Prijedlozi, primjedbe, pitanja!

Novi članovi, obavijesti administratora, prijedlozi...

Re: Prijedlozi, primjedbe, pitanja!

PostPostao/la Pep Guardiola » 28 tra 2013, 21:16

panda napisao:grupa je pristupačnija kad se tiče dogovora, na stranici kad netko nešto posta, ne vidi se to kao u grupi, vide se samo ojave "stranice"

To da, ali prije će netko lajkati stranicu nego se učlaniti u grupu. Bayern je popualaran na ovim prostorima, može se bez većih problema "navući" 5-6 tisuća ljudi na stranicu te tako oglašavanjem na njoj doći i do ljudi na forumu te će se imati kvalitetne rasprave ovdje.

The Scarface napisao:Jesi li zainteresiran za pisanje vijesti? :D

Zašto ne? Imam već iskustva s time. Mogu pomoći, ako treba negdje i "povući konce". Iako, ja sam "novi" navijač Bayerna, valjda to ne smeta :mrgreen:
Bayern Croatia Facebook stranica
https://www.facebook.com/BayernCroFC
Traže se admini, dođite ;)
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la The Scarface » 28 tra 2013, 21:36

Pep Guardiola napisao:
panda napisao:grupa je pristupačnija kad se tiče dogovora, na stranici kad netko nešto posta, ne vidi se to kao u grupi, vide se samo ojave "stranice"

To da, ali prije će netko lajkati stranicu nego se učlaniti u grupu. Bayern je popualaran na ovim prostorima, može se bez većih problema "navući" 5-6 tisuća ljudi na stranicu te tako oglašavanjem na njoj doći i do ljudi na forumu te će se imati kvalitetne rasprave ovdje.

The Scarface napisao:Jesi li zainteresiran za pisanje vijesti? :D

Zašto ne? Imam već iskustva s time. Mogu pomoći, ako treba negdje i "povući konce". Iako, ja sam "novi" navijač Bayerna, valjda to ne smeta :mrgreen:

Bit je u tome da smo mi na forumu mali community i ne zamaramo se toliko sa dovođenjem drugih članova. Bilo je perioda kad smo pokušavali sve i svašta i na kraju smo shvatili da i nema toliko ljudi koji bi svakodnevno posjećivali Bayernov forum i raspravljali.

Site je pomalo zapostavljen, ali uvijek tražimo ljude koji su voljni pisat vijesti. :D
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Pep Guardiola » 28 tra 2013, 21:45

Dobro, ali i ne može se preko noći postoći aktivnost. Opet kažem face stranica otvara velike mogućnosti pa i veću aktivnost ovdje. Oni koji plaćaju host i domenu će sigurno biti zadovoljniji ako znaju da forum služi kao zabava većem borju ljudi. Veći broj aktivnih ljudi opet daje podlogu za još neke stvari, ali za to je sada rano.

Obnašam funkciju Site Admina na cro-manageru i znam kako to ide. Ako ste za, možemo se sutra dogovoriti ;)
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la panda » 29 tra 2013, 03:43

Pep Guardiola napisao:

po iskustvima sa ostalih foruma po kojima obitavam, mogu reći da je bolje imat 50 pravih korisnika - onih koji pišu, učestvuju u raspravama, prate itd., nego njih 5000 od kojih 4950 samo skuplja postove, i to njih najviše onog tipa, ti napišeš svoje mišljenje na forumu, a on napiše "da, slažem se"

što se facebooka tiće, stranica ima isto toliko prednosti koliko i nedostataka, isto vrijedi i za grupu

istina, stranica bi možda skupila 5-6k likeova, ali vjerujem da njih 5000 niti ne bi pogledalo na stranicu (to govorim iz svojeg stajališta, jer bar ja neke stranice koje likeam, ne posjetim nikad više)

moje stajalište pri tome je ipak quality over quantity...
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Pep Guardiola » 29 tra 2013, 05:09

Sve si dobro rekao, ali nitko ne kaže da bi se grupa morala izbrisati, može biti i grupa i stranica pa onda koristiti oboje.
Što se tiče drugog dijela, koliko sam upratio na cro-manageru, broj spammera se "smanjio", a i one koji to rade moderatori lakše "uguše".
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la panda » 29 tra 2013, 06:02

Pep Guardiola napisao:Sve si dobro rekao, ali nitko ne kaže da bi se grupa morala izbrisati, može biti i grupa i stranica pa onda koristiti oboje.
Što se tiče drugog dijela, koliko sam upratio na cro-manageru, broj spammera se "smanjio", a i one koji to rade moderatori lakše "uguše".

to ti je onda opet ono, jedni se koncentriraju na stranicu, jedni se koncentriraju na grupu, onda moraš odjednom više stvari pratiti

za cca. 100 ljudi (koliko nas trenutno i ima), grupa je idealna

spammera uvijek ima, u to budi siguran, naravno ne bi bilo loše da ima više članova, ali ako dođu zbog gluposti, a da recimo uopće ni ne navijaju za Bayern, onda su nepotrebni
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Pep Guardiola » 29 tra 2013, 09:34

Pa nekome tko želi saznati novosti iz kluba će pristupačnija biti stranica, naravno da i grupa ima svojih prednosti.
Ako me prime da pišem vijesti za portal mogu i ja voditi stranicu.

Aktivniji forum daje razne mogućnosti.
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la Speedy » 29 tra 2013, 10:35

Bude site procvjetao kad krenem bubati vijesti s index-a, 24sata i slicnih nam omiljenih stranica. Druge nema! :mrgreen:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 29 tra 2013, 10:37

Speedy napisao:Bude site procvjetao kad krenem bubati vijesti s index-a, 24sata i slicnih nam omiljenih stranica. Druge nema! :mrgreen:

RSS feed ?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 29 tra 2013, 10:44

The Scarface napisao:
Speedy napisao:Bude site procvjetao kad krenem bubati vijesti s index-a, 24sata i slicnih nam omiljenih stranica. Druge nema! :mrgreen:

RSS feed ?

Ma jok, copy/paste, sexualnije je! :mrgreen:

Ma salim se! Ukoliko netko zeli pisati vijesti uvijek me moze kontaktirati preko PP! Za sada jedino effe radi brutalan posao i tocan je ko svajcarski sat, RESPEKT! :legendo: Da nema njegovih osvrta site bi bio "klinicki mrtav"!
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Pep Guardiola » 29 tra 2013, 11:43

Ma nema smisla to kopiranje. Može se naći onih koji su spremni raditi.
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la MaNoo » 30 tra 2013, 12:51

ma te gluposti od naših novinara ne zanimaju ama baš nikoga,jer u nesposobni do bola. pogotovo ekipa sušec/ćosić koji mrze njemački nogomet
MaNoo
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Pep Guardiola » 03 svi 2013, 22:40

Vidim da planirate osnivanje fan kluba. Odlično, sviđa mi se ideja. Samo, mislim da bi u sklado s time ovaj forum trebalo malo dovesti u red. Kao prvo ovaj phpBB više rijetko tko koristi. Danas je prelazi na IPBoard koji se plaća ili SMF koji je najbolja besplatna platforma za forume. To se može učini bez gubljenja podataka, a dosta se može dobiti na kvaliteti foruma. Portal je odličan, možda bi onaj dio gdje su dresovi, novosti sa foruma i anketa trebalo premjestiti sa strane te one vijesti podići gore, ali dobro je i ovako.
Primjer odlično odrađenog portala i foruma je http://www.barcabalkan.com/ takvo što se i ovdje može srediti.

Ono da je bolje na forumu imati 50 kvalitetnih članova nego 500 onih koji će samo nabijati postove je nešto s čime se aspolutno slažem, ali za mene forum predstavlja mjesto gdje upoznaješ nove ljude, razmjenjuješ mišljenja... Postovi tipa "Slažem se s tobom" i slični će uvijek postojati no za to postoje i moderatori koji takve stvari riješavaju.

Ne znam tko plaća hosting i domenu za ovo, ali njemu bi sigurno više značilo kad bi znao da to plaća za neku jaku web grupu. Kada se nakupi članova uvedu se i VIP članstva pa se i ti troškovi riješe... Puno je opcija.

Na ovim prostorima postoji puno ljudi koji navijaju za Bayern i koji bi sa drugima voljeli razmjeniti mišljenja. Ovo je pravo mjesto, samo što mnogi ne znaju da ono postoji.
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la panda » 03 svi 2013, 23:39

Pep Guardiola napisao:Kao prvo ovaj phpBB više rijetko tko koristi. Danas je prelazi na IPBoard koji se plaća ili SMF koji je najbolja besplatna platforma za forume. To se može učini bez gubljenja podataka, a dosta se može dobiti na kvaliteti foruma. Portal je odličan, možda bi onaj dio gdje su dresovi, novosti sa foruma i anketa trebalo premjestiti sa strane te one vijesti podići gore, ali dobro je i ovako.
Primjer odlično odrađenog portala i foruma je http://www.barcabalkan.com/ takvo što se i ovdje može srediti.

pa što ako phpbb nitko više ne koristi ? :haha:

pa nećemo bit k'o male curice pa "trčati" jer to sad svi imaju i popularno...

svaka stvar ima svoje nedostatke, isto se odnosi i na relaciju phpBB - SMF

na phpBBu je teže dodavat modifikacije/ekstenzije, ali ih zato phpBB ima i više, a o supportu i communityu da ne govorimo - phpBB >> SMF u toj kategoriji

a kad bi već išao na plaćanje, onda nikakav IPBoard, vBulletin je najbolji plaćeni forum sw

ja oću samo reć da ne viidm razloga za promjenu,

na speedyu je da odluči, njegovo je...
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Pep Guardiola » 04 svi 2013, 09:56

Nisam mislio da se prelazi zato što je popularno nego zato što, zbog popularnosti, SMF izbacuje puno više dodataka. phpBB za sada ima više dodataka jer duže postoje, ali SMF je popularinji i za njih i korisnici prave dodatke, dok je phpBB ostao na proizvođačima.

Što se tiče podrške o kojoj govoriš šta ovo nije dovoljno. Imaš sve potrebno na svom jeziku.

SMF je uglađeniji, jednostavniji za grafičko uređivanje, uređivanje dopuštenja...
Pep Guardiola
Član
Član

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Sve vezano uz rad foruma