Dobitnik zlatne lopte

Sve i svašta...

Tko će osvojit ove godine zlatnu loptu:

Franck Ribery
9
43%
Thomas Muller
3
14%
Bastian Schweinsteiger
1
5%
Arjen Robben
0
Nema glasova
Phillip Lahm
2
10%
Xavi
0
Nema glasova
Anders Iniesta
0
Nema glasova
Lionel Messi
2
10%
Cristiano Ronaldo
3
14%
Mario Gotze
0
Nema glasova
Robert Lewandowski
0
Nema glasova
Marco Reus
1
5%
netko drugi
0
Nema glasova

Ukupno glasova : 21

Re: Dobitnik zlatne lopte

PostPostao/la Murta » 27 srp 2013, 18:45

Ma kakva taktička iskorištenost i podređenost kluba igraču, to su gluposti same po sebi, a pogotovo je smiješno o tome govoriti kad nagradu dijeli skup međusobno neovisnih igrača, a ne odbor. To se eventualno može uzeti u obzir kada se bude birao najbolji igrač LP zato jer se tad ljudi skupe i razgovaraju.

Bira se najbolji igrač na svijetu.

Ja bih Zlatnu loptu dao Schweiniju. Imao je odličnu sezonu, zabijao je, asistirao, vodio igru, bio kvalitetan u obrani. Da je ovo MVP nagrada, uopće ne bi bilo sumnje.

Do finala LP sam mislio da je ozbiljan kandidat Dante, ali nakon onakve utakmice nema šanse.

Još bih od naših u obzir uzeo Mullera i Lahma. Muller je imao jako kvalitetnu i konstantnu sezonu, ali nije za Zlatnu loptu.
Lahm je itekako ozbiljan kandidat koji je imao fenomenalnu sezonu, možda najbolju jednog desnog beka koje se ja sjećam, samo što ne vjerujem da će on to osvojiti jer je - desni bek. Standardno najbolji obrambeni bek na svijetu, a imao je 11 asistencija u BL i 5 u LP.

Od svih nebayernovih igrača, kandidati su samo Messi i Lewandowski.

Messi je on zabio 64 golova i osvojio dva naslova. On je ozbiljan kandidat i vjerojatno je imao opet najbolju godinu, ali ja mu ne bih dao nagradu zato jer je propustio skoro cijeli proljetni dio LP koja je po meni skoro 50% ove nagrade u godini bez reprezentativnog turnira.

O sezoni koju je Lewandowski imao u Borussiji ne moram niti pričati, da je išta osvojio bio bi prvi kandidat. Pitanje je koliko to umanjuje njegovu sezonu, ali u konačnici ga ne vidim na tronu.

Ja ne mogu glasati za Riberyja, radije bih da nagrada ide Messiju. 60% svojih utakmica u LP je on odigrao jako loše. Imao je dvije monstruozne utakmice protiv Barce i rijetke (skoro nikakve) bljeskove protiv drugih protivnika. Meni to nije dovoljno.

Idiotarija ovog izbora je Gareth Bale. Nije osvojio niti jedan trofej, u FA Kupu i EL nije došao niti do polufinala, a nije se kvalificirao niti za LP s Tottenhamom. Možda je imao odličnu sezonu, ali nije dovoljno pomogao svom klubu.

Znači, moj izbor bi bio:
1. Schweini
2. Lahm
3. Lewandowski
4. Messi
5. Muller
Murta
Sekretar
Sekretar

PostPostao/la The Scarface » 27 srp 2013, 18:58

Miki napisao:
The Scarface napisao:Info za specijalca mikija :
Javi nije uopće u kadru za utakmicu. ;)

Dobro, mudrac. Hvala na informaciji. Nego, šmekeru, još čekam tvoj odgovor zašto po tebi patuljak zaslužuje ove godine Zlatnu loptu? Ili ti je pojela maca jezik, pa ne znaš šta više da kažeš? ;) Ja sam siguran da se velika većina javnosti slaže sa mnom, a to je da Mesi apsolutno ne zaslužuje Zlatnu loptu ove godine (kao što je i u nekim ranijim slučajevima nije zaslužio).

p.s. Pored ovakvih štopera što imamo, nama Van Bujten igra. :hehe: Jeb'o ih Kup Konfederacija.

Gdje sam ja napisao da Messi treba dobiti nagradu?

Ja sam samo konstantirao da je Messi najbolji igrač na svijetu i tu ne bi trebala postojati dva mišljenja.

Mada se pojave specijalci kao i ti koji smatraju da bi Ribery ili xyz igrač pružao iste partije u Barci da je na Messijevom mjestu. Nakon takve izjave ja sa tobom nema šta više dalje pričat.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Miki » 27 srp 2013, 19:12

The Scarface napisao:
Miki napisao:
The Scarface napisao:Info za specijalca mikija :
Javi nije uopće u kadru za utakmicu. ;)

Dobro, mudrac. Hvala na informaciji. Nego, šmekeru, još čekam tvoj odgovor zašto po tebi patuljak zaslužuje ove godine Zlatnu loptu? Ili ti je pojela maca jezik, pa ne znaš šta više da kažeš? ;) Ja sam siguran da se velika većina javnosti slaže sa mnom, a to je da Mesi apsolutno ne zaslužuje Zlatnu loptu ove godine (kao što je i u nekim ranijim slučajevima nije zaslužio).

p.s. Pored ovakvih štopera što imamo, nama Van Bujten igra. :hehe: Jeb'o ih Kup Konfederacija.

Gdje sam ja napisao da Messi treba dobiti nagradu?

Ja sam samo konstantirao da je Messi najbolji igrač na svijetu i tu ne bi trebala postojati dva mišljenja.

Mada se pojave specijalci kao i ti koji smatraju da bi Ribery ili xyz igrač pružao iste partije u Barci da je na Messijevom mjestu. Nakon takve izjave ja sa tobom nema šta više dalje pričat.

Ne trebaš ti to ni reći, jer znam šta misliš. Drkaš svaki dan na Mesija. :D Možeš ti pričati šta hoćeš, ali je Riberi ove godine bio magistar i za Mesija i za Ronalda u LŠ. Zaslužio je da uzme Zlatnu loptu. Naravno, ni Švajnija ne treba zaboraviti, ali tas na vagi koji ide na Riberijevu stranu je asistencija za titulu Lige šampiona. Lik je odigrao odlično sezonu, za razliku od patuljka.
Zar je fora trpati Hetafe, Saragosu, Sosijedad itd. i dobiti Zlatnu loptu na taj račun, a pri tom osvojiti samo La ligu, za razliku od Snajdera, koji je kao predvodnik Intera i Holandije uzeo 3 titule i igrao još jedno finale? Gdje je tu pravda? Koliko god ti pričao kako se ne dodjeljuje nagrada timu, već igraču, ne može se zanemariti šta je klub tog igrača osvojio te sezone i koliko je doprinos dotičnog u tim uspjesima. Jednostavno, TO SE NE MOŽE ZANEMARITI!!! Izgleda da se ovih godina Zlatna lopta dodjeljivala kao nagrada za najboljeg strijelca, što je apsolutno besmisleno. Šta sad da se pojavi igrač npr. u Holandiji koji da 100 golova za sezonu, i bude ispred svih, računajući i malo lošiji koeficijent te lige u odnosu na Lige petice? I on treba da dobije Zlatnu loptu onda, jer je bio najbolji strijelac?
Inače, C.R. je kompletniji igrač od Mesija (odličan šut sa obe noge, skok, dribling, snaga, brzina, sve, sve).
Gvardiola i Enrike treba da podignu spomenik Leu Mesiju što je od njih napravio trenere. :bravo:
Miki
Don Quijote

PostPostao/la CroCHEF » 06 kol 2013, 21:43

Za mikija i teorije urote, s sluzbene uefa stranice
Slika
Einmal Bayern immer Bayern!

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la CroCHEF » 26 lis 2013, 21:18

Mandzukic, Ribery, Ronaldo, Messi, Robben, Muller, Ibrahimović, Lewandowski, Neymar, Iniesta, Xavi, Falcao, Cavani, Schweinsteiger, Bale, Van Persie, Gundogan, Pirlo, Suarez, Rooney, Neuer, Alaba, Lahm, Oezil, Reus, Goetze, Di Maria, Pique, Balotelli, Luiz, Aguero, Toure, Thiago, Fred, Drogba, Alves i Buffon.

Ovo bi trebala biti lista kandidata za zlatnu loptu... talijani pisu da je Ribery najveci favorit.

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lennon » 27 lis 2013, 08:46

Kako vrijeme ide, sve više i više mislim da će dobit Franck...
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 27 lis 2013, 10:25

I bome bi je vrlo lako mogao osvojiti, Messi se opet ozljedio i ne pruža neke spektakularne partije u zadnje vrijeme.

Ronaldo je u dobroj formi, ali i Ribery razara po kvartu.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 29 lis 2013, 09:33

Men’s shortlists for the FIFA Ballon d’Or 2013

Gareth Bale (Wales), Edinson Cavani (Uruguay), Radamel Falcao (Colombia), Eden Hazard (Belgium), Zlatan Ibrahimović (Sweden), Andrés Iniesta (Spain), Philipp Lahm (Germany), Robert Lewandowski (Poland), Lionel Messi (Argentina), Thomas Müller (Germany), Manuel Neuer (Germany), Neymar (Brazil), Mesut Özil (Germany), Andrea Pirlo (Italy), Franck Ribéry (France), Arjen Robben (Netherlands), Cristiano Ronaldo (Portugal), Bastian Schweinsteiger (Germany), Luis Suárez (Uruguay), Thiago Silva (Brazil), Yaya Touré (Côte d’Ivoire), Robin Van Persie (Netherlands), Xavi (Spain).

Coach of the Year for Men’s Football 2013:

Carlo Ancelotti (Italy/Paris Saint-Germain FC/Real Madrid CF), Rafael Benítez (Spain/Chelsea FC/SSC Napoli), Antonio Conte (Italy/Juventus), Vicente Del Bosque (Spain/Spain national team), Sir Alex Ferguson (Scotland/Manchester United FC former coach), Jupp Heynckes (Germany/FC Bayern München former coach), Jürgen Klopp (Germany/Borussia Dortmund), José Mourinho (Portugal/Real Madrid CF/Chelsea FC), Luiz Felipe Scolari (Brazil/Brazil national team), Arsène Wenger (France/Arsenal FC).

http://www.fifa.com/ballondor/news/news ... news_box_1

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la Lucimar » 29 lis 2013, 12:12

ozbiljni kandidati su:
zlatan
lahm
mesi
ribery
ronaldo

e sad, apsolutno ne vidim zasto zlatan ne bi mogao biti u konkurenciji ako je vec i ronaldo
ali mislim da njih dvojica sigurno nece osvojiti ali ronaldo ce vjerovatno u top 3
mesi, on izgleda po defaultu mora biti u top 3, a bojim se da bi mogo po defaultu biti i osvajac, sramota na pomolu
lahm, kapiten i jedan od dva najbolja igraca ekipe koja je izdominirala proslu godinu, ja bi njemu dao, al dobro dao bi mu i da me jebe pa ne znam onda koliko je to objektivno :D
ribery, prvi favorit i vjerujem igrac koji je to najvise zasluzio
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la panda » 29 lis 2013, 12:22

Ibrahimović apsolutno po ničemu nije zaslužio da bude u posljednja 3 na izboru

bit će to vjerojatno kao i za europskog igrača godine Messi, Ribery i Kristinka

a Ribery ima dosta dobre šanse da nagradu odnese doma :a045:
"Planina se gleda odozdola, crkva izvana, a birtija iznutra."
panda
Admin
Admin

PostPostao/la Lucimar » 29 lis 2013, 13:03

slazem se da nije, moj izbor bi bio ribery, lahm, messi
ali poenta je da je zasluzio isto koliko i ronaldo, dakle nije zasluzio :D
ali nikome nije cudno sto je ronaldo u izboru a ibro kad bi bio onda bi to bio skandal

na to sam i mislio kad sam napiso da je mesiju i ronaldu nekako to mjesto u top 3 kao po defaultu, a onda se odreduje ko ce biti treci u tom izboru
Zadnja izmjena: Lucimar; 29 lis 2013, 13:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lucimar
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la CroCHEF » 29 lis 2013, 13:04

Ibra ce dobit nagradu... ali Puškaša za najljepsi gol :D

★★MIA SAN MIA★★

★★REKORDMEISTER★★
CroCHEF
Ugledni forumaš
Ugledni forumaš

PostPostao/la The Scarface » 29 lis 2013, 15:51

Po kladionicama je Ribery prvi favorit za naslov.

Ribery 2.2
Messi 2.75
Kikica 7.5
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la Lennon » 29 lis 2013, 21:16

The Scarface napisao:

Ribery 2.2
Messi 2.75
Kikica 7.5

Neznam po čemu je Messi 2.75. Neznam kaj je on to takvog odigral ove godine. Ako kojim slučajem on osvoji onda stvarno ta nagrada nema više nikakvog smisla
Mia San Mia! Mia San Kroatien!
Lennon
Član fan cluba
Član fan cluba

PostPostao/la The Scarface » 29 lis 2013, 21:42

Lennon napisao:
The Scarface napisao:

Ribery 2.2
Messi 2.75
Kikica 7.5

Neznam po čemu je Messi 2.75. Neznam kaj je on to takvog odigral ove godine. Ako kojim slučajem on osvoji onda stvarno ta nagrada nema više nikakvog smisla

A ništa posebno, samo što je najbolji igrač na planeti i svi živi će ga staviti barem u svoj top 3 izbor.
The Scarface
Član fan cluba
Član fan cluba

PrethodniSljedeće

Vrati se na: Svaštara