Postao/la effe__sa » 02 tra 2013, 23:00
Fantastična partija, kakav samo presing, kakav pritisak na Pirla. Pa ja sam nakon utakmice pogledao još jednom sva ulijetanja i oduzimanja lopte Pirlu od strane naših igrača. Pritiskao ga je i razbijao u duelu Mandžo, Gustavo nekoliko puta, Schweinsteiger.....Sjajno je igru postavio Jupp.
Ono čuvanje rezultata na kraju, isto mi se sviđa. Ali nekad smo prije znali žuriti kada su bili prekidi kod našeg šesnaesterca ili kada uhvati Neuer lotpu , tada se kretalo brzopleto naprijed, pa su te neke lopte dolazile do Juventina, ali srećom to nije kažnjeno. Kompaktnost, ogromna trka i velika zrelost, to mi se svidjelo. Naši igrači su bili prgavi, bili su borbeni, ratoborni, bili su dominantni i to sve uz sjajne elemente igre , koje je odlikovala brzina pasova, kvalitetni šutevi iz daljine (izuzev onog Gustinog kojeg je zakucao preko gola).
Neuer je unosio sigurnost, hvatao je lopte koje su išle u šesnaesterac, uvijek je stizao prije Juveovih igrača, imao je dvije dobre intervencije kod 2 šuta...
Van Buyten odličan, samo jednom ga je pretrčao Giovinco, ostalo je sve bilo super. Dante prilično dobar, većina u velikom stilu, izuzev 2 kuhanja, tačnije lošija ispucavanja lopte. Gustavo je u sredini odradio sjajan posao, Mandžukić je bio ratnik, s njim smo dobili opet onu prgavost, ono ratništvo, koje je odlikovalo ekipu Kahna i Effenberga. Muller je trčao za trojicu, zabio je i taj drugi gol. Schweinsteiger je ometao Pirla, a i fino ubrzavao i smirivao igru (mijenjao ritam), te odigrao staloženu, dobru partiju. Lahm je odigrao solidno, ali jedina mana, po neko glupo i za njega čudno gubljenje lopte. Alaba je zabio bitan gol, sjajan, ali je malo bio nervozan. Ovo su sve sitne mane, jer svi su odigrali faktički za čistu desetku. Robben se borio isto i miješao par puta odbranu Talijana, a uz to je bio dobar kod čuvanja rezultata na kraju. Neki njegovi pasovi su bili fule, ali oprašta se sve jednom igraču, koji se toliko bori.
Ribery je bio isto dosta dobar, al nekako se kasno probudio. Ali onoliko borbe, onoliko trke, te par driblinga, od kojih samo možete doći do ekstaze, i od kojih vam bale krenu na usta....
Sudija je bio u početku loš za nas, jer nije na vrijeme dao žuti Vidalu, ali onda nas je malo i pripazio. Mrvicu kod gola i kod situacije gdje je Ribery surovo naletio na Vidala i možda zaslužio crveni karton. Međutim, da je Clatenburg, prije sankcionisao neke stvari, posebno Vidala, do ovog krvničkog duela između Vidala i Riberyja ne bi ni došlo. Njih dvojica su vodili neku vrstu rata. Sudija je pustio da se igra rasplamsa previše, iako ja ovakve ratničke, borbene utakmice izuzetno volim.
To što smo pobijedili s nulom, me posebno raduje. TO JE FENOMENALNO , FANTASTIČNO.....
Da se vratimo malo na ofsajd, blagi je bio, bez sumnje, ali engleske sudije u slučaju sumnje uvijek idu u korist napadača. Sudija je u brzini tako procijenio i to mu se ne može zamjerit, bez obzira ko to posmatrao. Veće su greške bile ove gore nabrojane. Ovo je sjajan rezultat, a u revanš treba ići 100 % koncentrisano i bez ikakvog opuštanja. Za nas prednost što kod njih neće biti Vidala i Lichtsteinera.