Šta reć

Sve i svašta...

Šta reć

PostPostao/la The Scarface » 03 ruj 2012, 18:04

Gledao sam malo konkurentske sajtove/forume pa da sumiram na šta sam naišao.

Chelsea-Balkan 804 članova na forumu, skupljaju pare za osnivanje udruge
Arsenal-Croatia 2564 članova na forumu, imaju udrugu
Manutd-Croatia 935 članova na forumu, 105 ljudi u udruzi
Inter-Cro 362 člana na forumu, imaju udrugu
Juventus-Cro imaju udrugu, forum nisam našao
Milan -Cro mislim da imaju udrugu, forum nisam našao
Real-Balkan zatvoren forum pa ne znam koliko članova imaju
Barcelona-Balakn 1778 članova na forumu

Zašto sam sve ovo pisao ? :?

Želio bih da se svi na forumu uključimo i probamo naći razlog zbog kojeg naš ultra kvalitetni forum ima samo 60 članova. :D

Znam da smo već prije vodili ovakve rasprave, pokretali akcije za prikupljanje članova itd. ali me sad posebno razočarala činjenica da još nismo skupili 25 ljudi koji bi se učlanili u udrugu te je zbog toga potrebno pokrenuti oštrije mjere. Nije valjda moguće da u Hrvatskoj i okolici nema 25 pravih navijača Bayerna, pa jebena Namibija ima službeni fan club. :roll:

Koji su mogući razlozi ovakvog malog broja članova/navijača Bayerna na ovim prostorima ?

Slabija eksponiranost Bundelsige/Bayerna u prošlosti ?
Neatraktivnost kluba u prošlosti ?
Premali broj gastarbajtera ? :D

Ili nas ima samo što se ne možemo okupiti na jednom mjestu ? Možda je i prosjek godina navijača malo veći pa se ljudi slabije služe forumima/internetom ?

Puno pitanja a odgovore/mišljenja ću nadam se dobiti od vas.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

Re: Šta reć

PostPostao/la anton 1983 » 03 ruj 2012, 18:16

Eto pročitah tvoju temu i ono blown away da si ju ti zapoćeo!

Sam znaš kakav sam luđak za BAyern i kakav sam bio prije nekih 5 godina, a da ne govorim o tome da ziher nisi upoznao većeg kretena kad je pisanje po forumima u pitanju. I tada u svojim najboljim godinama kad sam žario i palio nogometnim magazinom, pa kasnije dok se ova stranica pokretala, učinio sam sve da se na forume probije BUNDESLIGA te da se za ovaj sajt čuje. Dane i dane sam proveo na taj način jer sam to obožavao i za to živio. Danas to tu i tamo napravim kad me prime žuta minuta. Evo danas jer sam imao vremena ja sam potrošio dosloFce dva - tri sata ne bi li napisao onaj post za sajt. Štel sam da to sve lepo izgleda, da nešto ne zaboravim itd. E sad da je meni nači nekoga koji spreman uložiti takav trud da bi drugi forumaši bili zadovoljni, a ja zbog toga sretan, jer to volim...E da je prije par godina postojao takav konj ko ja, ne daj Bože dva -tri, ko zna di bi nam bio kraj...

Nekako se to sve presjeklo kada sam vidio da je maltene nemoguće osnovati taj fan klub, jer ne da za to nema interesa nego nema ljudi! ALO JA ŽIVIM U METROPOLI I NE MOGU skupiti 5 navijača Bayerna da bar svaki drugi tjedan ili bar jednom u mjesec dana pogledam s njima tekmu, a da ne govorim o svojim vršnjacima. Sad si zamisli kak bi to bilo za stolom ja (29) ti 21 čini mi se, Murta 18, a doro 34-35 čini mi se...Jednostavno obeshrabrujuće i demoralizirajuće.

Sada ja više neam taj poriv u sebi da to pokrenem, to valjdačovjeka neko vrijeme drži pa ga napusti, kada vidi da za to nema šanse. Recimo ja bi se osobno htio družiti i sa Speedyem i Cruzom, ali kaj kad je jedan iz Osijeka a drugi iz Širokog brijega. teško je nači 10 nas ovdje da smo u krugu od 20 km, a kamoli da nas 25 bude iz istog grada.

Ako znate di je birc u novom zagrebu (nočni klub) ground zero (bivša desetka), e tamo su se skupljali navijači MUTD-a iz Zagreba, njih vam je u prosjeku došlo gledati tekmu bar 30, a jednom prilikom ih je došlo malo više od 100. Taj podatak znam jer mi je frend tamo radio.

Nekad sam po tom pitanju da se bayernovi igrači okupljaju bio toliko očajan da sam znao ljudioma sa bayernovim obilježjima prilaziti i pitati ih jel si ti navijač itd. Neki su me smatrali ludima, neki su rekli da ih čopim na fejsu i dam link foruma, no nikada nisam uspio uspostaviti kontakt ( a i ko bi sa takvim luđakom što imao) :mrgreen:

koji je točan razlog zašto je ovo u neku ruku toliko bjedno stavrno ne znam. Valjda zato što će Bayernova generacija navijača iz Hrvatske tek doči i to baš zbog toga što jeovaj Bayern ovako SEXUALAN. No i to je jako teško kad će EPL i Real i Barcelona uvijek imati prednost nad BUNDESLIGOM. Ono zbog ćega mi obožavamo BUNDESLIGU zbog toga će ju neko jako teško poćeti obožavati, a jako rijetko se rodi neki genijalac tipa Murta...Pogledaj samo primjer Vede i sve će ti nekako biti jasTno.

FUJ, kad pročitam što sam napisao! :(
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Speedy » 03 ruj 2012, 18:28

Ja se oko toga vise niti ne zelim zamarati, odustao sam davnih dana!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la cruz » 03 ruj 2012, 18:57

teško je naći prave razloge

šta reći, ne moš nikako bit pametan kada vidiš brojeve s drugih foruma, pomalo je neshvatljivo

mislim da su većina forumaša na tim forumima klinci između 16 i 22 god.

dok se kod nas klinci te dobne skupine rijeđe pojavljuju

bit će da ne igraju s Bayernom na football manageru :lol:

_____

što se tiče ovog fan kluba, tu smo jebeno neodgovorni i bezobrazni, s obzirom koliko se kolega trudi da pokrene sve.

(ruku na srce; i ja sam tek nedavno dao potvrdu, ne zbog dvoumnljenja nego zato što nisam otvaro topic)

_____

što se tiče druženja i to.

mogu govoriti za Široki i Mostar, ja i David nemamo običaja da se viđamo za vrijeme tekmi Bayerna.
sa Ultrasom sam se tek upoznao neki dan ito online.

gledam nekad sa jednim prijateljem koji također navija za Bayern- Njemu sam govorio za forum, ali njega ne zanimaju forumi

_____

idemo gledat na ovaj način: ovaj forum je koliko toliko aktivan, ponekad i hiperaktivan. i ne vidim ništa loše u tome da 15-20 ljudi konstantno raspravlja! ;)
plus ovaj forum je dugotrajniji od nekih novijih balkanskih foruma bez obzira što ih ima 30-40 puta više
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 03 ruj 2012, 19:36

Očito da neki nisu forumski tip ljudi. U Hrvatskoj mora biti barem 40 pravih navijača Bayerna koji ga stvarno vole i sve prate, uključujući i čitav njem. nogomet. Nemoguće da svi su samo navijači Uniteda, Reala, Arsenala, Juventusa, Milana i Intera, a Barcelone u zadnjih 6-7 godina da ne pričam. :roll:

E sad što se to ne vidi kroz ovaj forum i sl., ne znam... Bilo je i ovdje registrirano uvjerljivo preko 100 ljudi, a neki su s vremenom prestali biti aktivni, bili su još kako-tako aktivni kad sam se ja još registrirao(poput bavarca i I love Bayern), neki ponekad poput starije ekipe Svedjo, Katsche i Joze, a neki tu i tamo počeli komentirati i brzo nestali, dok neki nikad ništa nisu progovorili.

Jebiga, svi su navikli na EPL, Serie A i LFP kič u zadnjih 15-20 godina, a mi smo oduvijek voljeli tu deutsche sport-kultur.

Neki sigurno nisu nikako zagrijani za forume jer ne vole to a navijaju i sve prate, neki možda još nisu ni otkrili ga... Tko će to znati...

Samo se sjetim da sam ja otkrio site i forum kad je bio zatvoren još i prije, pa nisam vjerovatno ni dolazio jer nisam vjerovao da tu ima puno članova(što se i tako pokazalo), a poslije kad sam se regao na njega, tu je bilo skoro 10-12 ljudi koji su komentirali, od toga svakodnevno možda 5, dok ostali kad bi navratili. Poslije nešto više od god. dana, ovdje je sve živnulo, došlo barem još 10 članova koji su to upotpunili i obogatili i danas kad 2-3 dana prođu i nisi otvarao forum, imaš i usred ljetne stanke svašta za vidjeti, pročitati i raspravljati, što nije bio slučaj tamo u ljeto 2010. kad je sve skoro mrtvo bilo. Pomak je do ljeta 2011. bio itekako vidljiv kad se gledaju rasprave i aktivnost, samo broj članova nije nastavio rasti. Pa da svake godine forum dobije barem 3 prava člana koji će biti aktivni, to bi bilo izvanredno. Prošle godine je dosta njih se regalo, krenulo pisati i sve, ali nisu previše tu.

Samo pogledajte članstvo i datume registracija, broj upisa. Bilo tu dosta ljudi prošle godine, ali neki su nestali s vremenom.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Murta » 03 ruj 2012, 19:54

Ja regrutiram navijače Bayerna koliko god mogu, ali ih jednostavno nema.

Našao sam jednu navijačicu, ali ona mi je rekla da nije za forume.

Imam nećake koji će biti pravi fanovi, ali oni žive u Austriji, govore prvenstveno njemački i imaju 11 godina. :mrgreen:

Jedan lik me na školskom igralištu pitao di sam kupio Bayernov dres, rekao sam mu za forum, ali tu ga očito nema. A ne znam ni ko je on tak da ga ne mogu nagovarati.

Isto po raznim forumima tražim navijače Bayerna. Neki ne odgovore, neki samo zahvale na pozivu, neki kažu da su prije živjeli u Bavarskoj i da zato imaju takve nicknameove, a ne navijaju za Bayern...

Fakat više ne znam kako da nađem Bayernovce. Probat ću ove tekstove koje namjeravam pisati za site postati na druge foruma, možda dođe koji tip.
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la UltrasMentalita » 03 ruj 2012, 20:47

Ja ne znam što se zamarate uopće s ovim koliko nas ima na forumu i koliko će nas biti .....Ja sam u Mostaru i u mome okruženju znam samo 2 lika što su navijači kao i ja ovaj jedan ne piše više po forumima bio je aktivan na euronogometu i člana ovoga foruma moga susjeda iz Širkokog s kojim ću sigurno ubrzo pogledati neku tekmu
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la FCB_CRO » 03 ruj 2012, 20:49

Iz svog dosadasnjeg iskustva oko navijanja za Bayern, moram reci da sam skuzio nekolio stvari. Kao prvo, kroz godine sam skuzio da za Bayern dosta navija STARIJA EKIPA. Ok, mozda je navijanje pre jaka rijec. Mislim na SIMPATIZIRANJE. Dakle Bayern dosta simpatiziraju ljudi od 40 i 50+ godina! Zasto? Pa zato jel se oni sjecaju jos zlatnog Bayernovog doba, Beckenbauera, Müllera i te ekipe. Odrastali su u doba naj vece Njemacke dominacije (na reprezentativnom planu), i tada su im ti igraci bili pretezno uzori kao danasnjim generacijama Ronaldo ili Messi. Takoder, stariji ljudi vise cijene ciste klubske racune, pametno i umjereno vodenje kluba, obiteljske vrijednosti (sto FC Bayern i je- familija) itd.

Kod mladjih narastaja je problem to sto su odrasli u doba ENORMNE medijske eksponiranosti Reala, Barce i Premier lige... To je nemoguce koliko paznje su mediji dali tim klubovima i ligama u zadnjih 10-tak godina. Jednom je netko rekao u jednoj kolumni- da mediji stave sliku guske na TV da se vrti po cijele dane i tako mjesecima, ona ce nakon nekog vremena postat naj popularnija guska na svijetu! Prema tome, godine i godine neprekidnih prijenosa Premier lige, "el clasica" i prije Serie A su ucinili svoje.

Kod mladjih narastaja je problem i to sto ih SAMO zanimaju ZVJEZDE. Dakle, gdje je Ronaldo, tamo su i oni. Gdje ode Zlatan, i oni navijaju odmah za taj klub. Dakle, njih ne zanimaju toliko momcadi vec pojedinci sa kojima se onda poistovjecuju. A naravno, oni vole i skandale, kupovine klubova od strane super bogatasa, svade, Tevezovi ispadi itd. Fucka se njima za to u kojoj formaciji momcad igra, koji su prijasnji uspjesi kluba, povjest... Bitno je da imaju Messija i to je to. Cast iznimkama, i naravno da pomalo i ironiziram na svoj karakteristican nacin ali nisam daleko od istine. Primjerice, ja sam sredinom 90-tih, simpatizirao Manchester City (vjerovali ili ne!! Navijao sam za Bayern vec tada, ali sam pomalo pratio i City)), i tada su me ljudi ismijavali zbog toga! Danas svi ti navijaju i obozavaju City, pricaju o grandioznom Silvi, Tevezu, o pre bogatom klubu (koji je sluzbenu u minusu zapravo!!) itd. Dakle vecina rulje se okrece kako vjetar puse i prati zapravo trendove- tko je popularan danas, njega prate. Uskoro ocekujem poplavu PSG navijaca!

U vezi navijaca Bayerna... ma ima ih. Pravi marketing jos ni nismo napravili. Mislim da ce se skupit pokoji clan. Takoder, nisu svi zainteresirani za forume, to sam vec vise puta rekao. Takoder, ne obracajte pozornost na druge forume... i tamo ima puno neaktivnih clanova, nisu ni tamo svi spremni uci u neki fan klub u kojem se mora placat clanarina itd. Vodite racuna i o tome da na drugim forumima ima i dosta clanova iz regije zato se i zovu npr. Chelsea BALKAN itd. U slucaju Bayerna postoji fan klub u Sloveniji koji ima svoj forum, pa sluzbeni fan klub BiH, pa u Srbiji navodno 2 fan kluba (barem tako pise na FCB stranici). Tako da mislim da se Bayernovi clanovi drze vise svaki u svojoj drzavi. Nemaju zajednicki portal kao kod drugih klubova.

U vezi Chelsea balkan, nije mi jasno kakve novce skupljaju za osnivanje udruge ako se zna da se za osnivanje udruge placa 75 kn upisnine :D Kakvu oni to udrugu zele osnovat onda? To jedan clan moze sam platit za 1 minutu ako zeli a ne trebaju skupljat novce za to.
Slika
FCB_CRO
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 04 ruj 2012, 11:03

FCB_CRO napisao:Kod mladjih narastaja je problem i to sto ih SAMO zanimaju ZVJEZDE. Dakle, gdje je Ronaldo, tamo su i oni. Gdje ode Zlatan, i oni navijaju odmah za taj klub. Dakle, njih ne zanimaju toliko momcadi vec pojedinci sa kojima se onda poistovjecuju. A naravno, oni vole i skandale, kupovine klubova od strane super bogatasa, svade, Tevezovi ispadi itd. Fucka se njima za to u kojoj formaciji momcad igra, koji su prijasnji uspjesi kluba, povjest... Bitno je da imaju Messija i to je to.

:bravo:

Takvih je masa jedna. No takvi nisu uračunljivi u nekim ozbiljnijim raspravama. Žensku populaciju tek nećemo ni spominjati. One po 10 klubova imaju, tako da ih se nikad za ozbiljno ne može uzimati. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 04 ruj 2012, 13:22

Kolko od vas je probalo pitati/tražiti ljude preko facea da dođu na ovaj forum? Ja znam da sam ih ja puno izmaltretirao! :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la cruz » 04 ruj 2012, 13:32

ja sam na fb "reklamirao", doduše na na wall-u, već u grupama u kojim se priča o nogometu.

čak sam kod gastarbajtera u münchenu probao, imaju svoju neku grupu "Fuasboi Stammtisch", kod njih sam reklamirao, ali ne znam dal se iko uključio
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 04 ruj 2012, 13:35

U biti moremo reči da se niko nije priključio ovdje da ga neko drugi nije pozvao. Tako je u pravilu. No isto tako ja mislim da se ovdje niko nije priključio i pisao nešto a da se taj "lik" nije malo duže sa nekim članom ovog foruma poznavao. Što oču reći, ako je Murta pisao na nekom forumu i pozvao cruza, cruz nam se priključio, a kad recimo cruz vidi nekog lika za kojeg prije nigdar nije čuo i pita ga da dođe na forum, ovaj se učlani i nestane...

zato ne znam dal ima smisla tako ljude vrbovat. Ja sam se uvijek sa ljudima dobro upoznao prije nego što sam ih vrbovao! Moje pisanje ih je privuklo da se priključe...

Ah kako si tepam! :D
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 04 ruj 2012, 14:04

Ja sam Crochefa bezze pozvao, vidio na nekom forumu da lik ima Bayernov avatar i poslao mu bezze poruku.

Na kraju krajeva sve ovisi od osobe hoće li ostati aktivna ili ne. Naša je "dužnost" ljudima reć za forum, njihova je odluka hoće li pisati i sudjelovati.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la UltrasMentalita » 04 ruj 2012, 14:44

Ja sam bez ičije pomoći našao ovaj forum i uključio se....I ne znam Antone zašto si ti toliko zadrt da mi dovodimo neke ljude ovdje navijače Bayerna osim da nećeš poslije imati neku korist ili slično mene boli briga koliko će ljudi biti ovdje 10 20 ili 100 fućka mi se za to ....navijača Bayerna ima ali ne zanima svakoga forum i piskaranje niti ljudi imaju vremena za to
UltrasMentalita
Apostol

PostPostao/la anton 1983 » 07 ruj 2012, 08:48

UltrasMentalita napisao:I ne znam Antone zašto si ti toliko zadrt da mi dovodimo neke ljude ovdje navijače Bayerna osim da nećeš poslije imati neku korist ili slično mene boli briga koliko će ljudi biti ovdje 10 20 ili 100 fućka mi se za to ....navijača Bayerna ima ali ne zanima svakoga forum i piskaranje niti ljudi imaju vremena za to

Ti si to krivo shvatio. Neočekujem ja od nikoga da dovodi ljude na forum, jer ako se to do sad nije dogodilo, teško da ih još negdje ima, a da ih mi nađemo. Prije će neko sam nabasati na forum...

Možda si ti to krivo shvatio jer se mi non stop "plaćemo", a plaćemo se iz razloga što imamo "60" članova, a nemremo skupiti 25 ljudi sa foruma iz HRVATSKE, da osnujemo udrugu! :neee:
anton 1983
Uli Hoeneß

Sljedeće

Vrati se na: Svaštara