(12/05/2012) FC Bayern München -:- Borussia Dortmund

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (12/05/2012) FC Bayern München -:- Borussia Dortmund

PostPostao/la nele-BHF » 12 svi 2012, 21:31

Samo neka je Bundesliga SEXualna, brutalis, ŠPEKtralna...
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Titan » 12 svi 2012, 21:36

Lennon napisao:i sad (nedaj Bože) da ne osvojimo ligu prvaka. dvije godine smo bez trofeja, alo dvije!
i šta znači što spadamo u sam europski vrh po igri ak niš ne osvajamo. 2002/2003 smo ispali iz skupine lige prvaka al smo uzeli prvenstvo i kup!

:bravo:
Titan
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 12 svi 2012, 21:41

znao sam odma da nece dobro proci cim je Jupp izjavio da im nemoze finale LP izbit iz glave...
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la doro » 12 svi 2012, 22:42

CroCHEF napisao:znao sam odma da nece dobro proci cim je Jupp izjavio da im nemoze finale LP izbit iz glave...

Po to se puno vidjelo al ne brinite u minkenu nas čeka jedna druga ekipa nabrijana a 2 najlošija igrača(danas) nebudu igrala ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la dbriseva » 12 svi 2012, 22:47

Lennon napisao:iskoristit ću ovdje priliku i reći - Bayernu trebaju jedan ili dva(!!) klasna stopera. nisam htio kvarit slavlje nakon reala pa počet srat o tome, al govorim cijelo vrijeme - plivamo odotraga još od vremena kad je Lucio otišao. nemamo klasne stopere - niko ne veli da nisu dobri stoperi, al u odnosi na fantastičan vezni red i napad - oni su daaaleko najslabiji dio ekipe. i to već 3-4 godine.
umjesto da prestanemo s štancanjem veznih i napadača koji će grijat klupu (kolko čujem špekulacije) bolje da dopelamo pravog ili prave stopere. da se isprsimo i dovedemo ih. na kraju krajeva zbog tih plivanja odotraga izgubili smo i bundesligu ove i prošle sezone, dok se sjetim Intera prošle i pretprošle godine - lasi mi se dižu! trebamo pojačat obranu i to nek bude primaran cilj ovog ljeta!

trebaju nam stoperi, jasno, plus vidjeti kako ukomponirat sistem da budemo jos jaci...
Fiat iustitia et pereat mundus!
dbriseva
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la Axe » 12 svi 2012, 22:59

Svojim greskama smo dozvolili da nas ljudi napune, dok u napadu nismo uspjeli anulirati sve greske koje je odbrana stvorila, tako da smo ovo finale skupo platili i vjerovatno nam se vratilo ono brukanje Werdera od prije dvije godine.

Ocajavati ne treba, jedno finale je izgubljeno, ali slijedi ono drugo, mnogo vaznije, koje mnogi igraci sanjaju a nasi igraci su u tri godine dva puta dosanjali taj san. :bravo:
Axe
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la effe__sa » 12 svi 2012, 23:24

Veča iskorištenost šansi (skoro svaka lopta Bvb-a upučena prema našem golu je bila gol), golovi u pravi čas koji su nam ekipu sasjekli, te katastrofalna igra velikog dijela naših igrača je kumovala ovom porazu.

Kao prvo i ja se slažem s ovim konstatacijama da ću zaboravit za čas večerašnji poraz ako osvojimo Ligu prvaka, ali treba prvo se osvrnut i na neke stvari večeras.

Naime kao prvo vrlo zanimljivo da su Dortmundovi igrači uvijek u sredini terena imali izuzetno mnogo lufta, nikad skoro nismo bili blizu njihovi igrača. Dvostruko su više njihovi igrači trčali nego naši što je svakako rezultiralo sjajnom pokrivenošću prostora , a s druge strane su uvijek sebi otkrivali prostor da naprave sjajan napad.
Sjajno su se transformisali prema napadu. Vrlo zanimljivo da jedan iskusan trener poput Juppa Heynckesa pravi iste greške i ne pronalazi rješenje za BVB. Naime on je kao prvo morao toliko nekog prilijepit na Kagawi i to igrača koji će ga i kucnut par puta, srušit i tako napravit destrukciju igre. Međutim, naša ekipa je i danas kao u prošlom pogotovo susretu ostavljala toliko prostora Japancu da je ovaj tako lako lopte dijelio.

Boateng se mora večeras izdvojit kao najlošiji, jer je bio spor kod prvog gola Bvb-a, zatim je skrivio penal nekako skroz naivno, baš pokosi čovjeka, iako je lopta već i izmakla protivničkom igraču. Nakon toga je još par puta ispoljio nesigurnost. Vidjeli smo večeras neorganizovanost, smušenost i totalno loše postavljanje Bayernove odbrane. Defanzivni vezni red je isto zakazao, u startu je Gustavo napravio 2 greške koje su dovele do gola.
Kroos i Schweini su bili prespori u organizaciji igre. Problem je naime taj, kada primimo gol i u zaostatku smo onda se moramo otvorit, a tada nas protivnik uhvati na kontre a mi ih zbog sporosti Schweinija i Kroosa ne možemo zaustavit. Kada vodimo to je druga priča....

Isto tako prema naprijed je nedostajalo direktni ubojiti pasova u špicu, kojih je bilo protiv Reala pa je to super izgledalo....

Faulovi i ona oštrija igra je kasno došla, ti moraš na startu pokazat ko je gazda i krenut oštrije, to ne znači da sam ja za to da se protivniku obje noge slome, ali moraš znati igrača gurnut, kucnut malo i okačit mu se na vrat da ne dođe do daha. A naši su bili premlaki i premekani u duelima...

Loše kretanje je uzrokovalo da se stvore šupljine pozada, a isto tako dovelo je do statičnosti prema naprijed, pa se Ribery morao na momente borit s 5 igrača i driblat ih da bi došao do šanse. Do jedne se pravo izborio i rezultirala je golom, ali dosta je bio odsječen. Kod Robbena se vidio trud, ali efekta velikog nije bilo.
Lahm je pokazao požrtvovanost, borbenost, znao i napravit prodor, odlična partija i naš najbolji igrač. Jedan od rijetki koji može dobiti prolaznu ocjenu.

Inače gore sam iznio kritike na račun Schweinija i Kroosa, ali treba uvijek ostati realan i pribran i nisam neko ko brzo mijenja mišljenje.
Kao prvo Schweini je jako bitan za ovu ekipu, zna biti često pravi lider, bitan je bio i protiv Reala, jer njegovo je prisustvo bitno i kada nije dovoljno spreman. A kao nedovoljno spreman je dosta sporiji i onda kada se nađeš u situaciji kao večeras onda je njegov efekat manji.
Kroos je bio sjajan npr. protiv Reala i jos u dosta utakmica, ali kod njega pogotov fali brzine koja je potrebna u brzoj transformaciji igre. A znamo da je inače momak sjajno tehnički potkovan. Zato tu na šestici protiv mnogi protivnika ne može nama ići sa tandemom Kroos-Schweini. Bolja je varijanta Schweini-Gustavo, a Kroos na desetci.

Međutim protiv Chelsea će biti opet Bastian i Kroos defanzivnije a Muller ofanzivnije (najvjerovatnije). Da bi tada spriječili ovo što se desilo večeras bilo bi najbolje rješenje zabit prvi gol. Međutim pošto je to lakše rečeno nego urađeno, kretanje igrača mora biti na izuzetno, izuzetno visokom nivou, a vjerujem da će to biti slučaj, jer motiv će tada biti ogroman.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 13 svi 2012, 02:02

Gledao sam utakmicu i totalno sam razočaran... icon_hy icon_hy icon_hy

Razočaran sam samo time da mi nakon 6 utakmica ništa nismo naučili. Od 6 utakmica, mi smo tek jednu uspjeli dobiti i to na penale. Da, govorim o 2 Borussije opet.

Stalno ista igra protiv Dortmunda i stalno isti, očekivani scenarij. Tako se ekipa ne može postaviti na utakmici.

Taktika je opet bila ona x-puta pročitana od strane Dortmunda i mi smo njima opet predali utakmicu a da nismo ni započeli.

SRAMOTA!

Pročitao sam malo neke komentare, hrpa sranja kakvih nema. No to je klasika da se spavači(takvi komentari) aktiviraju kada dođe prava prigoda poput ove večeras. No pošto su svi nogometni znalci veći i od Heynckesa, Mourinha i sl., neću trošiti riječi na takve besmislice.

Brine me to da nitko u najboljem njemačkom klubu ne može zaključiti da taj nogomet koji mi igramo jednostavno je nogomet za siguran poraz protiv Dortmunda. Uprava, trener i igrači, ali baš nitko. Oni su nas razvaljivali na kontrama, samo su čekali svaku našu nemoć da udare po nama i brzinski uhvate našu obranu na centru kako stoji široko da mogu brzinski odgovoriti.

Klopp nije imao težak posao pošto Bayern u svojoj igri nema apsolutno nikakvih iznenađenja niti promjena od vremena van Gaala.

Čestitke Dortmundu, stvarno su pokazali nedokazanim stvorovima da će i dalje tako nastaviti razvaljivati Bayerna dok god ovi značajnije ne promjene stil igre.

Zamislite samo onu kako je Bayern najbolji klub u Europi, a u Njemačkoj 2 sezone ne može prismrditi jednom Dortmundu, uzeti trofej, pobjediti klub kojeg može dobiti svaki ozbiljni, pa i oni poluozbiljni klubovi bilo samo rezultatom, bilo i igrom i rezultatom. Mi nemamo NIŠTA od toga.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 13 svi 2012, 02:04

Možemo mi loviti i Silvu i Chiellinija, ali jednostavno u našem sistemu takvi igrači bi ispali ništa ni bolji ni lošiji od ove dvojke.

U nogometu su klubovi poput Reala i Chelseaja u proteklih 10 godina dokazali kako individualna klasa ne pobjeđuje i sve osvaja. :nono: Istodobno, Njemačka je i bez pretjerane individualne kvalitete skoro došla do finala 2006. Još malo razmislite o svemu tome.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 13 svi 2012, 07:26

Lijepo ste to izanalizirali. :bravo:

Jednoistavno smo naišli na protivnika koji se bolje pripremio za ovu utakmicu. Ona akcija za 4. gol je bila baš košarkaška. Ne znam imena, a ne želim to gledati ponovno. Prvo jedan vodi loptu, drugi se izvlaći na stranu i dobiva je, prvi prolazi kroz obranu, čime se stvara izolacija za Lewandowskog na drugoj strani koji lagano posprema loptu u gol.

Mislim da će nakon ove utakmice biti promjena planova za sljedeću sezonu. :mrgreen:
I, da, Heynckes sigurno ostaje. Ja sam isto za to. Nije on loš trener, a omogućit će nam veću fleksibilnost u odlučivanju za budućnost. Ali od prvog dana sam protiv produženja ugovora.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la dbriseva » 13 svi 2012, 08:28

Razlozi poraza:
motivacija, podsvjesno smo u finalu lige rpvaka, ko bi trcao i dao sve od sebe protiv protivnika koji je jak, koji ti ne lezi
osim toga, nismo isli u dvoobje, nismo igrali kao momcad, da se svi vracaju nazad kad gubimo loptu pa onda opet svi naprijed
osim toga, takticki bas i nismo najbolje odigrali, nismo ih trebali napadati, nego cuvati nasu obranu, a iskoristiti sansu kad nam se pruzi, jer dvije sanse cemo dobiti protiv bilo koga
osim toga je dortmund imao ipak malo srce s golovima i dao ih je u pravo pvrijeme
pojacanja trebamo, to je jasno, ipak finale ce biti ipak drugacija utkamica, no bit ce tesko osvojit.
uh tko ce cekati sljedecu subotu, lud sam vec sad.
Fiat iustitia et pereat mundus!
dbriseva
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la FCB m@niac » 13 svi 2012, 09:52

koja pušiona čovječe... :neee: smile44

moglo je ovo bti traum sezona, al sad nemo niti LP osvojili... :neee: ...jebem ti život..
FC Bayern, Stern des Sudens,
du wirst niemals untergehen, weil wir in guten
wie in schlechten Zeiten zu einander stehen

http://www.bayern-cro.com/

Hare_bvb napisao: Ribery nas je redovno silovao.
FCB m@niac
Tazmanian Devil

PostPostao/la CroCHEF » 13 svi 2012, 10:28

:a045:

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 13 svi 2012, 10:46

Slika

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 13 svi 2012, 10:50

ja se ne sjećam dal je momčad ikad bila psihički sjebanija nego sinoć, tijekom cijele utakmice.

teško je zaboravit onakav poraz, ali to treba odmah danas zanemariti i potpuno se posvetiti finalu LP.

sve je u glavi i to je najveća istina!

taj gol Ribery-a je jedina njegova akcija u kojoj nije izgubio loptu
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012