Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

Arhivirane teme...

Jeste li za stvaranje "velike trojke" ili "velike dvojke"?

VELIKE TROJKE - BAYERN, BVB, SCHALKE
14
82%
VELIKE dvojke - Bayern, BvB
3
18%

Ukupno glasova : 17

Re: Kakva je budućnost BUNDESLIGE?

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 18:55

anton 1983 napisao:Može pitanje tebi scar i tebi Tile i onima koji su glasali za veliku trojku.

Na koju foru vi mislite postići što više "jakih" timova i što za vas znače ti jaki timovi? Koliko su jaki ti timovi? koliko para imaju, gdje su konkurentni?

Objasnite mi na koji će način BUNDESLIGAŠKI tim doseći neki LP nivo ako tamo ne igra NON STOP? Kako će bundesligaški klub imati umsatz od 200+ milja ako ne igra LP? Što jedan HSV more postati Gigant ako 5 godina zaredom ide u Euroligu?

Dal ste vi uopće svjestni mane i prednosti velike, dvojke, trojke i toga kako je bilo prije 3 godine kada je samo Bayern bio siguran putnik u LP? Što je za BAYERN bitnije, da ima dva jaka konkurenta koji svake godine igraju LP ili da ima 5-8 klubova koji se izmjenjuju u nastupima u LP?

PUNO PITANJA! :haha:

Pa o svemu tome smo već bezbroj puta raspravljali.

Isti klubovi u LP==> više love ==>bolji igrači
Ti klubovi postaju jači i konkurencija ih ne može pratiti==>manja atraktivnost lige zbog manje rezultatske neizvjesnosti

Pitanje bolji igrači ili nepredvidljiva liga ?
Navijaču Bayerna odgovor na to pitanje dolazi samo od sebe.

Imamo primjere Premiershipa i La Lige koji su trenutačno najrazvikaniji, svi znamo kako stvari tamo funkcioniraju.
Također se odgovor sam nameće.

Zdravo seljački rečeno, koji će mi k liga gdje ima 10 izjednačenih klubova bez pravih igrača.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 20:07

Znači ti Scar jesi za veliku trojku na uštrb ostatka lige?
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la The Scarface » 31 lis 2012, 20:09

anton 1983 napisao:Znači ti Scar jesi za veliku trojku na uštrb ostatka lige?

Svaki navijač Bayerna,BVB-a i Schalkea bi trebao biti za to.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la anton 1983 » 31 lis 2012, 20:12

The Scarface napisao:
anton 1983 napisao:Znači ti Scar jesi za veliku trojku na uštrb ostatka lige?

Svaki navijač Bayerna,BVB-a i Schalkea bi trebao biti za to.

A svaki navijač BUNDESLIGE? :mrgreen:

S tim da se onda mora zanti da se HSV-u, Kusenu, Wolfsburgu i ostalima ne daje prevelike šanse za napredak.

Ljudi moraju biti svjesTni da HSV nije propo samo zato što se nije igrala europa, već zato što se čak ulagalo kako bi se igrala LP, ali je ona izosatajala...

Sa velikom dvojkom morti bi dobili 4 podjednako jaka kluba - Schalke, HSV, Kusen, Wolfsburg što možda opet ne bi bilo "loše" za BUNDESLIGU i u tom pogledu.

No ok. Složili bumo se za veliku trojku, prošla bu anketa i idemo dalje...Imam ja još anketa u glavi :mrgreen:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 stu 2012, 00:33

Budućnost će biti onakva kakva je sada, pa ti vidi... cool0044

Nema velike trojke, samo velika JEDINKA zvana Bayern. Dortmund mora idućih 10 godina imati politiku Arsenala i Porta kako bi uspio uhvatiti konstantu, velike igrače, ugovore, itd.

Ostali sami po sebi, nesposobni. Takvi će biti i u budućnosti. U protivnom, dosad bi liga imala jedan HSV i Wolfsburg svake jebene sezone klubove u CL i barem neku EL u vitrini. ;)

Schalke ne doživljavam ozbiljnim. Toliko lutanja u transfer politici u zadnjih 10 godina malo tko je vidio, osim Reala za vrijeme prvog Perezovog mandata nakon 02/03. sezone. :mrgreen:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Gunners » 01 stu 2012, 07:41

Generale,apsolutno se slažem s tobom,sve to jednu godinu igra dobro,pa padne.Jedino Bayern skoro pa svake godine izdominira,a Dortmund je na dobrom putu da im se pridruži :D
ARSENAL!
Gunners
"Crni Džek" Wilshere

PostPostao/la anton 1983 » 01 stu 2012, 10:00

Eto ga General je rekao nešto što i mene muči; da li je Schalke taj klub na koji bi se trebalo "osloniti" ili bi se trebalo ići na veliku dvojku pa da imamo 4 kluba - Wolf, Lever, HSV i Schalke koji će se u LP rotirati!

Kako da ja budem za Schalke ako ih napuste Holtby, Huntelaar i recimo da ne kupe Affelaya? Sva tri igrača moraju ostati i još se to treba nadograditi da bi ja reko E TO JE TO!
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 01 stu 2012, 15:04

Gunners napisao:Generale,apsolutno se slažem s tobom,sve to jednu godinu igra dobro,pa padne.Jedino Bayern skoro pa svake godine izdominira,a Dortmund je na dobrom putu da im se pridruži :D

Sad sam najviše zabrinut za Bayern i ovakve 'incidente' poput Leverkusena doma. 2 sezone nema niti jedne titule i pomalo se brinem da ne otupi ta Bayernova oštrica kao što je kod tvog Arsenala s godinama.

Dortmund treba strpljenja i puno znanja i pameti pa i čak te često spominjane sreće, a pod nju podrazumijevam samo izvrsnu politiku dovođenja stranih igrača, formiranja mladunaca i prodaje za nerealne cijene(jer jedino tako mogu ubrzati svoj plus na kontu).

U Gladbach se puno očekivalo, a klub nakon Dantea i Reusa postao klub za iživljavanje. Schalke je već odavno priča za sebe.

Samo kad se sjetim kakvu su ekipu imali prije godinu i pol dana kad su osvojili njemački kup, ajme... Takvo nešto da se može održati na okupu i PAMETNO pojačavala KVALITETA naredne 2-3 godine, oni bi definitivno bili u utrci za naslov i ponovili ono polufinale.

anton 1983 napisao:Eto ga General je rekao nešto što i mene muči; da li je Schalke taj klub na koji bi se trebalo "osloniti" ili bi se trebalo ići na veliku dvojku pa da imamo 4 kluba - Wolf, Lever, HSV i Schalke koji će se u LP rotirati!

Kako da ja budem za Schalke ako ih napuste Holtby, Huntelaar i recimo da ne kupe Affelaya? Sva tri igrača moraju ostati i još se to treba nadograditi da bi ja reko E TO JE TO!

Prije dvojka jer vidiš da se ne možeš uzdati sve ove godine u Schalke. Čas u polufinalu CL - čas u EL, čas u utrci za naslov prvaka - čas hvataju EL. Ne može se.

Tvoja druga rečenica je cijela istina i odgovor na sve po pitanju tog kluba. Samo ubaci Schalke koji je ranije igrao polufinale CL i osvojio kup pa završio na poziciji EL, a istodobno pad. Ne ide jednostavno.

Za početak trebaju VW i HSV izgraditi dobre ekipe i rezultate, a onda vidjeti kako će se ponašati dalje. Oni imaju love, samo je utuku u gluposti, meni opet neobjašnjivo kako se to može dogoditi štedljivim Nijemcima, prvenstveno HSV-u jer u Wolfsburgu je to Magath u svašta tukao, ne uprava. Nemaju taj njuh kao što imaju Talijani u Udineseu i Palermu koji uzimaju za sitniš, a prodaju za velike cifre. To se mora obvazno promijeniti!
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 01 stu 2012, 15:08

Ja sam za veliku 4-ku....uz spomenua 3 kluba da se još pridoda hsv.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la effe__sa » 08 stu 2012, 00:47

Sve se više čini da je budućnost sjajna. Bundesligaši postaju opet zreliji, mudriji u ovim evropskim duelima. Sada ako definitivno budu 3 ekipe u osmini finala Lige prvaka onda je to fenomenalna stvar i onda u kakvim se samo grupama BVB i Schalke pokazuju odličnim, posebno BVB. U duelima protiv Reala, Arsenala i drugih top ekipa bundesligaši su znali u proteklim godinama često izgledat naivno. To se promijenilo i to je sad veliki napredak, jer s top timovima je jedino Bayern znao odigrat zrelo, sad su i drugi zreli i dosta toga podsjeća na devedesete godine i zlatne trenutke njemačkog fudbala (posebno ak se sjetimo 96, 97 godine i osvojenih evro kupova od strane Bayerna, Schalkea i Dortmunda). A možda se taj period nadmaši, jer nekako se BuLi sad već čini na istom levelu s Primerom i Premier leageom, ali treba to još potvrdit ove sezone. Mnoge su naznake sjajne, to već sad možemo reči.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la cruz » 10 pro 2012, 10:44

Koeficijenti liga nakon prvog dijela 2012./2013.

1. Primera: 13.857 (6 klubova izborilo nastavak)

2. Bundesliga: 13.357 (7 klubova izborilo nastavak)

3. Premier League: 11.142 (6 klubova izborilo nastavak)

4. Serie A: 10.750 (5 klubova izborilo nastavak)

5. Ligue 1: 10.083 (3 kluba izborila nastavak)

6. Ukraina Premier League: 8.833 (4 kluba izborila nastavak)
cruz
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la The Scarface » 20 pro 2012, 17:37

Evo opsežan tekst o Bundesligi :
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527

Osobno nisam čitao jer ne poznajem autora, ako neko pročita nek javi jel se isplati.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Red passion » 20 pro 2012, 19:10

Čitaj čovječe ako Boga znaš, ne pamtim kad sam mogao ovako nešto kvalitetno pročitati. Kakva analiza Bundeslige, a istodobno i nešto iz Serie A, PL i Primere, L1... :legendo: S mojeg stajališta, čovjek je razvalio ovo kako još dosta dugo neće nijedan komentator ni novinar.

Zbilja opširno, ali tako analizirati i opisati povijest cijelog njemačkog nogometa u jednom članku, mentalitet, politiku, rezultate, uspjehe, padove, inovacije itd., ne znam da sam čitao od prije par mjeseci na nekoj američkom ili euro portalu na engl. jeziku, no opet ni blizu opširno i detaljno kao ovo.

Svima preporučujem. :bravo:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la Red passion » 20 pro 2012, 19:17

Evo našao sam linkove koji sam čitao a davno je bio October 21, 2010

The best league in the world? (espn)

&

November 12, 2011

How the German Bundesliga became a success story
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la marac » 22 pro 2012, 16:14

The Scarface napisao:Evo opsežan tekst o Bundesligi :
http://www.b92.net/sport/teme/novakovic ... _id=670527

Osobno nisam čitao jer ne poznajem autora, ako neko pročita nek javi jel se isplati.

Kao sto je i FCB General rekao, apsolutan MUST READ!

Ukratko - dugorocno, zdravo, pametno - Bundesliga.

Jedan od najboljih tekstova koji sam procitao o usporedbi (financijskih) problema EU nogometnih liga s naglaskom na Bundesligu. Sto su radili, u kojem periodu, koje su odluke donijeli i zasto, a sve kroz analizu i sustav.

Osim odlicnog pregleda, tekst definitivno daje odgovor svakome zasto ne mogu smisliti umjetne, instant klubove u koje su upumpane milijarde (City, Chelski, PSG, Malaga), zasto ne volim klubove s "bogatim" vlasnicima (Inter, Milan), zasto je smijesno kada netko prica o uspjesnom Realu ili Barceloni koji zajedno duguju kao cijela Bundesliga. Uz takve minuse, fakat bi bili nesposobni da barem na jednu godinu ne uspiju. I corava kokos, trofej nade.

Zato sam iznimno sretan kada cujem da su njemacki stadioni 120% puni, kada cujem da je u roku 6h nakon zdrijeba LPa zatrazeno 100k ulaznica za AlianzArenu, kada se jedan mali BVB poigra s Cityem i Realom, kada svih 7 Deutchera produ dalje na proljece, a sve kao rezultat iznimno marljivog skupljanja - WICHTIGE PUNKTICA - kroz ovih par godina.

U dobu ovakve financijske krize, stezanja remena, financijske kontrole i trosenja u skladu s mogucnostima, iznimno se veselim FinancialFairPlayu za kojeg se nadam da ce uskoro stupiti na scenu i poceti se provoditi. Onda cemo vidjeti cija mama, odnosno vlasnik, crnu vunu prede. ;)
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Arhiva