KO faza Lige prvaka

Bayern u najjačoj ligi na svijetu...

Re: KO faza Lige prvaka

PostPostao/la anton 1983 » 22 pro 2012, 15:49

Miki napisao:Ok, nismo loše prošli u žrijebu, obzirom da je mogući protivnik bio Real. Samo ne shvatam čemu takva euforija "Oduvaćemo ih", "Sigurno prolazimo", itd. Da se razumijemo, Arsenal nije Vigan, pa da budemo 100% ubijeđeni u prolaz, a nije ni Mančester, pa da kažemo da su šanse izjednačene.
Nije protivnik koga se trebamo plašiti, ali daleko od toga da ne trebamo respektovati rivala. Ima dosta vremena do marta. Arsenalu je povrijeđen veliki broj igrača iz prve postave, koji će se do ovog dvomeča vjerovatno oporaviti. Forma je relativna stvar. Mi smo odigrali dobro jesenji dio, oni loše. Ko zna, možda se na proljeće obrnu uloge.
Mi jesmo favoriti, ali u fudbalu su mnogi favoriti ispadali. Treba gledati utakmicu po utakmicu, a ne ovako dobili smo Arsenal i mi smo već u četvrtfinalu. Da su tako mnoge utakmice predvidive, tj. da nema iznenađenja, ne bi fudbal bio najpopularnija sporedna stvar na svijetu. Ipak je Arsenal veliki klub sa dugom tradicijom, tako da treba biti oprezan, ali ne i uplašen.
SAMO BEZ EUFORIJE i da damo maksimum, pa šta bude!!!

Sve što si rekao stoji! ;)

Zašto sam ja vesel?

Zato kaj bumo napokon ove sezone igrali tekmu zbog koje će mi se kvrčit želudac prije nego kaj ona počne...Došo sam u te godine kad sam pogledao "previše" utakmica i sad samo živimi za ŠPEKTAKL. Takvih tekmi može biti 5-6 godišnje. Da smo izvukli Šahtjora kojeg neki ovdje uzdižu u nebesa spobljuvo bi se, zbog njihove opsanosti i zato kaj kad ih prođemo ne bi drkao...

Arsenal je taman na onom rubu da ima rešpekt, ime i da imaš razloga da se zabrineš, a s time dolazi zadovoljstvo sa eventualnim prolaskom.

Daleko od toga da su oni šljam i da nam ne mogu ništa...ono što mene čini optimistom, što nisam bio prije tekme sa Chelsijem je to kako Arsenal igra nogomet. Kvaka je u tome što će Arsenal igrati kao chelsea protiv nas, no oni će tako igrati jer moraju, a ne zato što žele! 8-)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Miki » 22 pro 2012, 16:58

anton 1983 napisao:
Miki napisao:Ok, nismo loše prošli u žrijebu, obzirom da je mogući protivnik bio Real. Samo ne shvatam čemu takva euforija "Oduvaćemo ih", "Sigurno prolazimo", itd. Da se razumijemo, Arsenal nije Vigan, pa da budemo 100% ubijeđeni u prolaz, a nije ni Mančester, pa da kažemo da su šanse izjednačene.
Nije protivnik koga se trebamo plašiti, ali daleko od toga da ne trebamo respektovati rivala. Ima dosta vremena do marta. Arsenalu je povrijeđen veliki broj igrača iz prve postave, koji će se do ovog dvomeča vjerovatno oporaviti. Forma je relativna stvar. Mi smo odigrali dobro jesenji dio, oni loše. Ko zna, možda se na proljeće obrnu uloge.
Mi jesmo favoriti, ali u fudbalu su mnogi favoriti ispadali. Treba gledati utakmicu po utakmicu, a ne ovako dobili smo Arsenal i mi smo već u četvrtfinalu. Da su tako mnoge utakmice predvidive, tj. da nema iznenađenja, ne bi fudbal bio najpopularnija sporedna stvar na svijetu. Ipak je Arsenal veliki klub sa dugom tradicijom, tako da treba biti oprezan, ali ne i uplašen.
SAMO BEZ EUFORIJE i da damo maksimum, pa šta bude!!!

Sve što si rekao stoji! ;)

Zašto sam ja vesel?

Zato kaj bumo napokon ove sezone igrali tekmu zbog koje će mi se kvrčit želudac prije nego kaj ona počne...Došo sam u te godine kad sam pogledao "previše" utakmica i sad samo živimi za ŠPEKTAKL. Takvih tekmi može biti 5-6 godišnje. Da smo izvukli Šahtjora kojeg neki ovdje uzdižu u nebesa spobljuvo bi se, zbog njihove opsanosti i zato kaj kad ih prođemo ne bi drkao...

Arsenal je taman na onom rubu da ima rešpekt, ime i da imaš razloga da se zabrineš, a s time dolazi zadovoljstvo sa eventualnim prolaskom.

Daleko od toga da su oni šljam i da nam ne mogu ništa...ono što mene čini optimistom, što nisam bio prije tekme sa Chelsijem je to kako Arsenal igra nogomet. Kvaka je u tome što će Arsenal igrati kao chelsea protiv nas, no oni će tako igrati jer moraju, a ne zato što žele! 8-)

Tako je. Dovoljno su veliko ime da ih ne potcijenimo, a ne spadaju u red veličina Mančestera, Reala, Barselone, pa da kažemo da su šanse podjednake. Ja sam rekao da se ne trebamo sada velesiti previše, jer nikada ne znaš kad se može ponoviti onaj efekat prokletog minhenskog finala. Možemo da razoremo protivnika, da ne pređu centar 90 minuta, a da iz jedne jedine šanse daju gol i sve odnesu k' vragu. Zato ja nikada ovakve rivale neću potcijeniti. Koliko god Arsenal imao krizu rezultata i bio u lošoj formi u PL, Liga šampiona je nešto sasvim drugo. Tu su samo 2 tekme, bodovi nisu bitni, samo golovi. Ko više da, taj je bolji. I nema tu mnogo filozofije. Ako ih i na trenutak podcijenimo, nećemo se dobro provesti. Ali znam da naši igrači imaju mnogo ovakvih utakmica u nogama, pa mi to daje neki mir.
Slažem se sa tobom u vezi opisa jačine i veličine klubova. Da smo mi sada izvukli Milan, kopkala bi me tradicija, ali bih 90% bio ubijeđen da prolazimo. S druge strane, svi sada drkaju na Dortmund, kako su oni bili ispred Reala i City-a, a da su izvukli Milan, ja sam načisto da ne bi prošli, samo zbog te veličine Milana i težine koju to ime nosi. Šahtjor im je tim po mjeri, sigurno ih neće previše respektovati i imaju fine šanse za prolaz dalje. Šalke je imao ogromnu sreću. Da ih je bilo ko drugi zapao, otpisao bi ih. Ovako se imaju čemu nadati.
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la Red passion » 22 pro 2012, 17:48

Idući put s Milanom kad budemo igrali, valjalo bi malo šmrcnuti bijelog prije utakmice, čisto da se žile stegnu, a euforija ih uhvati na terenu. :mrgreen: :lol:
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la doro » 22 pro 2012, 18:11

Sva 3 kluba su po mjeri njemačkima... te sve tri tekme budu odlične,jesmo favoriti u njima al ne preveliki te se nadam da svi prolaze dalje....btw bila bu ludnica schalke-galatasaray zbog atmosfere i miljon turčina u švabiji tu je po meni 50-50%šansa dok smo mi i dortmund 60-40% u našu korist.
doro
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 22 pro 2012, 20:05

citam malo Arsenalove forume, i vecinom su reali... ima par debosa koji tvrde da bi vecina Arsenalovih igraca bili ispred Bayernovih u bayernu... ali nista pretjerano. :a045:
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 22 pro 2012, 21:02

Samo bez spominjanja FINALE DAHOAM prije nego što ne pokidamo sve do kraja!
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la CroCHEF » 22 pro 2012, 21:53

kakvo finale dahoam... igra se u Londonu

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la nele-BHF » 22 pro 2012, 22:41

CroCHEF napisao:kakvo finale dahoam... igra se u Londonu

Pa znam. Govorim da se ne govori za to finale, da me se ne podsjeća, dok ne osvojimo LP, a ja naravno vjerujem da je to ova sezona.
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la Elber » 23 pro 2012, 00:58

koliko na yt ima mocnih klipova u vezi Bayerna za ovu sezonu . Znate ono napucani sa mocnom mjuzom , malo ubace poteze i komentatora i ja se uzivim gledajuci i onda samo puste Bastia kako lezi na travi sa dresom preko glave i ja ugasim youtube :smajl006: :smajl006:
Elber
Član
Član

PostPostao/la Gunners » 23 pro 2012, 10:44

Momci,izbacit ćemo vas koliko god vam to teško palo :)
ARSENAL!
Gunners
"Crni Džek" Wilshere

PostPostao/la Red passion » 23 pro 2012, 12:27

CroCHEF napisao:citam malo Arsenalove forume, i vecinom su reali... ima par debosa koji tvrde da bi vecina Arsenalovih igraca bili ispred Bayernovih u bayernu... ali nista pretjerano. :a045:

To su poput onih koji još nisu priznali da je Serie A potonula na karti Europe u zadnje 4 sezone spram BL.

Besmisleno podcijenjvanje zna biti jako gadna stvar. Situacija je takva da bi Arsenal bio apsolutni prvak Engleske u seriji sa Bayernovim igračima, posebice s golmanom i ovakvom obranom kakvu mi imamo. Ne može se to usporediti, no svi imaju šanse pobijediti. To je dokazao Arsenal prije 2-3 tekme s ekipom iz 4. lige. ;)
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la anton 1983 » 23 pro 2012, 12:38

nele-BHF napisao:Samo bez spominjanja FINALE DAHOAM prije nego što ne pokidamo sve do kraja!

Jel znaš što znači finale Dahoam? Mislim ako si krivo shvatio nije, bed, bumo objasnili ;)
KVDM!!!! :twisted:
anton 1983
Uli Hoeneß

PostPostao/la Red passion » 23 pro 2012, 12:44

I ja isto mislim da Nele nije skužio što to znači, ali poslije je jasno rekao da mu se to više ne nabija dok ne osvojimo trofej pa onda se sjećamo ružnih scena. Whatever... Finale Dahoam je sranje, ne ponovilo nam se više. Radije bih gazio pa namjerno ispadao u četvrfinalima ove i naredne sezone dok ne dođe Berlin na svoj termin, nego opet finala gubio.
Red passion
Globalni moderator
Globalni moderator

PostPostao/la nele-BHF » 23 pro 2012, 14:37

Šta znači u prevode, pojma nemam. :| Mislim znam šta znači "Finale". :mrgreen:

Vidi, za mene "Finale Dahoam" predstavlja ono naše finale na Allianzu, mislim tako se najavljivalo i tako se predstavljalo.

Ali mene je izgleda samo General skužio. Ja samo govorim da mi se ne spominje "TO" finale, samo to u Munchenu, koje je nazvano Finale Dahoam (Valjda :? ) dok ne osvojimo titulu LP jer će mi tada biti lakše. Razumijete?
nele-BHF
Franck Bilal Ribéry

PostPostao/la CroCHEF » 23 pro 2012, 14:42

to ti je na bavarskom finale kod kuce...

najbolje je da speedy stavi cenzuru te rijeci ko sto je bilo s Dzekom...

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Liga Prvaka