost što su osvojili naslov prošle sezone.
fcbayern.de: Je li Dortmund uz Bayern najveći favorit za naslov?
Rummenigge: U smislu potencijala u klubu i momčadi, rekao bih da.
fcbayern.de: Godišnja skupština odvija se dan prije utakmice s Borussijom. U sportskom smislu, klub je ostvario minimalni cilj ali da li nam možete otkriti nešto o financijskim rezultatima?
Rummenigge: Nakon odlične godine s dvostrukom krunom i finalom Lige prvaka, nažalost nismo osvojili ništa prošle sezone. Međutim, i bez otkrivanja bilo kakve brojke mogu vam s sigurnošću reći da je Bayern u jako dobrom financijskom stanju. Moj kolega Karl Hopfner će vam sve reći u petak.