(19/05/2012) FINALE DAHOAM!!!

Bundesliga, DFB Pokal, Liga Prvaka

Re: (19/05/2012) FINALE DAHOAM!!!

PostPostao/la Red passion » 23 svi 2012, 22:21

CroCHEF napisao:"Roman smatra kako je Di Matteo imao puno, puno sreće u utakmicama koje je vodio i da je zapravo napravio niz pogrešaka u taktici i odabiru igrača", otkrio je engleskim medijima izvor blizak vlasniku Chelseaja.
"Statistika u dvije utakmice protiv Barcelone u polufinalu te protiv Bayerna u finalu Lige prvaka samo pokazuje koliki je Di Matteo bio srećković", nastavlja taj izvor i zaključuje:
"Roman će se riješiti Di Mattea bez obzira na mišljenje koje prevladava u javnosti. Pa zar mislite da bi on postao milijarder da je slušao glas javnosti? Baš njega briga što drugi govore!"

Pa da.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la marac » 24 svi 2012, 17:52

http://www.hrsport.net/vijesti/440821/n ... ski-prvak/

Bas je tako bilo u Munchenu u subotu - od svih mogucih zastava, sve u crvenom, atmosfera odlicna do grobne tisine ljudi u ponoc s pivama u rukama. Brutalno!

PS - Faking Tymo :placi:
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la dbriseva » 24 svi 2012, 18:05

kako su me izjebali coece, necu se smirit dok ne osvojimo titulu
Fiat iustitia et pereat mundus!
dbriseva
Forumaš
Forumaš

PostPostao/la doro » 24 svi 2012, 21:13

dbriseva napisao:kako su me izjebali coece, necu se smirit dok ne osvojimo titulu

Sljedeče sezone..mi smo takvi ;)
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 27 svi 2012, 00:34

Procitajte tekst, moze biti poucno. Lik je tacno prognozirao ishod utakmice. Sve je bio u pravu. Svaka cast.
http://www.mozzartsport.com/vesti/bet-a ... isplati-se
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la mladjo_dj » 27 svi 2012, 14:04

Gledao sam sad magazin LP i nakon tjedan dana tuga i zal ne prestaju :cry: .
Nadam se samo da vise nikad necu vidjeti nigdje snimku te utakmice, kao ni u buducnosti da nam se nikad vise tako sta nece ponoviti.
Liga prvaka (5x):
1973./74., 1974./75., 1975./76., 2000./01., 2012./13.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Deutscher Meister wird nur der FCB
mladjo_dj
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 27 svi 2012, 15:10

http://www.igraliste.hr/kolumne/i-pad-je-let/d330/

Super su mi ove Stanićeve kolumne. :bravo:
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 27 svi 2012, 19:39

The Scarface napisao:http://www.igraliste.hr/kolumne/i-pad-je-let/d330/

Super su mi ove Stanićeve kolumne. :bravo:

Definitivno nešto novo na sceni, ali stvarno kvalitetno. :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 27 svi 2012, 20:41

Vuče me da pročitam ali ja još uvijek ne mogu. Svaku novu vijest na nekoj stranici, čim vidim barem prvu riječ naslova koja ima veze sa tekmom ili Chelseom, odma gasim link, brže-bolje da ne vidim ništa. Isto tako i onu prognozu sa onog mozzarta što je miki postavio. Nemam snage.

Također, ne mogu ni raspravljati s vama u vezi tekme, jer se baš i ne sjećam previše zbog uzbuđenja, a da pogledam sažetke ne pada mi na pamet. Nema šanse.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Miki » 28 svi 2012, 01:17

nele-BHF napisao:Vuče me da pročitam ali ja još uvijek ne mogu. Svaku novu vijest na nekoj stranici, čim vidim barem prvu riječ naslova koja ima veze sa tekmom ili Chelseom, odma gasim link, brže-bolje da ne vidim ništa. Isto tako i onu prognozu sa onog mozzarta što je miki postavio. Nemam snage.

Također, ne mogu ni raspravljati s vama u vezi tekme, jer se baš i ne sjećam previše zbog uzbuđenja, a da pogledam sažetke ne pada mi na pamet. Nema šanse.

Ja sam odgledao sazetke vise puta. I, vjeruj, kada ga Miler da na snimku, opet mi se javi onaj neopisivi osjecaj kao kada ga je stvarno dao, titula je nasa itd., a onda razocarenje. Nekako mi nevjerovatno djeluje da smo to izgubili, nikako da budem skroz svjestan toga. :? Boli, mnogo boli. smile44
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la doro » 28 svi 2012, 21:18

Evo bar mi je Kiel osvojio Lp u rukometu pa malo zavio rane od naših taubeka :bravo:

Nadam se da se bude Elf sa naših 8 matadora trgnuo iz depre i letragije te osvojil taj euro-neuro 2012 :D
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2012, 07:43

Dobro jutro nele. Jel bolje danas? Bolje je sve dok nepročitaš nešto što će te nagnati da razmisliš o utakmici. Tada krene stezanje u grudima i na oči naviru suze, nevjerica i ono što je najgore, strah da to nikada neće proči. Tvoji postovi na forumu nekako su nakon utakmice na mene ostavili najdublji trag. Ne znam zašto, ne mogu to opisati, dok čitam bilo koji tvoj post, imam osječaj kao da te vidim i kao da vidim tugu u tvojim očima, podsječaš me na mene dok sam bio u tvojim godinama E sad nele slušaj starijeg, koji u tome ima iskustva.

Ono što slijedi je najgori niz godina koje ti kao navijač moraš proživjeti. Jako dugo ovaj poraz će ti biti pred očima, s vremenom postat ćeš ogorčen, ljut i mrzit ćeš nešto. Vjeruj mi kad ti kažem ovaj poraz nećeš prekrižiti sve do onog trenutka dok Bayern ponovo neosvoji Ligu Prvaka. Ovaj poraz će ti cijelo to vrijeme visjeti nad glavom i kada god Bayern ispadne iz lige prvaka, tvoj prijatelj će ti reči Drogba ;) Znam kako je to. Ti si sada u tim navijačkim godinama kada se opredijeljujete, podjebavate, prcate itd. U mojim godinama to će ti sve ispariti i ti ćeš ostati navijač sam za sebe i svu tu bol morat ćeš sam procesuirati. Koji način za preboliti tako nešto je bolji stvarno ne znam. jedino kaj ti ja mogu obećat je da ću ti ovako preko ove kutije biti utjeha, ali očekujem i od tebe istu uslugu. ovo je "tvoj poraz", ovo je poraz tvoje generacije! Moja generacija je također doživjela ovakav poraz, no uspjeli smo ga nadvladati. No mojoj generaciji bilo je jednostavnije. To su bili takvi igrači koji kada nešto odluče to je tako moralo biti i imali su tu sreću da se znalo što se mora napraviti kako bi bol isčeznula i nestala. Sve što je trebalo napraviti je pobjediti Real i MUTD do finala...baš iz tog razloga ti nele dan danas osječaš onaj najveći naboj prije tekme sa Realom i MUTD-om. Za to sam kriv ja i moja generacija, mi smo te utakmice napravili epskima...

Problem tebe i tvoje generacije je frustracija, ljutnja, jad i bijeda! Razlog tome je što ne znate ko je vaš protivnik. Ruku na srce meni se Chelsea nije zamjerio, zbog poraza u finalu (knedla mi u grlu dok sam ovo napiso), ja taj klub nemrzim niti manje niti više nego prije tekme, mrzim ga isto. I danas smatram da je taj klub rak rana nogometa i da ga treba spaliti sa zemljom...Koga to nele Bayern mora pobjediti da bi ti pao kamen sa srca? Koga se to treba izbaciti na putu do trona da bi ti mogao ponovo pogledati snimku finala? Nema ga jel tako? protiv Boga nemožeš igrati nogometnu utakmicu! jedno je sigurno, više nikad nećeš nikome dati da ti priča o tome kako Bayern ima sreće, kako nogometni Bog postoji ili nedaj Bože da ćeš se ikad više uzdati u njega kada je BAyern u pitanju. Ja sam tu pokleknuo i dao sam mu još jednu priliku, uff kakva je to greška bila. Mislio sam da me tako ne može povrijediti! Mislio sam da smo mi sve račune platili 1999, kad ono to je bio predujam. Ovo finale slomilo mi je srce, dušu, napustila me volja i vjera u nogomet, bojim se da sam sve to prekrižio iz straha da još jedan sličan poraz neću moči preživjeti. znate kada se jenput opećeš, nećeš si to samo tako dopustiti. Kako ću dalje navijati za Bayern uz televizijski ekran stvarno ne znam. Po tom pitanju, nele od tebe očekujem da mi pokažeš put i da me uvjeriš da mi to možemo i da se ne predam, već da se dignem, da ne patim već da navijam!

Zašto ovaj poraz ovako boli? Ja ne znam zašto se on dogodio, kako je to moguće? To je bio naš kup u našem dvorištu, na našem terenu. naši igrači su na terenu poginuli, trebalo je te bedeme razbijati. O taktici i nogometnim stvarima ja u ovoj tekmi neću pričati.

Činjenica je da Europa nikada nije imala, slabijeg prvaka, da je kantu uzeo klub koji to niti malo nije zaslužio ili bolje rečeno ovo je najnezasluženije osvajanje Lige Prvaka u povjesti, začinjeno sa srećom koja se ama baš nikada nedogađa i zato mi je sve ovo neshvatljivo!!!!

1999 Hitzfelda sam htio ubit kada je izvadio Mathhausa i stavio Finka umjesto Helmera jer mi je želudac rekao da to nije trebao napraviti. Juppu sa druge strane nemam što predbaciti i neću uopće objašnjavati zašto jer mi nismo igrali protiv chelsea nego protiv više sile. Negdje je zapisano da Bayern neće osvojiti LP ako igra protiv engleza u finalu, negdje je zapisano da će Bayern primiti gol iz kornera protiv engleza u finalu, ako je taj korner napravljen poslije 85. minute. Ko je to zapiso, zašto je to zapisano ne znam, ali to je prokletsvo sa kojim ćemo mi svi skupa morati živjeti.

Nemoram ti nele govoriti da negledaš sažetke jer znam da to nećeš raditi. Sada počinje dugotrajan i bolan oporavak kojeg kolko god to šablonski zvučalo, može izliječiti samo vrijeme. Sada ću ti reči jednu paradoxalnu stvar u koju možda u ovom trenutku nećeš vjerovati. neću ti reči dal je to sreća ili nesreća nego ti kažem da je takav ishod: zbog ovog poraza Bayern ti se ugravirao u srce i sada više u životu bez njega nećeš moči koliko god se ti protiv toga borio, sada ti Bayern voliš još više, odsada ti ćeš živjeti za dan kada će Bayern dignuti kantu LP-a. Znam da ti ovo sada neće biti nikakva utjeha, no sjetiti ćeš se ovih mojih riječi kada Bayern uzme ligu prvaka, a ja ti obečajem da ćemo ju MI uzeti! nemogu ti reći kada, no sve dok to nenapravimo mira neće biti, ali KADA dođe, spokoj koji ćeš osjetiti ne može se mjeriti sa ničim što se riječima može napisati.

tuguj brate, plači se, podjeli to sa nama, ja, mi ćemo ti biti utjeha i vrati nam na isti način.

Doći će zima proči će rok, vratit će se Bayern na vrh europe, skok na skok!

Once more into the breach, moj nele! ;)

Dizanje počinje, Im back! 8-)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 29 svi 2012, 08:35

SEX
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 29 svi 2012, 10:20

:cry: Šta da kažem kad si već sve rekao?

Da mi je bolje, i nije baš. Kako si u daljem tekstu i rekao, neće mi ni biti sve dok ne završimo ovo do kraja. I opet nakon toga, opet neću moći prežaliti ovaj poraz. Za mene je to ne shvatljivo iz razloga jer smo bolji tim, jer smo bili bolji tim, jer smo više zaslužili, jer smo imali više želje, a jedino nismo imali sreće, i zašto to govno uvijek mora biti presudno? Zašto baš tada i zašto baš toliko? Baš protiv nas? Da kažem da je zapisano, jeste, ali nije to ono "to je zapisano i to je tako". Mogli smo i mi biti "zapisani", samo da smo imali malo više sreće.

Za navijačke godine ti moram reći da sam i ja prevazišao "prcanje". Vjeruj da sam navijač za sebe i niko me drugi ne interesuje (sem vas, navijača Bayerna) i ja druge ne interesujem. Možda i hoće prcati, ali ne obazirem se.

Koji način za preboliti ovo sve?

Nema ga. Prebolio sam Inter nekako, (e tad sam bio u godinama "prcanja"), hajde reko, ljudi su bili bolji, zaslužili se ako ništa zbog Mou-a.

anton 1983 napisao:Problem tebe i tvoje generacije je frustracija, ljutnja, jad i bijeda! Razlog tome je što ne znate ko je vaš protivnik. Ruku na srce meni se Chelsea nije zamjerio, zbog poraza u finalu (knedla mi u grlu dok sam ovo napiso), ja taj klub nemrzim niti manje niti više nego prije tekme, mrzim ga isto. I danas smatram da je taj klub rak rana nogometa i da ga treba spaliti sa zemljom...Koga to nele Bayern mora pobjediti da bi ti pao kamen sa srca? Koga se to treba izbaciti na putu do trona da bi ti mogao ponovo pogledati snimku finala? Nema ga jel tako?

Ja ih mrzim još više. Previše su mi uskratili i moram ih mrziti. Tačno, nema toga kluba kojeg Bayern treba pobjediti da bi mi pao kamen sa srca, ali ima jedno, što će me najviše umiriti i što će mi biti najdraže vidjeti, a to je da BAYERN, osvoji LP isključivo sa ovim igračima. Samo ovi igrači! Oni su to zaslužili i znam da oni to mogu. Želim da opet Robben puca punal u produžetcima, da ga pogodi, pa da onda svi vide i kažu: "Bayern je najbolja ekipa i trebali su 2012-e osvojiti."
To već sada svaki normalan insan na ovoj planeti mora reći ali veliki je broj onih koji misle suprotno, što je jako tužno.

Kako sad da te uvjerim da se ne predaješ? Ja sam gledao finale '99 ali to nije previše uticalo na mene, imao sam tek 7 godina. Tebe je to dotuklo kao mene ovo finale. Tada si ti čekao 2 godine da ti se smiri tuga, ali nikad,ni ti, ni ja nikad nećemo to zaboraviti. Meni sada ostaje da mi se mute u glavi 2-3 minute kojih se sjećam (84 i 88), a samo ih mogu umiriti već spomenutim scenarijom. Mogu ti malo statistički pomoći, odnosno nadahnuti te, ohrabriti, jer vidi, mi smo od '99 godine do 2012, igrali 3 finala. To nam govori da ipak možemo daleko, samo nam treba ono što je generacija 2001-e imala, onaj pobjednički žar.
Zaboraviti nećemo, predati se nećemo!

anton 1983 napisao:
Zašto ovaj poraz ovako boli? Ja ne znam zašto se on dogodio, kako je to moguće? To je bio naš kup u našem dvorištu, na našem terenu. naši igrači su na terenu poginuli, trebalo je te bedeme razbijati. O taktici i nogometnim stvarima ja u ovoj tekmi neću pričati.

Probili smo ga majku mu :placi: , probili smo to govno! Zašto nije bilo dovoljno? :cry: Tada se trebalo još više ginuti. Ne mogu razumiti kako smo mogli to prosuti. :cry:

anton 1983 napisao:Činjenica je da Europa nikada nije imala, slabijeg prvaka, da je kantu uzeo klub koji to niti malo nije zaslužio ili bolje rečeno ovo je najnezasluženije osvajanje Lige Prvaka u povjesti, začinjeno sa srećom koja se ama baš nikada nedogađa i zato mi je sve ovo neshvatljivo!!!!

Potrošili su sreće za narednih 30-ak godina. Đaba im sada Hazard, Cavani, Luka, oni više nikad neće imati ovoliko sreće.
Mi je ne možemo imati manje! Ne možemo. Dovoljno je sada da imamo samo malo sreće da pogazimo sve pred sobom, da nas malo utješe majku mu.

anton 1983 napisao:Nemoram ti nele govoriti da negledaš sažetke jer znam da to nećeš raditi. Sada počinje dugotrajan i bolan oporavak kojeg kolko god to šablonski zvučalo, može izliječiti samo vrijeme. Sada ću ti reči jednu paradoxalnu stvar u koju možda u ovom trenutku nećeš vjerovati. neću ti reči dal je to sreća ili nesreća nego ti kažem da je takav ishod: zbog ovog poraza Bayern ti se ugravirao u srce i sada više u životu bez njega nećeš moči koliko god se ti protiv toga borio, sada ti Bayern voliš još više, odsada ti ćeš živjeti za dan kada će Bayern dignuti kantu LP-a. Znam da ti ovo sada neće biti nikakva utjeha, no sjetiti ćeš se ovih mojih riječi kada Bayern uzme ligu prvaka, a ja ti obečajem da ćemo ju MI uzeti! nemogu ti reći kada, no sve dok to nenapravimo mira neće biti, ali KADA dođe, spokoj koji ćeš osjetiti ne može se mjeriti sa ničim što se riječima može napisati.

Ne moraš brate moj, sumnjam da ću ih ikad moći i pogledati. Šablonski i jeste, samo vrijeme. Znam kako me je držao poraz od Intera, ali vrijeme je to brzo izliječilo. Sada zaista ne znam koliko će mu trebati. Malo ne sigurno. Ugravirao dabome brate i tačno neću moći. Nisam ni do sada mogao ali ostaje rana koja boli i koja će da me stalno podsjeća i da me tjera da želim još više, da volim još više. Svakako da ću osjetiti mir, olakšanje, spokoj kada osvojimo titulu, ali zaborava nikada neće biti. Rana nikad neće zacijeliti. Kako ste vi doživili poraz '99-e, tako sam i ja ovaj, i osjećaji su skoro pa isti i nemam vam šta govoriti, apsolutno me razumijete. Sjetit ću se tvojih riječe naravno, riječi svih vas, jer ovaj mi forum puno znači i teško da ijedan poraz mogu prežaliti bez vas, i teško da ijednu pobjedu mogu proslaviti bez vas.

Moram vam i reći i to da sam upravo sinoć sanjao jednu scenu ( sličnu onoj na tekmi, sad ne znam jel' bilo na početku produžetaka ili penala, ono kada su svi stali u krug a Lahm ohrabrivao ostale ( baš se malo toga sjećam sa tekme :( )), e tako je bilo i u snu. Samo to nije bilo na terenu nekom, nego haman neka prostorija, nisam ni vidio jer su svi bili oko mene, a ja sam sjedio. I Lahm je bio ispred mene a ostali u krugu. Tada Lahm maše stisnutom šakom i nešto govori ( san bez tona) a vidim i ostali kako ohrabruju jednu druge, zagrljeni. Kunem vam se da je tako. :cry: Sad, da li je to meni Lahm govorio da se dignem? Da nastavimo dalje. Da li mi je obećao da će dati sve od sebe da ponovo igraju finale i da ovaj put osvoje?

Dizanje počinje naravno, ali I'm not back yet.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la anton 1983 » 29 svi 2012, 10:41

nele-BHF napisao:
Dizanje počinje naravno, ali I'm not back yet.

S ovim se slažem. Meni je ovaj poraz sjeo gore nego onaj 1999...Moraš se zato trgnuti na silu! Ja to radim! Brijem da euro uopće niti neću gledati...Nogomet me trenutačno neinteresira, no što se prije poćnem boriti sa problemom, oporavak će biti brži!
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva Bayernovih tekmi 2011/2012