Miki napisao:Ok, nismo loše prošli u žrijebu, obzirom da je mogući protivnik bio Real. Samo ne shvatam čemu takva euforija "Oduvaćemo ih", "Sigurno prolazimo", itd. Da se razumijemo, Arsenal nije Vigan, pa da budemo 100% ubijeđeni u prolaz, a nije ni Mančester, pa da kažemo da su šanse izjednačene.
Nije protivnik koga se trebamo plašiti, ali daleko od toga da ne trebamo respektovati rivala. Ima dosta vremena do marta. Arsenalu je povrijeđen veliki broj igrača iz prve postave, koji će se do ovog dvomeča vjerovatno oporaviti. Forma je relativna stvar. Mi smo odigrali dobro jesenji dio, oni loše. Ko zna, možda se na proljeće obrnu uloge.
Mi jesmo favoriti, ali u fudbalu su mnogi favoriti ispadali. Treba gledati utakmicu po utakmicu, a ne ovako dobili smo Arsenal i mi smo već u četvrtfinalu. Da su tako mnoge utakmice predvidive, tj. da nema iznenađenja, ne bi fudbal bio najpopularnija sporedna stvar na svijetu. Ipak je Arsenal veliki klub sa dugom tradicijom, tako da treba biti oprezan, ali ne i uplašen.
SAMO BEZ EUFORIJE i da damo maksimum, pa šta bude!!!
Sve što si rekao stoji!
Zašto sam ja vesel?
Zato kaj bumo napokon ove sezone igrali tekmu zbog koje će mi se kvrčit želudac prije nego kaj ona počne...Došo sam u te godine kad sam pogledao "previše" utakmica i sad samo živimi za ŠPEKTAKL. Takvih tekmi može biti 5-6 godišnje. Da smo izvukli Šahtjora kojeg neki ovdje uzdižu u nebesa spobljuvo bi se, zbog njihove opsanosti i zato kaj kad ih prođemo ne bi drkao...
Arsenal je taman na onom rubu da ima rešpekt, ime i da imaš razloga da se zabrineš, a s time dolazi zadovoljstvo sa eventualnim prolaskom.
Daleko od toga da su oni šljam i da nam ne mogu ništa...ono što mene čini optimistom, što nisam bio prije tekme sa Chelsijem je to kako Arsenal igra nogomet. Kvaka je u tome što će Arsenal igrati kao chelsea protiv nas, no oni će tako igrati jer moraju, a ne zato što žele!
width="960"