Prijedlozi, primjedbe, pitanja!

Novi članovi, obavijesti administratora, prijedlozi...

Re: Prijedlozi, primjedbe, pitanja!

PostPostao/la Speedy » 05 svi 2013, 06:50

Pep Guardiola napisao:SMF je uglađeniji, jednostavniji za grafičko uređivanje, uređivanje dopuštenja...

Ovo je istina jer kada sam pokretao sve ovo imao sam oba foruma na serveru ali odlucio sam se za phpBB iz razloga sto je kompliciraniji i tezi opcenito od SMF-a a u tom trenutku sam obozavao izazove. Tada mi se SMF cinio previse jednostavnim i djecjim! :mrgreen:

Btw., ukoliko se bude prelazilo na forum koji bi se placao tu se slazem s kolegom pandom, samo u obzir dolazi vBulletin! :bravo:

Nadalje, postavio sam dvije nove vijesti od Effea i Guardiole na site, znam da sam malo mozda okasnio ali tek sam sada stigao.
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la Pep Guardiola » 05 svi 2013, 08:49

Ako se odlučite za SMF mogu vam pomoći oko teme. Ovo baš radim na RealMadridBalkan forum koji se odlučio za prelazak na SMF :)

Link
Bayern Croatia Facebook stranica
https://www.facebook.com/BayernCroFC
Traže se admini, dođite ;)
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la The Scarface » 05 svi 2013, 09:31

Bilo bi zanimljivo na forumu imati thanks/grrr/lol opciju kojima bi se mogli kao komentirati pojedini postovi.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 05 svi 2013, 09:33

The Scarface napisao:Bilo bi zanimljivo na forumu imati thanks/grrr/lol opciju kojima bi se mogli kao komentirati pojedini postovi.

Ja bih više da se otvori tema na kojoj bi se mogli komentarisati neki stariji postovi, koji su se pokazali kao potpuni promašaj (npr. ovo što je CroChef našao za mene) i oni koji su bili "vizionarski". :)
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la The Scarface » 05 svi 2013, 10:00

Miki napisao:
The Scarface napisao:Bilo bi zanimljivo na forumu imati thanks/grrr/lol opciju kojima bi se mogli kao komentirati pojedini postovi.

Ja bih više da se otvori tema na kojoj bi se mogli komentarisati neki stariji postovi, koji su se pokazali kao potpuni promašaj (npr. ovo što je CroChef našao za mene) i oni koji su bili "vizionarski". :)

To možeš slobodno otvoriti u svaštari, nazvat nostalgija ili biseri iz prošlosti.

Samo treba imati volje kopati po starim temama. :D

Ovo o čemu ja pričam je feature koji treba ugraditi u forum i nisam baš siguran da ovaj naš to podržava.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Pep Guardiola » 05 svi 2013, 12:14

Ako se glavni admin odluči na to na SMF-u postoji opcija "karma" gdje svaki član može davati drugom članu "+" ili "-".
Evo malo sam se igrao sa temom za SMF. Gotovo da je ista ovoj, ima puno prostora za nadogradnju :)

Link
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la panda » 05 svi 2013, 14:26

Pep Guardiola napisao:Nisam mislio da se prelazi zato što je popularno nego zato što, zbog popularnosti, SMF izbacuje puno više dodataka. phpBB za sada ima više dodataka jer duže postoje, ali SMF je popularinji i za njih i korisnici prave dodatke, dok je phpBB ostao na proizvođačima.

Što se tiče podrške o kojoj govoriš šta ovo nije dovoljno. Imaš sve potrebno na svom jeziku.

SMF je uglađeniji, jednostavniji za grafičko uređivanje, uređivanje dopuštenja...

Kao što rekoh, phpBB ima gro dodataka više od SMFa (vjeruj mi, radim sa forumima cca. 5 godina već)

jedini problem kod phpBBa je da te dodatke i teže istalirati nego kod SMFa

a za support i community, tu SMF ne može niti prismrditi phpBBu...

Speedy napisao:
Pep Guardiola napisao:SMF je uglađeniji, jednostavniji za grafičko uređivanje, uređivanje dopuštenja...

Ovo je istina jer kada sam pokretao sve ovo imao sam oba foruma na serveru ali odlucio sam se za phpBB iz razloga sto je kompliciraniji i tezi opcenito od SMF-a a u tom trenutku sam obozavao izazove. Tada mi se SMF cinio previse jednostavnim i djecjim! :mrgreen:

Btw., ukoliko se bude prelazilo na forum koji bi se placao tu se slazem s kolegom pandom, samo u obzir dolazi vBulletin! :bravo:

Nadalje, postavio sam dvije nove vijesti od Effea i Guardiole na site, znam da sam malo mozda okasnio ali tek sam sada stigao.

kao što već gore napisah, phpBB je uglavnom kompliciranij i kod dodataka, pa bi prelazak na SMF bio od koristi jedino zbog toga ili zbog olakšanja posla administraciji

vBulletin all the way!

nešto najbolje što postoji, toliko mogućnosti i customizacije nisam nikad prije vidio
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Pep Guardiola » 05 svi 2013, 16:38

Dobro, stvar je i u tome tko je na kojoj platformi naučio raditi. Ali, prije sam i ja radio na phpBB-u i čim sam prešao na SMF bio sam zadovoljniji.
Ono što je sigurno je da je jednostavniji i sve je "na dohvat ruke", a što se tiče dodataka ono osnovno imaš i ovdje iako se može naći i vrlo zanimljivih ostalih dodataka.

vBulletin je sigurno najbolji, ali on se plaća pa o tome nisam previše govorio
Pep Guardiola
Član
Član

PostPostao/la Speedy » 05 svi 2013, 19:50

Ima modul za "Thanks" opciju ali samo za englesku veziju pa mi se to fakat ne da prevoditi a i ne vidim razloga cemu stavljati taj mod.

Između ostalog, ne vidim razloga vise da se nastavlja rasprava na relaciji "phpBB3-SMF"! Nikakvih promjena nece biti jer s njima nista extra ne bi dobili.
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la effe__sa » 05 svi 2013, 22:34

Generalno za site je najbitnije da ima neki novih tekstova i kad ih ima, kad se nešto tu dešava , to onda sve čini koliko-toliko atraktivnijim i privlači ljude i na forum.
Ja eto ovo povremeno za Ligu prvaka te redovno za BuLi napišem taj osvrt, mislim to ne oduzima mi toliko vremena. Ako sam motivisan taj dan ide pogotovo glat, a da imam više vremena legao bi i 2-3 puta sedmično kakav tekst, a moguće da bi i ovi osvrti bili još bolji , mislim i bolji tekst i sadržajniji i još zanimljiviji.

Anton je sad malo skroz izvan ovih voda, pa nema njegovi tekstova, lijepo što je Pep Guardiola napisao ovaj jedan tekst, prije je i Murta bio aktivan. Ono svi smo se i angažovali bili oko tih neki stvari, kad je site skoro bio zatvoren i kad je nekako Speedy jedno vrijeme bio u svemu usamljen. Tad nismo htjeli da se sve zatvori i nestane, pa eto i sad se treba trudit da se to održi. Mislim nevažno od broja članova, ovo je jedan od najkvalitetniji foruma, jer odabrana je ekipa. Niko nije neka totalna neznalica, nego svi posjeduju dosta informacija o Bayernu i nogometu opšte. Forum je kvalitetan zbog velikog broja kvalitetnih forumaša.

A naravno da je možda lijepo, da oni koji pišu veće postove, nekad npr umjesto tog posta napišu taj neki tekst za site. Bitno je to održavat, ono da site bude aktuelan. A mislim da je svaki tekst koji nije puko prenošenje informacija puno bolji, od tih neki suhoparni (tipa: Ovaj došao za ovoliko para, ovaj otišao ili ono samo kratko strijelci i izvještaj s utakmice). Ovako neke suhoparne informacije znaju prenijet i ovi nekakvi lijevi portali.
effe__sa
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 08 svi 2013, 14:40

Vratite mi global mod funkciju, svakako sam sada dosta aktivan pa da mogu moderirat kad sam već on.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 08 svi 2013, 15:17

Jel to naredba ili? :mrgreen:

Nije problem ti vratit ovlasti nego reci ti meni sto ti mislis moderirati? Pa imamo vec dva globalca tako da stvarno ne vidim potrebe za jos jednim! :roll:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PostPostao/la The Scarface » 08 svi 2013, 15:24

Speedy napisao:Jel to naredba ili? :mrgreen:

Nije problem ti vratit ovlasti nego reci ti meni sto ti mislis moderirati? Pa imamo vec dva globalca tako da stvarno ne vidim potrebe za jos jednim! :roll:

Ma nema tu puno šta za moderirati, čisto kad se nešto nađe za obrisat ili zatvorit da to mogu napravit dok sam online.

A i fali mi titula. :?
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la marac » 16 svi 2013, 10:16

Mislim da bi svaki puta kada netko zucne "srbin"-"hrvat" mu trebalo dati ban instantno ... ovo je Bayernov forum i bmk za sve ostale gluposti ... fakat su ljudi nenadjebivi s tim glupostima ...
Bundesliga - posljednja šansa za spas nogometa!!!

Hier ist Leben, hier ist Liebe, hier ist Feuer und drum bleibt München Deutschlands bester bis in alle Ewigkeit!
marac
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Speedy » 16 svi 2013, 11:25

marac napisao:Mislim da bi svaki puta kada netko zucne "srbin"-"hrvat" mu trebalo dati ban instantno ... ovo je Bayernov forum i bmk za sve ostale gluposti ... fakat su ljudi nenadjebivi s tim glupostima ...

Kontam te, ne brini, rjesavat ce se to po kratkom postupku! :bravo:
Speedy
Admin na godisnjem
Admin na godisnjem

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Sve vezano uz rad foruma