Ovaj vikend u doppelpassu sam čuo jednu jako lijepu rečenicu.
Otprilike išlo je to nekak ovak. ako se kod nekih klubova traži "handschrifft" trenera, onda je ovo što je favre napravio sa Gladbachom "Schonschrift". Za one koji nisu razmujeli - Handschrifft je je izraz koji se u njemačkom jeziku kada je nogomet u pitranju, koristi onda kada se želi reći dal se vidi utjecaj trenera na ekipu i što je to što je trener prominjenio a da se to na terenu vidi. pošto handschrifft u slobodnom prijevodu znači pravopis - schonschrift znači krasopis - nadam se da vam je sad jastnije...
To je jedna jako velika istina, jer na kraju krajeva favre je taj koji je "krivac" za ovako dobar gladbach. Toliko su dobri da bi sa ja razmislio o zvanju jednog "trulog" Hankea u repku. Fascinantno je da Favre to radi sa samo 13 igrača!!! Dobro bilo ih je 14 na raspolaganju dok je u klubu bio Bobadila! Znači sere ih kada su u pitanju ozlijede jer im se bitni igrači baš neozlijeđuju, već te gluposti otpadaju na one nebitne.
Ovo je ekipa.
-----------------Hanke
Arabgo---------Reus-------Hermann
--------Nordveit---neustadter
daems---Dante--brouwers--Ynatscke
---------------ter Stegen
Još na raspolaganju favre ima napadača De Camaraga, veznjaka, Marxa (centralnog veznog) i centralnog braniča Stranzla - to si igrači koji igraju u 90% slučajeva dok tu i tamo upadnu bezveznjaci koji skupa imaju 15 tekmi pa ih se uopće netreba nabrajati!
Gladbach je u biti još jedno BUNDESLIGAŠKO ČUDO koje daje draž BUNDESLIGI te je u biti jedan od "onih" razloga zašto je BUNDESLIGA posebna i zašto se obožava!
Znam da svi imamo strah od propadanja Gladbacha slijedeće sezone koj je neizbježno, ali to nas netreba zamarati jer to je normalna stvar. Recimo jedan Kusen je trebao biti na njihovom mjestu pa nije tak da znate o ćem pričam, a što se tiće bodova netrebamo se zamarati jer uvijek kad je u pitanju BUNDESLIGA postoji jedan BVB u Europi, tako da to ništa nemora značiti. najveći problem gladbacha je brutalno mali kadar sa jako puno mladog švapskog mesa koji će uskoro poćeti kucati na vrata repke. jebiga neustadter i reus idu, no ako me Gladbach iznenadi i zbljuje 30 milja nešto će možda i biti od ovog kluba. neodoljivo me podsječaju na onu Herthu koja je zamalo bila prvak, ali su na kraju sezone ušli u kup Uefa (fala Bogu), to je bilo ono sa onim konjem voroninom. No ovaj Gladbach mi je 100 puta bolji i moramo se pomiriti sa činjenicom da će oni ući u Lp i trebamo im poćeti tražiti nove SEXUALNE igrače!
Mene jedino kaj je strah je to da će biti 4. i da će onda dobiti prejaku ekipu u kvalifikacijama i ispasti! Zato odsad treba navijati da Schalke bude taj koji će biti 4.!