Pozdrav momci, evo dosao sam jucer navecer u Zg iz Munchena, nemam rijeci ukratko.
Vise o dojmovima samog odlaska, atmosferi i svemu bum napisao kasnije ...
Ukratko, nadao sam se, zelio sam da pobjedimo. Da smo pobjedili, to bi bila takva festa u Munchenu da je to prestrasno. Ovako je bilo samo milijuni i milijuni ljudi u crvenom dresu koji su poslije tekme sjedili po parkovima, ulicama s pivama u ruci i u tisini pili do jutra.

Nakon Drogbinog gola, vecina nas je samo sjela i prosutila sljedecih sat, dva. Bez rijeci, s puno tuge i zaljenja uz konstantno pitanje "kaj se to sad dogodilo?" ... Nakon ponistenog gola iz zaleda, svi su skakali misleci kako je gol zaista pao. Nakon prvog gola, kaos. "Tekma je gotova" ... hebem im mater ... tako je i Jupp razmisljao ...
Cijeli dan jucer razmisljam i dosao sam do zakljucka da su Jupp i Robben glavni krivci za taj poraz. Razlozi:
1. Ne razumijem zasto je jupp isao zatvarati tekmu u 84. minuti. Ne razumijem. Jel se Muller ozlijedio? Jel postoji ikakav razlog za zamjenom osim "zatvaranje tekme"? Kakvu je on poruku poslao igracima tada? "Decki, gotovo je, zatvaram tekmu - prvaci smo." Pa hebem ti mater, ima da damo jos gol, dva, a ne da zatvaramo utakmicu! Ak vec do tada nisi nista mijenjao, onda nisi ni trebao do kraja mijenjati, pogotovo uz takav rezultat!
2. Uvodi van Buytena koji tekmu nije odigrao vec 3 mjeseca, a pravu tekmu od finala LPa prije 2 godine. Zasto? Nisu li Tymo i Boateng do tada dobro odigrali? Pa jesu. Pa kae z glavom?! Ak ti je Buyten trebao bas igrati, odna je trebao od prve minute igrati!
Naravno, kada je usao - ovi se nisu snasli, tko zna jesu li se razumjeli tko ce na Drogbu itd i *urac!
3. Jupp, pa hebemu mater. Jesi li ti trener ili ne? Pa kak mozes dati da Robben puca penal?! Nakon svega. Nakon BVB, nakon Reala, nakon svega. Hey! Pa Schweini nije mogao ni gledati kak ovaj mamlaz puca jer je znao da nebu dobro.
4. Jebeni penali. Jupp, pa kae z glavom? Kakav je to odabir ljudi koji ce pucati?! Da Neuer (kapa do poda stari, svaka cast majstore!!) mora ici pucati penal zato jer tamo jedan Kroos ili Tymo "nemogu pucati, jer se ne osjecaju dobro". Puca Olic kojeg obozavam, al koji realno nemre s 20m pogoditi gol. Tymo sa shljucom do preksutra para mreze i ne puca penal. Kroos isto tak. Pa hebemu mater Jupp!
Do gola, do ulaska Buytena, i Boateng i Tymo su odigrali odlicno i ne slazem se da su odigrali lose - pogotovo Boateng kojeg se kritizira. Da, zeznuo je gol, al da Buyten nije usao - neznam bili pao gol. Tko zna kaj se zapravo dogodilo u tih 10min "zatvaranja utakmice".
Lahm je odigrao jako dobru tekmu, mislim da nije nis shebao, borio se ko lav i protiv Bertrana i Drogbe i kasnije Maloude. Cak je i Contento dobru tekmu odigrao iako je zaplivao par puta.
Ostali - svi su jednako odigrali. Neznam koga da vise istaknem ili kritiziram.
Ono kaj me izrazito smeta jest kad se veli "da, Bayern je bio bolji, al je izgubio". Ne vjerujem u to! Imali smo 40 udaraca (karikiram), 15 kornera, loptu u nogama, udarali stalno. Da smo jos 3 dana igrali, nebi dali gol. Da nama treba tjedan dana da Gomez da gol - pa hebemu sve. Da mi ni iz penala nemozemo dati gol - pa tko je tu lud?
Tak da, ne, Chelsea je bio bolji - za jedan gol na kraju. I tak stvari stoje.
Neznam, evo, neznam kaj da kazem vise. Naprosto nemogu vjerovati da smo izgubili, da je onaj Abramovic kreten prismrdio tom trofeju, da su u istoj sezoni i Real i City i Chelski pobrali znacajne trofeje, tri kluba koja u kratkom periodu su potrosila milijarde za uspjeh. Porazom Bayerna, dolazi li to nova era nogometa? Unatoc svemu, nadam se da ne.
Na kraju, osobno, neznam kaj me vise boli - '99, ovo sada finale ili CRO-Turska iz Beca. '99 sam bio klinac, ali se sjecam kak sam doma bio utucen ko guzica nakon ta dva gola. Sjecam se kako sam zelio da Basler osvoji taj trofej. Naprosto mi je bilo prenevjerovatno da se to dogodilo. Turska je bila druga prica, nesto slicno kao '99 s Bayernom - gol ni od kuda, dok se vec vadio sampanjac. Uz sve hrvate u Becu tada, bio sam s ekipom shrvan. Ovo prekjucer je treca prica, 10 milijuna Bavaraca u Munchenu, a ja medu njima - nemoze se opisati.
Sve je to subjektivno, al ak moram reci - Turska mi je najteze pala od njih svih, pretpostavljam zbog nacionalnog zanosa i cijele atmosfere, a i jos sam na tribini bio tako da nemogu opisati kako je to sve ispalo nesretno. Nakon toga bi rekao '12 i onda '99. Iako je ovo prekjucer bila "tek tekma izgubljena na penale", meni je ona znacila vise jer sam bio tamo. '99 je bila tek nesreca za koju neznam kako bi ju ispravio. Za ovo prekjucer pak znam. Barem mislim da znam (kao sto i svi ostali navijaci imaju svoje misljenje i viziju).
Sve u svemu, idalje ce se navijati za Bayern. Idalje ce Bayern biti u <3 ... nadam se da ce se nesto i promijeniti, nadam se da ce biti bolje! Mora biti bolje!