CroCHEF napisao:http://spielverlagerung.de/2012/02/04/gomez-auf-den-flugel-gegen-bayerns-ausrechenbarkeit/
pa tu je pisac 100% u pravu, to smo večeras
OPET mogli vidit (po ko zna koji put)
jednostavnim rječnikom:
Dok Robbena nije bilo, mi smo igrali teamsku igru gdje su svi radili za gomeza i on je trpao svaku tekmu!
sada je robben tu, a kroos i müller mijenjaju svoje dotadašnje pozicije, što rezultira totalno novim sistemom igre
taj sistem se zove van Gaal!
u takvom sistemu igrač kao Gomez (koji je sve osim modernog napadača koji aktivno sudjeluje u igri i obrani) totalno izbačen, dakle isto kao da igraš s igračem manje, kao što i vidimo u zadnje vrijeme
On se jadan trudi i sve, ali kad je jednostavno igrački ograničen normalno da ne funkcionira
pa nek sad neko nešto kaže protiv van Gaala... (što je preferirao Klosea i Olića)
njegova sposobnost trpanja teško će doći do izražaja, zašto? zbog prčenog robbena!
kad bi robbena mogli postaviti na lijevo krilo ili sredinu, a müllera desno, eee tada bi i špekmez možda malo bolje funkcionirao
po meni je ovaj sastav idealan za Bayern
---------------------------------Gomez-------------------------------------
---Ribery-------------------------------------------------------Müller------
----------------------------------Kroos--------------------------------------
----------------------Gustavo------------Sexsteiger----------------------
ja sam već prije rekao, Müller je klasa na desnom krilu, sve što radi u sredini to može još bolje i češće na krilu!
Kroos mora igrati ulogu tzv. 10-ke, nije on tip za 6icu , što je meni jako žao, ali iza špice i uz Ribery-a, to je njegovo mjesto!
ako želiš da Gomez trpa, onda mora cijela ekipa radit za njega, tada je stroj, Gerd Müller!
Robbena treba ili dobro išamarati ili ga zatjerati
On će vjerojatno produžiti ugovor, ostati do kraja karijere itd.
Pokazao je da je genije u 1.sezoni kad je stigao, ali tada njemačka još nije bila spremna niti je vidila takvog igrača
sada, svi kuže njegovu igru ------> a time i Bayernovu pasivnu i bezidejnu igru, zabijamo individualnim bljeskovima ili iz prekida, ili pak kad je protivnik toliko kriminalan da ga jednostavno moraš bušiti..
Ovo nije onaj Bayern kojeg smo gledali bez Robbena
Ono je Bayern kakvog želimo gledati, 30:2 gol razlika, cijela nas se liga boji, mi gazimo sve , gdje god dođemo, prvi u skupini smrti LP, itd. itd.
Sada se moramo prilagoditi ćelavcu i eto nas opet ondje gdje nas je van Gaal ostavio...
gosp. Heynckes, vi ste na potezu!