effe__sa napisao:Ovo je bio poraz pod mnogim nesretnim okolnostima, a opet i zaslužena pobjeda Gladbacha. I sad neki jedva dočekali da kritikuju Neuera, ja mu samo donekle za onu grešku zamjeram. Loptu je trebao ispucat odmah, on je povukao još jednom i loše ispucao i šta sad bi se trebalo obrušit na čovjeka? Po meni opšte nije dobro mijenjat mišljenje nakon jednog poraza.
Kažete 5 poraza, tih 5 poraza kad tako čujem i vidim ih djeluju zabrinjavajuće ali ne treba zaboravit da mi imamo samo jedan remi, 12 pobjeda imamo. Znači bilo je poraza ali i manje remija. Jedan Juve u Italiji nema ni jednog poraza, ali ima 8 remija. Zato je ta slika o porazima varljiva. Ja ne bi puno kritikovao ni odbranu, iz prostog razloga što nam sistem nije funkcionisao, defanzivni vezni moraju prekinut one napade, kako će odbrana dobro stajat, ako su svi orijentisani prema naprijed. Ali teško je sinoć bilo koga od naši igrača izdvojit da je bio na nivou. A Gladbach je sve ispravno uradio, uštopao Robbena skroz, a kontre odradio perfektno. Za kritike na račun Juppa se slažem, Alabin ulazak ok, on jeste nešto živosti unio, ali je trebao Jupp ubacit Olića, pa ako čovjek igra sjajno pripreme zašto onda u ovakvoj utakmici ne dobije priliku? Ola bi unio živost, možda bi i ugurao neki gol, a trčao bi kao lud i borio bi se. Mislim za sve što je dobro uradio Juppa smo hvalili i ne treba naravno sve na glavu okrenut kada ide loše, ali ipak on ponavlja nekad svoje greške. Uvijek mu je prva izmjena Alaba, to mi baš nije jasno. Više bi on postigao da ubaci jednog Olu ili jednog Petersena. Još nam je i poznato koliki tehnički potencijal ima Usami i koliko bi koristio u utakmicama kada je zgusnuta odbrana, a Japanac ne nađe mjesto ni na klupi. Jupp ide nekad praviše na siguricu i to mu se osveti, a u utakmicama poput one sinoć treba više rizika da bi se rezultat sustigao ili okrenuo.
Mogli smo onda slobodno zadržati Krafta.
25 miljki bi uštedjeli i to je to.
Ovo mu nije prvi puta da radi ovakve glupe greške.
width="960"