(19/05/2012) FINALE DAHOAM!!!

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (19/05/2012) FINALE DAHOAM!!!

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2012, 12:26

Nećemo Luctl, zato moramo se vratiti Njemačkoj, a provincijalcima eto da probaju izaći iz Njemačke i nešto odigrati.

Mi smo svoje dali u zadnje 3 sezone(pošto je ova postala prošlost), 2 finala i 2 poraza, how cruel...

Samo prolaz skupine i četvrfinale, to je dosta za nas. Puno toga smo se odrekli zbog CL, nije se isplatilo. Red je na Realu i nekim drugim klubovima da to pokore.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 20 svi 2012, 12:51

Korneri su nas koštali 2 naslova LP-a.

Da pitam vas starije koji se sjećate '99 kakav je ovaj poraz u usporedbi sa tim ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 20 svi 2012, 12:53

The Scarface napisao:Korneri su nas koštali 2 naslova LP-a.

Da pitam vas starije koji se sjećate '99 kakav je ovaj poraz u usporedbi sa tim ?

meni stari reko da je onda bilo puno gadnije jer smo navodno još i više dominirali, mislim da smo imali 2 prećke i 2 stopostotne šanse, a ovi nam zabili u 92. i 94. ( s time da smo onda čekali na naslov 23 godine)
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2012, 12:56

Zar nisi gledao utakmicu, tj. ne sjećaš se baš? Meni u magli još stoje te vratnice, onaj savršeni gol tada dragog mi Baslera. Kidali smo Uniteda, a oni su nama 2 gola spremili u 2 minute, prekidi naravno. Demonstracija prave sile u nogometu je tada pokazana od nas, ali poraz.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Hantraga » 20 svi 2012, 12:58

Tu je to. Nema velike razlike.

Onda zaista jesmo dominirali, ali United nije igrao bunker kao Chelsea.
Ali jbg, oni su Manchester, svaki poraz od njih duplo vise boli.

Ove godine takodje specificna situacija.
Ispala nepobjediva Barca, igramo kuci, protivnik mnogo slabiji, pregrst sansi i jos plus izgubis na penale. Moze li gore?

Definitivno meni dva najgora dana u zivotu. :cry:
BUNDESLIGA - Fudbalski NBA
Hantraga
JetSet

PostPostao/la The Scarface » 20 svi 2012, 13:04

FCB_general napisao:

Zar nisi gledao utakmicu, tj. ne sjećaš se baš? Meni u magli još stoje te vratnice, onaj savršeni gol tada dragog mi Baslera. Kidali smo Uniteda, a oni su nama 2 gola spremili u 2 minute, prekidi naravno. Demonstracija prave sile u nogometu je tada pokazana od nas, ali poraz.

Tada sam imao 7 godina i nisam niti znao što je nogomet. :D

Naravno da sam odgledao snimku cijele utakmice i vidio da smo dominirali ali me zanimalo mišljenje starijih koji su već tada intenzivno drukali za ovaj klub.

Zaboravio sam pohvaliti Lahma koji je sinoć odigrao maestralnu utakmicu. Posebno su me Gomez,Ribery i Robben sinoć razočarali, tko bi prije utakmice rekao da će napad zakazati.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 20 svi 2012, 13:56

evo scar ja ću ti reč, a na tebi je da mi vjeruješ ili ne. Jučerašnji poraz je meni osobno 3 puta teže sjeo, a objektivno, jučerašnji poraz je 2 puta teži od onog iz 1999.

Iskreno nisam mislio da će Bayern više ikada izgubiti utakmicu koja će ostaviti 2-3 puta gorči okus u ustima.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lucimar » 20 svi 2012, 13:57

nemojte porediti ovo i ono iz 99 :nono:
onda se plakalo jer nisi mogao doci sebi, nisi znao kako se zoves, koji je dan...
jednostavno ne mozes da skontas sta se desava, toliko je nevjerovatno bilo

ovo sinoc je jbg klasicna fudbalska utakmica odlucena na penale, prije penala smo svi znali sta nas ceka
50% navijaca bayerna nije vidjelo golove u utakmici iz 99. jer su vec slavili pobjedu
zamisli situaciju da odes pisati kao prvak evrope a vracas se kao porazeni, bukvalno je tako bilo

sinoc nije bilo toga ni u jednom trenutku
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 20 svi 2012, 14:03

Lucimar napisao:nemojte porediti ovo i ono iz 99 :nono:
onda se plakalo jer nisi mogao doci sebi, nisi znao kako se zoves, koji je dan...

ovo sinoc je jbg klasicna fudbalska utakmica odlucena na penale, prije penala smo svi znali sta nas ceka
50% navijaca bayerna nije vidjelo golove u utakmici iz 99. jer su vec slavili pobjedu
zamisli situaciju da odes pisati kao prvak evrope a vracas se kao porazeni, bukvalno je tako bilo

žžkako kome, kako kome moj prijatelju. jučer je chelsea pokazao samo da je momčad koja je dvije klase ispod nas. Nesječam se kad sam zadnji puta svjedočio osvajaču lige prvaka koji to toliko nije zslužio, a da ne kažem kako smo mi dobili gol u 88. minuti, što i nije tako velika razlika od onog u Barci, pa smo imali penal i još koju šansu, onu Olić, TAKO DA NEGOVORI DA SE OVO DVOJE NEMOŽE USPOREDITI.
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Lucimar » 20 svi 2012, 14:06

ja govorim o psiholoskom efektu
pa jbt de premotaj film na 99. covjece kako si se osjeco, ja licno kao biljka
ne mozes da shvatis gdje si sta se desava :)
sinoc smo vec na produzetcima svi bili relativno spremni na eventualni poraz, jer znas kad udjes u produzetke da te vjerovatno cekaju i penali a svi znamo sta su penali
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 20 svi 2012, 14:06

mislite da je tome kraj u bliskoj budućnosti, da nam se konačno okrene i dođe k nama ta božica fortune? ja mislim da više ne može a da nam kaže ne, ne može i nesmije!
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2012, 14:25

Lucimar napisao:nemojte porediti ovo i ono iz 99 :nono:

Svi pišu o te 3 meč lopte Bayerna, alooooooooo 3 meč lopte...

Ja nisam mogao plakati od toga svega a i od tuge jer je skroz nerealno i frustrirajuće postalo to oko Bayerna u zadnje vrijeme i njegovih utakmica. Mi smo sinoć 3 puta izgubili utakmicu i dok sam gledao sve to što smo radili, a golova nigdje, znao sam da smo mi gubitnici kako god rezultatom završilo.

99' smo mi utakmicu izgubili samo jednom, u 90 minuta te proklete 2 minute. Sinoć smo izgubili 3 puta, a kad bi zbrajao i one teške promašaje našeg 'mega' napada, ta brojka možda ne stane ni na prste 2 ruke.

Ovo čovjeka može boljeti jednako kao 99' ili i više od te sezone. Ono je neponovljivo, a majkemi i ovo isto. :roll:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la effe__sa » 20 svi 2012, 14:33

Upravo smo 3 meč lopte propustili, to svakako stoji, 3 puta se osjećaš kao pobjednik, a 3 puta gubiš. Ovo je finale opet jedna priča, jer smo umirali polako, a 99 smo umrli brzo i izgubili utakmicu kroz iznenadni infarkt. Ali takav je fudbal, Bože zdravlja bit će titula. Često igramo finala u ovom takmičenju, zato nade ima. Živaca jeste mnogo pogubljeno, nade je bilo i bude čovjeku teško, ostao sam šokiran i nisam znao šta me na kraju utakmice snašlo ali skupio sam snage u budućnost da pogledam i da mi se opet javi nada i vjera.

Ovaj tim je od onog koji je 2001. godine uzeo klempu možda individualno i jači, ali nije mentalno, jer ko pizde smo grubo rečeno djelovali za vrijeme izvođenja penala, svi su se skoro prepali, jedva smo pronašli izvođače. Nijemci, njemačka ekipa gubi od engleske penale, pa skoro pomislih da nije smak svijeta, jer je to za mene bilo potpuno novo iskustvo.

Isto tako ko ne vjeruje u sudbinu i neke sudbonosne trenutke, taj sinoćnju utakmicu neće moći nikad ni shvatit. Malo je do ovog gore , a malo i do sudbine naravno ili malo više...Dosta komplikovano za objasnit :) ;)
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Red passion » 20 svi 2012, 14:50

A effe, ljudi se rugaju na to što je engleska ekipa dobila njemačku, a u njoj je luzer u krvi(Nizozemac) se pobrinuo da to tako bude.

Onda stvarno takve odgovornosti ne treba davati Dutch igračima dok se ne riješe tih luzerskih navika. :)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la CroCHEF » 20 svi 2012, 15:27

i sad se nadje Ramos i lik napise na twitteru da nije znao da Neuer voli gubit finala... facepalm
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012